Header

Det är svårare att vara sötare är denna lilla varelse ! Älskar henne till månen och tillbaka - minst! <3

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Ny tävlingsplats och nya möjlighet!

Vi har varit på många ställen i vårt land , från norr till söder, men sällan blir man så positivt överraskad som man blev i helgen. Uppstallningen var inomhus i rymliga byggnader, alla underlag höll en fantastisk standard (både inne på fibersanden och ute på framridningen) och de hade humana priser i cafeterian med BRA MAT !

Tävlingen i sig höll en hög standard med många starter, närmare 350 starter varje dag. Wille startade med en 115 klass på fredagen med ett litet bakbensfel, men han var avspänd och ridbar vilket var mitt mål med klassen. På lördagen fick han gå upp ett snäpp och starta 125 klassen. Denna klassen var det ca 100 starter i och bedömning A1:a så för att göra det lite svårare hade banbyggaren valt att tighta till maxtiden vilket gav mycket fel. Vi fick ner en frambom i denna klassen och två tidsfel, trotts att jag nästan red så effektivt som möjligt ;)
På söndagen sedan och den avslutande 130 klassen blev det tyvärr en ryttarmiss som resulterade i att vi tyvärr blev uteslutna. Trotts detta hoppade han hinder nummer 1 igen efter missen , så han var inte spänd när vi gick ut och det var inget att haka upp sig på ! Han har ju varit fantastisk hela helgen <3Bella fick inleda med en 120 klass på fredagen. Hon var superpigg och hoppade och skuttade som den på framridningen. Inne på framhoppningen skötte hon sig bättre och på banan var hon super ! Hon fick med sig en bom ner men hoppade fantastiskt.

Sedan fick hon också starta 125 klassen, och nu hade jag lite mer koll på maxtiden. Hon hoppade nolla och vi gick vidare till omhoppningen. I den satsade vi lite fint i början vilket resulterade i ett bocksprång så att jag tappade min stidbygel och fick fullfölja ritten utan den. Men vi speedade på så gott det gick och slutade på en 4 placering i denna stora klass =D
I 130 klassen på söndagen Blev det två rivningar och en volt, denna rundan för vi lägga i utbildningskontot. Det var inga större missar , men lite saker som vi behöver justera och öva på.Summa av allt är ändå att det blev en lyckad tävlingshelg och absolut en tävlingsplats som vi kommer att besöka fler gånger =)Ta hand om er , Puss Linn ​

Likes

Comments

Hästarna står och mumsar på sitt hö i hagen. Frosten ligger kvar på mark och träd och lilla Myran sitter och väntar så snällt på att jag ska komma tillbaka från hagen.

Livet är allt fint ibland !

Min helg har varit helt fantastisk ! Innehållit allt ifrån bad i havet till GeKås kundvagnar. Tackar mina fina vänner så hemskt mycket för detta, det är underbart att få en upplevelse/resa som födelsedagspresent =D

Men nu är det tillbaka till rutiner, vilket inte alls är helt fel, och börja sätta igång . Wille har ju som sagt tidigare redan haft sin vila och efter detta blir han tyvärr som en stissig gräshoppa som är rädd för allt! Så detta måste vi nu rida bort och komma tillbaka till den formen som vi slutade i. Åttan och Lucca är det bara att fortsätta bygga upp, massor av lydnadsövningar både med och utan hinder, men sedan även lite styrka utomhus. De små (som inte längre är så små) har börjat sin vila som kommer att hålla i till nästa år i alla fall. Kändes i ridningen att det var dags , men de höll sig verkligen fina hela vägen in i mål ! Så lägger de sista krut vi har 2015 på de äldre hästarna!


Kram på er, Linn <3

Likes

Comments

Heeeej Olivia här! :)

Ännu en helg går mot sitt slut och en ny vecka börjar. Denna helgen (och fredag) har varit en givande helg för min del! I fredags så var jag och Dagny på vår första träning sen jag vet inte när! Och det känns så jäkla skönt att vi är på gång igen!! Dagny fick följa med på fredagensträning för då är det lite mer tekniskt/markarbete och Pilona fick följa med på lördagen då det är mer banhoppning. Båda damerna skötte sig jättebra! Dagny var pigg och glad och Pilona hoppade fantastiskt!

Så nu är det bara att börja ladda om och börjar tänka på 2016 års tävlingar!

Här kommer en lite film från träningen :)

Kraaam!
Likes

Comments

Gårdagen städning blev en succé och det var sjuk tur de för allting annat gick inte alls som det skulle !

Det började med att jag bar lite sen i stallet och hade inte hunnit med allt som skulle göras innan vi åkte , endast mig själv att skylla ! Så vi var lite sena när vi började lasta. Ett , tu så var två inne men sen kom Cajsa på att man inte skulle gå in i transporten och där tickade klockan på.
När hon väl var inne och vi var på väg kom vi halvvägs innan STOP lampan började lysa , men vi åkte fram till träningen . När vi kommer fram börjar Olivia tränsa Minta så ska gå i första gruppen och jag sätter på mig mina stövlar, drar till och spräcker dragkedjan! Så in till anläggningsägaren för tejp, ROSA TEJP :)
Skit sak samma, tejpar på skon ska ändå inte av förrens vi kommer hem !

Minta , Cajsa och Dagny gick superbra! Det var markarbets/lydnads pass igår. Med mycket serier och tänkande, me like! Minta kändes lite matt , men inte konstigt hon har ridits mycket och hårt nu så behöver sin vila nu.
Cajsa behövde några egna övningar för att sedan komma loss och hoppa super ! Dagny kan Oliva berätta lite mer om sedan :) hon hoppar Pilona idag så kommer säkert berätta för er om dessa sedan :D

När det sedan var dags att åka hem var de dags att ta tag i STOP-problemet med lastbilen. Det visade sig att kylarvätskan läcker. Så på vägen hem fick vi stanna fyra gånger och fylla på detta. Men va fasen, jag och Olivia är ju bilmekaniker-barn så såklart att det inte var några problem ;)

Hemma i säkerhet kom vi i alla fall och hästarna var glada :D


Nu är jag påväg på spa och Ullaredshelg för att fira min födelsedag , några månader i efterhand ;)
Kram Linn

Likes

Comments

Så innan det bär iväg till Tobias träning i eftermiddag hoppade vi hästarna här hemma. Jag har byggt upp en typ av caprilliövning , med inslag av både trav- och galoppserier. Jag gjorde det till en evighetsövning så att man kan fortsätta tills man är helt nöjd :D Jag använder mig utav kryss i denna övningen för att rama in hästen bättre, sen kan man göra som man önskar ;)

Kolla in filmen så får ni se hur den blev !

Likes

Comments

Äntligen fredag, eller vad säger ni! =D

Att man kan längta efter en veckodag lika mycket varje vecka, de är nog den enda känslan flest personer delar med varandra , fredagskänslan! Denna helg kommer det vara en del att göra. Det vankas Tobias träning båda idag och lördag, med Cajsa, Minta, Dagny och Pilona. Känns gött att få lite feedback igen efter att man avslutat säsongen. Så man kan få lite tips hur man ska följa upp resterande träningsveckor inför nästa säsong och behålla good-feeling!

Tänkte att jag skulle be mamma att filma lite på träningen så att ni kan få ta del av lite tobbeträning ! Hans träningar är verkligen uppskattande och passar min och mina hästar fantastiskt.

Nu på förmiddagen är det såklart resterande hästar som ska ridas och pysslas med. Även det eviga stallarbetet ;) Tänkte hoppa en liten "evighetsövning" , med inslag av både travserie, galoppserie och enskilda hinder. Lägger även ut en liten snutt på denna sedan, så ni kan få lite inspiration !

Utstickare:

Våra hästar har blivit sååå fina av Havens foder ! Hullet är strålande, musklat sig jättefint och pälsen blänker som aldrig förr ! Är det någon som letar något nytt foder eller har något problem osv får ni gärna kontakta oss , inget att tveka på , så vi kan hjälpa er . =D

Nu dags att köra igår denna dagen innan det är försent ;)

Ha en trevlig fredagsförmiddag! Kram Linn

Likes

Comments

Satt har om dagen och skulle köra till en av mina träningar när det slog mig hur kul det är att hjälpa andra med sin ridning. Att se framsteg hos de olika ryttarna och hjälpa dem upp igen för trappan när de kanske har klivit ner. Att få ekipagen att tro på sig själva och känna att -"Jag kan faktiskt detta."

Att dela med sig utav de kunskaper som man har tycker jag är en ära att få göra, och speciellt när man har elever och andra personer runt om kring som uppskattar ens omtanke! Jag har en väldigt salig blandning utav ryttare och hästar, allt ifrån den yngre som precis fått sin första häst eller ponny till de som tävlat och ridit en längre tid, men som ändå behöver hjälp med att utvecklas och komma länge i sin ridning.

Ett kvitto på att all tid man läger ner på att tänka ut träningsupplägg och att hålla i träningarna är för något positivt blir när ryttarna känner sig glada när de går där ifrån träningen. Att dom får en känsla av att dom kan har lyckats och att dom har ett litet leende på läpparna.

Att dom ser resultatmässiga förändringar och en får en starkare tro på sig själv.

Men också när de börjar tänka ut hur de själva kan använda sig utav de jag delar med mig av. Tankeverksamhet lever man länge på och är vårt starkaste redskap!

Hoppas att detta är ömsesidigt och att ryttarna och personer runt om detta känner desamma som jag. Jag tycker iaf att det är väldigt kul att det går så bra!

Ha en fin kväll, Linn​

Likes

Comments

Jag har tänkt på detta (vet att jag kan ha tagit upp det innan) med veterinärbesiktningar som finns på våra tävlingar ifrån 120 cm klasser och uppåt, när man tävlar inom disciplinen hoppning. Är detta verkligen en nödvändig kostnad att ha på våra tävlingar? Att en veterinär kommer ut och tittar lite snabbt, med ena ögat, på när din häst springer fram och tillbaka. Hur mycket kan veterinären egentligen se på denna besiktning.? Och det är ju inte så att man får springa på en slät fin väg alltid, utan oftast är det en grusväg med massor av småsten och hålor i som man ska försöka att undvika medans man springer. Såklart ska jag inte dra alla veterinärer över samma kant här, men ofta tycker jag att veterinärbesiktningarna känns precis som jag beskrivit.

Och om man tar Lucca som exempel, som är väldigt känslig för småsten och alltid linkar till om man trampar på dessa, hur bedömer de detta? Det är inte många besiktningar jag INTE får springa två gånger på grund av detta. Är förhållandena då verkligen optimala för att göra ett korrekt beslut?

Jag hade hellre sett att vi har en ambulans på plats under hela tävlingsdagen, istället för en veterinär. Att betala omkring 100-150:- för att en person ska kolla om min häst går rent eller betala denna summa för att ha ambulanspersonal på plats under hela tävlingsdagen ?

Vilket väljer ni? Jag skulle i alla fall vilja ha en ambulans tillgängligt!

Sen är det såklart viktigt att en häst inte ska starta en tävling om den visar sig ha ont, de är en självklarhet hos mig. Men jag tänker mer att det ligger väl i varje människas sunda förnuft att inte starta en tävling med en häst som visar smärta!! Dock finns det ju tyvärr människor som kanske bortser ifrån detta. Men gör då som så att överdommaren eller liknande har rätten att plocka bort ett ekipage om den annser att hästen tyvärr inte ser okej ut för dagen.

Vi borde kolla lite mer tycker jag på hur färlttävlansgrenen gör. Även om denna displin har en högre skaderisksgrad, har de en ambulans (även hästambulans) på plats vid varje tävlingstillfälle. Varför kan inte vi inom hoppgrenen också ha detta? Vår diceplin är inte långt ifrån på skaderiskfaktorn!

Detta kanske alla inte tycker är så rellevant, dock tycker jag att det är en viktig fråga som bör diskuteras oftare.

Eller har jag fel ?


Kommentera gärna med era funderingar ! Håller ni med mig eller har ni något annat smart förslag ?​

Puss å Kram och ta hand om er, Linn

Likes

Comments

Har nu funderat en del på 2016 år tävlingsplanering. Vet inte riktigt vart Vi ska åka med vem. Det är ju viktigt att bygga upp de smås självförtroende ( de är inte så små länge) samt att stärka de äldres. Och Oliva dit och Linn hit. När jag håller på med detta så blir jag så irriterad. VARFÖR kan inte klubbarna eller arrangörerna lägga ut propositionerna. För 2016 ligger det ute 2 proppar, mig veterligen så är det ca 24 dagar kvar på 2015.
Man kanske kan tycka att det inte ska spela någon roll, men det gör det för mig. Så snälla arrangörer och klubbar, Försök att lägga ut era proppar i tid.


Får hoppas på att dessa kommer ut snart så att man kan köra igång.

Mvh Susanne

Likes

Comments