2021.08.18 - Vi har varit friska nu i 2½ år

Allmänt

VARNING FÖR ETT LÅNGT INLÄGG

Som sagt så var både jag och J sjuka i februari 2019 som har varit både en fördel och nackdel. Mest en stor NACKDEL. Alla finländare här tror att det var jag som tog in viruset Coronaviruset SARS - COV - 2 i landet Finland. Nu måste det svida rejält hos alla dessa korkade finländare när jag säger SANINGEN om finska folket. Och saningen ljuger ju aldrig eller hur? Den riktiga SANINGEN är att det var inte VI som tog in viruset i landet Finland den 12 mars 2020. Utan det var finländarna själv som var så duktiga på att göra det. Medans jag och J satt hemma i Sverige i frivillig karaktän fast vi hade varit friska i 1 år utan någon anmärkning på Covid-19 i kroppen. I alla fall så läste jag nyheterna om "den där skidfesten i Finland pekas ut som smittospridare" på Expressens hemsida. Det hade börjat med endast 30 stycken smittade i Covid - 19. Idag ser det helt annorlunda ut.

Coronavirus SARS - Cov - 2 i Finland

Den totala Covid fall: 18 augusti 2021: 118.647 stycken

Rapporterades i går 17 augusti 2021: +655 nya fall

Nya Covid fall (14 dagar): 4 - 17 augusti 2021: +10.289 stycken

Antal döda i Covid - 19: 1.006 stycken

Rapporterades i går 17 augusti 2021: +3 stycken

Källa: Google Nyheter

Alltså från 30 stycken Covid smittade mars 2020 till hela 118.647 stycken Covid smittade augusti 2021. Säger ju en hel del att Finland har misslyckats helt med att få bort Coronavirus SARS - Cov - 2 från landet. Hade Finland varit smart redan från dag 1 så hade landet redan stängt ner hela Finland. Gjort alltså en så kallad "lockdown" från norra Finland till södra Finland. Satt dom där 30 stycken Covid - 19 smittade i isolering ex antal månader, satt resterade människor i frivillig hemma karaktän i 14 dagar och efter dom 14 dagar tagit Covid test på dom och dom som satt i karaktän är smittat så sätter man även dom i isolering i ex antal månader och så vidare tills allt med Coronaviruset har försvunnit och allt är som vanligt igen. Det var nämligen så jag och J gjorde när vi blev sjuka februari 2019. Vi satte oss i isolering hemma i ex antal långa månader och efter det blev det karaktän för oss tills att all virus vi hade i kroppen försvunnit och allt var som vanligt igen. Och NEJ vi smittade inte ner någon annan människa eller andra sjukhus under 2019. På så sätt har vi idag varit helt friska i 2½ år utan någon anmärkning av någon Covid-19 virus i kroppen. Svårare så är det inte att få bort ett virus från ett land. Kunde Vi så kan även Ni andra göra samma sak. . . Visst det kanske inte så kul att sitta först isolerad i ex antal månader hemma och sen sitta karaktän hemma efter det. Men det är så man måste göra om man ska om man ska vara smart och agera om man ska ligga ett steg före ett virus och vinna över det.

Och ni andra tror verkligen på Kina ord när dom gick ut med larmet slutet av december 2019 att dom hade fått Coronavirus SARS - cov - 2 i landet? Jag tror inte alls på det. Jag tror att Kina mörk lägger helt saningen om Coronavirus Covid -19. Jag tror att Kina hade haft Coronavirus längre än så. Hur kommer det sig då att både jag och J blev helt plötsligt sjuka i februari 2019 och inte under februari 2020 eller februari 2021? Och var till och med helt friska innan det. Vi var inte utomlands, vi var inte bland folk, vi var inte förskylda och så vidare. Utan det sa bara PANG så blev vi sjuka i ett virus som inte var ett vanligt influensa virus så sluta hitta på att det var ett vanligt influensa virus när det inte var det. Sytomen jag hade var medelsvåra sjukdomssytom var följande:

OBSAVERA! att symbolen ✔nedanför betyder att jag hade alla dessa sytom när jag var sjuk februari 2019. Tack och lov fick J mildare sytom. Visst var hon också sjuk men inte lika svårt sjuk som jag var då.

För mig kom först de vanligaste sytomen:

Trött ✔

• Feber ✔

• Torrhosta

• Matt i kroppen✔

För mig började det med en vanlig hosta som inte ville gå över under kvällen/natten innan de vanligaste sytomen kom dagen efter. Eftersom man var matt i kroppen så orkade man inte sova fast man var jätte trött och satt man på toaletten så fick jag använda mig av en tvättkorg med lock på och en kudde så satt jag och sova medans jag satt på toan. Det låter sjukt med det är dagens sanning för så matt var man i kroppen så att man orkade inte sitta upp.

Sen kom mindre vanliga sytomen:

• Muskel- och ledvärk✔

Jag kände av varenda henbit i hela kroppen. Ungeför som alla 206 ben var av på mitten. Det var inte vanlig muskel och ledvärk utan en ren och plågsamt smärta i kroppen. Nu pratar jag inte om lätt träningsvärk eller förlossningsvärkar. Utan nu snackar jag om

• Halsont ✔

• Diarré ✔

Både jag och J hade en kraftig diarré 24 timmar om dygnet dag som natt. Hon fick först sen fick jag.

Ögoninflammation ✔

Mina ögon var både rött, irriterad och gjorde ont

Huvudvärk ✔

Nedsatt lukt- och smaksinne ✔

Idag 2½ år senare har jag fortfarande nedsatt eller ingen lukt- och smaksinne alls. Så jag vet inte alls vad saker luktar eller hur mat smakar längre.

• Hudbesvär som utslag eller missfärgade fingrar och tår ✔

Sist kom dom allvarliga sytomen:

• Andningsvårigheter eller andfåddhet ✔

Under mars månad var en riktig mardröms månad. Då hade jag jätte svårt att andas eller kunde inte andas alls och var riktig andfådd. Känndes som man höll på att drukna i sig själv. Jätte läskigt känsla. Och jag fick låna och använda något som heter Ventolin Diskus som är en inhalatorn som används för behandling av dom som har astma och andra luftvägssjukdomar. Jag fick använda den för att jag huvudtaget skulle få någon luft och kunde andas normalt. Och ändå har jag ingen astma sen tidigare. Det var nog Ventolin Diskus som till slut räddade mitt liv. Annars så hadde jag varit död nu.

Bröstsmärtor eller tryck över bröstet ✔

Det känndes som någon statt eller hoppade på min bröstkorg.

Nedsatt tal- eller rörelseförmåga ✔

Jag tappade min röst helt tillslut och kunde inte prata eller säga ett enda ord. Gissa om man fick panik. Och att huvudtaget kunna stå upp och gå var en mardröm. Varje gång man skulle gå till toaletten fick man krypa som en liten bebis på golvet. Sjukt va och ändå är man en vuxen människa. Då kanske ni fattar vad detta virus gör med ens kropp!

Nu kommer det sjukaste och läskigaste jag någon sin har varit med om i mitt liv som jag aldrig mer vill vara med om igen om jag blir så där svårt sjuk igen som jag var då. Never never again. . .

Jag pratar självklart om min allra första dödupplevelse (NÄRA DÖDEN - UPPLEVELSE). Det betyder alltså att jag själv har varit så nära döden man bara kan komma när man är svårt sjuk. Och sedan återvänt till livet igen. Sjuk resa alltså. Det är alltså som att föddas på nytt. En sak som är säkert var att jag inte var ensam i sovrummet den dagen/kvällen när det hände. Liemannen, dödsängeln, döden eller vad han nu heter (ett kärt barn har många namn), stå inne i sovrummet i högra hörnet vid fönstret mot högra säng kanten. Hur vet jag att det var just Liemannen som stog där. Det kunde gärna ha varit ambulanspersonalen som stog där eller hur? Nja faktiskt inte. Denna person var av skelett med svart kåpa, huva med lie och med ett timglas i handen. Och helt plötslig såg jag mig själv dras upp mot en typ av destination eller ett glut/guldaktit "ljus". Sen helt plötsligt var jag uppe i himmel bland rosa/orange moln bland andra avlidna personer. Så ensam var man inte. Medan jag drogs upp till det där ljuset så vände jag mig om och tittade ner i sängen där jag låg innan. Det var inte själva jag som låg kvar där i sängen under täcket. Utan där låg mitt toma skal alltså endast mitt skinn utan någon kropp i. Läskigt va??? Jag lovar man hinner tänka på mycket under dessa sekunder/minuter kan jag lova er. Jag vet inte om jag låg ensam i sängen eller om J låg brevid mig i sängen. För jag minns inte. Det enda jag minns av detta är att jag tog ett sista förväl till min dotter som då var endast 2½ år och hon skulle förlora sin mamma för alltid pga av ett jävla farligt och elakartad virus som tar ens liv. Fy fan. Jag börjar gråta när jag tänker hur nära det var att hon skulle få begrava sin egen mamma och växa upp utan sin mamma. Och jag själv som mamma aldrig mer få se min egna dotter växa upp, börja i ettan, uppleva sin allra första sommar lov. Gå på sin första skolbal när hon slutar nian och sen börja i gymnsiet och till sist sen ta studenten. Jag kan lova er. Jag har aldrig ändrat mig så snabbt som jag gjorde då. På 5 röda sekunder han jag tänka min dotter ska inte få begrava sin mamma och hon ska inte växa upp utan sin mamma och jag som själv som mamma ska få se sin dotter växa upp, uppleva när hon början börja första klass, få vara med när hon uppleva sin första sommar lov. När hon går på sin första skolbal när hon går ut nian och sen börja i gymnasiet och till sist ta studenten.

Det var då under dom här 5 röda sekunder jag bestämde mig att nu får det vara nog. Jag ska KRIGA i mot och jag ska VINNA över detta virus. Idag (läs i går), onsdagen den 18 augusti 2021 2½ år senare är jag idag inte bara glad att jag inte gav upp utan att jag krigade och vann över viruset. Jag är evigt tacksam över dom eller de som uppfann inhalatorn Ventolin Diskus som räddade mitt liv. Jag är även glad över att jag inte åkte in med ambulans till sjukhuset även om jag verkligen beövde få all hjälp jag kunde få där. Jag är glad att jag inte smittade ner två ambulanspersonalen plus ambulansen, alla inne på akuten, inne på IVA (intersivvårdsavdelning) eller att jag smittade ner ett helt sjukhus eller att jag smittade ner andra helt vanliga människor med mitt virus. För då hade 2019 som sagt set ut som dagens Sverige under 2020 och 2021.

Men en sak jag inte kan sluta tänka på. Varför fick jag leva vidare medans andra dör i detta virus? På den frågan får jag tyvärr aldrig svar på.

Vila i fred alla ni som inte vann över viruset❤

Med detta inlägg ber dig/er som som läser min blogg. Att sluta med att leka med detta farliga viruset, ödet, träffa Liemannen, få uppleva "nära döden-upplevelse, att se sig själv dö är ingen vacker syn kan jag lova er. SÅ SKÄRP ER. SLUTA VAR EGOISTER man vinner inget på att var det.

Ja, det var allt jag hade att skriva om. Ni andra får sova så gott. Så hörs vi snart igen. Kram❤

Gillar

Kommentarer