Freya Lucia Hannele đŸ–€

Jag vet ju inte riktigt hur jag ska börja skriva om henne alls, allt Ă€r fortfarande en gnutta overkligt och nytt fast pĂ„ samma gĂ„ng sĂ„ kĂ€nns det som hon alltid varit med mig, att jag bara vĂ€ntat pĂ„ henne hela tiden och hela livet. Jag trodde verkligen inte det skulle kĂ€nnas som det har kĂ€nts det sista veckorna, jag trodde Ă€ndĂ„ att det alla mammor sagt till mig om denna ”obeskrivliga kĂ€rlek” bara var ett romantiserande pĂ„hitt och nĂ„got jag inte skulle fĂ„ uppleva, men ja.. jag hade jĂ€vligt fel, för jag fĂ„r ett helt sjukt rus hundra ggr om dagen nu bara av att titta pĂ„ henne och beundra alla hennes ljud, rörelser och vĂ€rme, jag kan liksom ligga och stirra pĂ„ henne som ett psyko bara för jag inte vill missa det dĂ€r speciella lilla knorret hon gör nĂ€r hon vaknar, slĂ„r upp ögonen och strĂ€cker pĂ„ sig.. đŸ–€ det Ă€r fan galet hur perfekt hon Ă€r, mitt barn, herregud, MIN Freya.

PĂ„ lördag blir hon en mĂ„nad gammal, hon kom nyĂ„rsnatten, 5 dagar för tidigt och inte alls enligt min planering, ofc.. den dĂ€r kontrollen jag hade tĂ€nkt mig ha kunde jag ju bara glömma 😅 allt gick hur som bra och jag hade en naturlig och bra förlossning. Marina var med mig hela tiden och var bara helt perfekt hon med, hade inte velat haft nĂ„gon annan dĂ€r eller med mig alls, det kunde inte kĂ€nts tryggare eller mer bra Ă€n det gjorde.
Jag har ju tyvĂ€rr dock glömt en del delar av förlossningen och minns mest olika hĂ€ndelser och som om förlossningen Ă€r uppdelade i smĂ„ kortfilmer, sĂ„ nu vĂ€ntar jag pĂ„ förlossningsberĂ€ttelsen frĂ„n sjukhuset och marinas nedskrivna berĂ€ttelse, det ska bli vĂ€ldigt spĂ€nnande att lĂ€sa allt och fĂ„ en helhet av hur det var och vad som hĂ€nde mer detaljerat. Men ja, kortfattat sĂ„ Ă„kte vi in nyĂ„r, 10 timmar ca efter vi kommit in och jag dĂ„ redan var öppen 5-6 cm nĂ€r vi kom in pĂ„ em var hon född đŸ–€ 01.37, 50 cm och 3395 gr perfekt bebis! LĂ€nets första födda bebis! Jag vet att jag hörde marina pĂ„ min högra sida vid sĂ€ngen, och att hon sedan var ute och att barnmorskan höll upp henne, navelstrĂ€ngen var vĂ€ldigt kort sĂ„ hon fick ligga pĂ„ min mage en stund tills strĂ€ngen hade pumpat klart & sen fick Marina klippa den, sen kom det lilla livet upp till mig.. det var sĂ„ ja.. jag vet inte hur jag ska beskriva det, jag minns jag tittade lite pĂ„ Marina och hon var tĂ„rögd och jag liksom inte fattade sĂ„ mycket kĂ€nde jag, jag mest grĂ€t och försökte hĂ„lla henne sĂ„ nĂ€ra som möjligt. Hon var hĂ€r, munchy var hos oss och hon sĂ„g INTE alls ut som jag förestĂ€llt mig, massor med mörkt hĂ„r, inte alls ihop tryckt eller sĂ„g ut som vare sig babybossen eller Yoda, hon sĂ„g bara lite ut som hon varit pĂ„ en liten solsemester och hade sĂ„ fin fĂ€rg och nĂ€pet ansikte, dom tog henne dock ivĂ€g pĂ„ en kontroll direkt dĂ„ hon inte skrek och jag hade missfĂ€rgat fostervatten, det var okej som tur var, och Marina följde med barnmorskan ut, sen kom hon tillbaka till mig. Det hĂ€nde sĂ„ mycket i mig dĂ€r första dagarna, men det fĂ„r bli ett annat inlĂ€gg. Och jag Ă€r sĂ„ jĂ€vla glad att Marina tog sig tid under förlossningen som den superkvinnan hon Ă€r att fota allt, det Ă€r verkligen sĂ„ kul att ha bilder frĂ„n förlossningen, ska se vilka jag kan visa er đŸ™ŒđŸŒ
Freya blev kontrollerad ett dygn efter och fick godkÀnt, sÄ jag valde att Äka hem pÄ tidig hemgÄng pga av olika anledningar. Sedan dess har vi mÄtt bra och vi börjar hitta varandra och fÄ lite rutiner hÀr hemma.

Nu fÄr gÀrna tiden stanna sÄ jag fÄr den hÀr tiden hela tiden med henne. Jag Àr sÄ tacksam över att jag fÄr uppleva det hÀr med henne.
Och Àven för min familj, Marina och hennes familj och för Roger som funnits dÀr för oss hela tiden.

Nu har vi precis gjort morgon hĂ€r hemma, nĂ€r jag ammat klart ska vi gĂ„ upp, bada och Ă€ta frukost, jag har uppföljning hos kuratorn vid lunch och sen barnmorska pĂ„ em, sen tar vi helg!! ❀

Gillar

Kommentarer