Psykisk stress att sälja ett hus?

Nu är det drygt 1,5 månad sedan vårt hus kom ut till försäljning och jag anade aldrig då vilken psykisk stress det skulle bli. Första känslan när vi såg annonsen på huset så kändes det skönt, äntligen var vi på gång på riktigt. Det tog ungefär två dagar innan stressen var ett faktum. Vi hade några dagar på oss att göra klart för en första visning och däremellan hade vi jobb nästan varje dag och kalas dagen innan visning  eftersom att jag fyllde år. Jag fick feber och hade inte tid att vara sjuk så jag städade bort febern eftersom att jag inte kände att jag var nöjd, för hur fint man än tycker att man har det så ska huset granskas av andra och det är där jag tror mycket av stressen kommer ifrån. Som person är jag ganska självkritisk och jag tycker aldrig att det jag gör är bra förrän jag sett slutresultatet, därför är jag också väldigt rädd för att folk ska få ett felaktigt första intryck. Egentligen spelar det ju ingen roll om vad folk tycker och tänker, men jag har svårt för att inte bry mig. Alla visningar har gått bra och då kom det ett nytt stressmoment. När kommer första budet? har vi gjort nog, eller kunde vi ha gjort nåt annorlunda?  kommer det att komma nåt bud? varför kommer det inget bud? vad händer om ingen vill köpa vårt hus? vad gör vi nu?

När första budet kom så var det ett riktigt skambud och då kände jag att jag blev förbannad! Hade vi gjort allt detta jobb för ingenting? det kändes som om vi var tillbaks på ruta ett igen och det är väl ungefär där vi är just nu. Vi hade visning idag igen, men jag har inte längre problem med att känna mig bedömd. Nu känns det mer som att om dom är intresserade av huset så bryr dom sig nog inte ifall min garderob är färgkoordinerad eller inte, eller att handdukarna på toan inte har samma färger. Det är ungefär som med en fyraåring, man måste välja sina strider och just nu väljer jag att inge stressa upp mig över struntsaker.

Iallafall så kan jag nu konstatera att det enligt mig är en psykisk stress att sälja ett hus. Jag är en sån som gillar att planera och fantisera, men när man säljer ett hus så är det väldigt svårt att få allt att gå ihop.

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229