Nu är det bara vänta och se om det blir ett nytt krig mot Finska FPA eller inte

Få be om ursäkt för att det kommer att bli ett långt inlägg. Men nu är det dags att ha skin på näsan och med fötterna på jorden och säga rakt ut vad jag tycker och tänker om saker och ting. Med mig jävlas man inte med.

Enjoy. Läs och njut!

Ursäkta mig för en dålig uppdatering här på bloggen. Men nu händer det inte mycket eller det händer inte ett jävla skit på ren svenska. Allt står stilla just nu. Det känns som man står och trampar på ruta ett hela tiden utan att komma framåt med "livet i Finland". Så jag tog en Time-out från bloggen ett tag.

Så här ligger det till med *FPA Folkpensionsanstalten här i Finland.

Kela|FPA = Folkpensionsanstalten. En statlig myndighet i Finland

Folkpensionsanstalten är ungefär motsvarighet till Svenska Försäkringskassan och här i Finland så är dom lika korkade idioter som hos Svenska Försäkringskassan i Sverige om jag säger så. Nu har jag lämnat in alla intyg som dom på FPA ska ha. Pga av Coronaepididemin som klantiga landet Finland har så snyggt fixat själva in till landet pga av den där skidfesten som dom hade nu under våren. Som man bäddar får man ligga Karma is a bitch. I alla fall så fixade jag alla ärenden på nätet via deras hemsida. Och allt gjordes den 17 november 2020. Det har snart gått 1 månad[den 18/12] och jag har inte hört ett skit från dom. Inte via telefon och inte via post och ändå kräver dom in ännu mera [via deras hemsida], intyg i från mig. Tyvärr så kan inte dessa krokade jävlar på FPA begära ännu mera intyg och papper i från mig och inte heller från Försäkringskassan i Sverige heller. För dom intyg och papper som dessa korkade idioter på FPA vill ha finns inte och har aldrig funnits heller. Så vilka jävla drömvärld lever dessa krokade idioter på FPA egentligen? Som svensk så kan man ju undra. Man kan ju inte få nått som inte finns eller hur? Men säg det till dom korkade idioter på FPA då. Dom intyg och papper som FPA behöver har dom redan fått in redan den 17 november 2020. Antigen är dom på FPA jävligt dumma i huvudet eller så är dom jävligt blinda och behöver gå till en optiker för att kolla upp sin syn. Samma sak gäller även Finska arbetsmarknaden här i Finland [vet ej vad dom heter på finska och jag bryr mig inte]. Dom kan inte heller begära att jag ska skicka in mina betyg och CV via deras hemsida eftersom jag är en av dom som stog utanför arbetsmarknaden i Sverige. Så dom krokade idioter på finska arbetsmarknaden kan inte begära att dom ska få in mina betyg och CV till dom eftersom jag inte gick klart gymnasiet i Sverige. Då står man som sagt utanför arbetslivet som gjorde i Sverige och gör det fortfarande och då blir det inte lätt att få tag på jobb som det kanske är för andra människor som har gått klart gymnasiet och har fått slutbetyget och ett CV i handen. Och när man står utanför arbetsmarknaden så blir det lätt "att man finns men ändå inte" i systemet. Det känns som man är osynlig och ingen märker och ser en fast man ropar på hjälp. Och börja plugga. Ja det kan man bara drömma om att få göra. Som sagt så måste man ha ett slutbetyg från gymnasiet för att börja plugga och det har jag liksom inte. Och varför har ingen hjälp mig med detta att få in en fot i arbetslivet redan från början i Sverige? Ja det ska ni inte fråga mig om. Alla föds som sagt inte med en Guld Sked i munnen som har tur med allt i livet. Någon måste ju vara "den där svarta fåret". Och eftersom jag drog i nit lotten redan från början. Ja då är jag den där "svarta fåret" i systemet som ingen vill se eller veta av.

I alla fall så ska jag göra en rättelse när det gäller den otydliga bilden ovanför. Alltså det dom här intygen som FPA ska ha av mig och inget annat. Något annat finns det liksom inte att få tag på. Här kommer det lite intyg som Kela har fått av mig:

Intyg 1:

Inkommit: 17.11.2020

Gäller: Arbetslöshetsförmåner

Status: Väntar på utlåtande från arbets- och näringsbyrån

Övrigt: Här kommer jag få ett avslag och ett grovt NEJ när det gäller arbetslösersättningen. Då jag inte kan lämna in ett CV och slutbetyg från gymnasiet i Sverige då jag som sagt tillhör kategorin "utanför arbetslivet".

Intyg 2:

Inkommit: 17.11.2020

Gäller: Allmänt bostadsbidrag

Status: Handläggning pågår, beräknad handläggningstid 3 veckor efter ankomstdatum.

Övrigt: Nu har det gått exakt 4 veckor. Rättare bestämd 1 månad utan att jag har hört ett piss från FPA hur det går med mitt Allmänt bostadsbidrag om jag får det eller inte. Om FPA beslutar någon gång om si så där om 100 år så skulle det inte ens täcka hela hyran. Inte ens halva hyran som är på 530 euro + vattenavgiften som är på 20 Euro/månaden/person. Och eftersom vi är två stycken i hushållet alltså jag och J så blir vattenavgiften på hela 40 euro och då blir den totala summan 570 euro/månaden = 5.818,88 svenska kronor.

Intyg 3:

Inkommit: 17.11.2020

Gäller: Rätt till socialt trygghet i Finland

Status: Handläggning pågår, beräknad handläggningstid 4 veckor efter ankomstdatum.

Övrigt: Nu har det snart gått 1 månad eller rättare sagt mer än en månad . Och jag har inte hört ett pip om hur det går med mitt sociala trygghet i Finland. Så jag vet inte hur det blir. Om jag får ett JA eller NEJ. Skulle jag bli vårt sjuk här i Finland och behöver söka akut sjukvård på någon sjukhus här i Finland så kommer det se mörkt ut för mig. Jag kommer inte att få hjälp utan jag kommer att få dö i en plågsam död här hemma istället. Jag kommer inte få någon hjälp av Finland alls och inte av Sverige heller eftersom jag inte tillhör Sverige längre.

Ja så här kul har jag det just nu. Mardrömmen DE LUX med andra ord. Ångesten och desperationen är på högsta nivå nu kan jag lova er. Och då är det inte så konstigt att dygnet är skepp rätt åt helvete. Har nämligen bytt dygn pga av detta tjafs med FPA. För jag ligger hela natten klarvaken och är orolig över hur min ekonomi kommer att bli här i Finland. Och skulle jag nu få AVSLAG på alla 3. Ja då finns det inget mer att göra här i Finland. Då är det bara be landet Finland och dom på FPA att dra åt HELVETE på ren svenska. För det är där dom hör hemma hela jävla bunten. Ja då är det bar att säga upp lägenheten och ta sitt pick och pack och flytta tillbaka till Sverige och och börja om från början igen med allt som har med pappers arbete att göra. För jag orkar inte kriga igen inte bot ett krokade myndighet som FPA. Jag har nämligen NOLL [0] inkomst just nu. Inte lätt att vara Svensk i ett ett korkad land som Finland kan jag lova er. Allt man gör duger liksom inte här. Är man finsk medborgare och född i Finland. Ja då får man allt serverad på en guld bricka. Som vanlig svensk medborgare som flyttar hit till landet Finland för att börja ett helt "nytt liv" Ja då är man inte välkommen hit. Snacka om att Finland är ett rasistisk land mot oss helt vanliga Svenskar.

Så visst vill dessa jävla korkade människorna på finska FPA vill starta ett krig. Så visst varsågod. Starta kriget då. Men kom ihåg med mig jävlas man inte med. För jag är en tjej med skinn på näsan och med fötterna på jorden som säger rakt ut vad jag tycker och tänker om saker om och ting. Kom ihåg det!

Undra om jag inte ska släppa Karma helt fritt i landet Finland. Ja ni svenskar vet vem där Karma is a bitch är eller hur? Jag undrar om dom i Finland vet vem Karma för någon? Om inte så får dom skylla sig själva när jag nu inom kort kommer att släppa henne helt fritt genom landet Finland. Då säger jag bara en sak och det är And it's good luck having fun with Karma is a bitch!

På samma sätt jag gjorde mot en viss byhåla i Västernorrland när dom jävlades mot oss innan vi flyttade där i från i januari 2020. När jag släppte Karma is a bitch helt fritt. Jag kan lugnt säga att dom där elaka människorna nere har inte det så lätt just nu med tanke på vad som har hänt. Vill Finland att det händer samma sak för dom? Inte men?!? Men jävlas inte med mig säger jag bara.

Så med andra ord har Finska FPA gjort ett stort grovt tjänstefel. Undra inte om jag ska göra en anmälan på dom på FPA och skaffa mig en jävla giftig advokat från Sverige som kan det där med regler för en EU medborgares rätt i ett annat EU land som Finland och skicka in en stämningsansökan till Finska domstolen men då får FPA stå för alla kostnader eftersom det är dom som har gjort sig skyldig för grovt tjänster fel. Inte jag. Sen tar jag kontakt med både Svensk och finsk media som får skriva om detta. För det kan ju inte vara så kul för varken landet Finland eller för dom på FPA få ett dåligt rykte om sig eller hur😉 Som sagt man jävlas inte med mig. För jag kan gå hur långt som helst med detta ärende till och med ända fram till EU domstol.

Så vad ni i Svenskar gör med ert liv. Lova mig en sak snälla. Flytta inte till Finland vad ni än gör. Flytta i så fall till Norge eller till Danmark men inte till Finland. För här är dom rasister mot oss helt vanliga Svenska EU medborgare.

SÅ VÄLKOMMEN TILL FINLAND. DET NYA LANDET SVERIGE! För det har det Finska socialdemokraterna bestämt att det ska vara så.

Ja det var allt jag hade skriva om. Om mitt "nya liv i Finland". Och TACK för att ni orkade att läsa ända ner hit. Det ska ni ha en stor ELOGE för. Vi hörs snart igen.

Gillar

Kommentarer