Igelkott

#Nouw #nouwblogger #nouw2020 #igelkott

För 3 dagar sen[6 augusti] fick vi oväntad besök här hemma av en igelkott. När jag hör ordet Norrbotten så förknippar jag Norrbotten självklart med renar, varg, björn, harar, midnattssol, ljusa dagar/nätter dygnet runt, snö och kyla, snöskotrar och självklart MYGGOR. När jag ser igelkottar så förknippar jag dom alltid med Gotland och inte här uppe i Norrbotten. Tydligen finns dom även här uppe också fast man ser dom inte så ofta eller inte alls.

I alla fall så ville just denna igelkott säga något till oss annars så skulle den inte komma fram till oss. Dom är ju som sagt skygga djur. Just denna igelkott var tydligen törstig och ville ha vatten så då fick den det. Jag passade även på att ta lite bilder på denna söta lilla kompis så att Lilla J har det som minne. Den fräste lite men samtidigt var den nyfiken. Självklart släppte vi ut den tillbaka till sin frihet där ute. Men söt var den i alla fall😍

Kom ihåg en sak! Om du ser en igelkott så ge den inte mjölk utan ge den endast vatten. Då igelkott har känslig mage mot mjölk som gör att den kan bli väldigt sjuk och kan till och med dö om den får i sig mjölk.

Ja det var allt jag hade skriva om idag. Ni andra får fortsatt ha en trevlig söndags kväll. Vi hörs snart igen.

Gillar

Kommentarer

linnealarssonss
linnealarssonss,
Vilken liten sötnos!
nouw.com/linnealarssonss
Frozengirl
Frozengirl,
Visst är den det😍
nouw.com/frozengirl