7 november 2019 - Lite värre än jag trodde...eller?

Vardag, Lite allt möjligt

Den här förkylningen jag drabbades av för nu exakt tre veckor sen vägrar ge med sig. Varje gång jag trott att det är på rätt väg så har det blivit sämre igen. Och jag känner mig ärligt sagt rätt slut nu. Igår bestämde jag mig för att uppsöka husläkarjouren på kvällen, för att åtminstone få nån bra hostmedicin. Jag har inte den värsta tänkbara hostan, men tillräckligt för att det ska vara irriterande. Sa till läkaren att jag är helt säker på att det kommer från halsen och inte från de nedre luftvägarna. Men.....tydligen såg det jättefint ut i halsen, däremot hörde hon att jag har slem i höger lunga!!! Vid andra tillfällen. när jag har haft hostan från helvetet har lungorna låtit superbra, men nu när jag bara har rethosta, så är det tydligen en del slem där det inte ska vara. Okej, inte så farligt, tänkte jag. Men det var det tydligen! Läkaren tyckte att jag måste gå till vårdcentralen och få det utrett. Dels för att ta reda på så det inte är bakteriellt (fattar inte varför jag inte kunde få ta ett blodprov där och då), dels tyckte hon det vore på sin plats med lungröntgen och spirometri, för att jag skulle kunna utveckla astma!! Panik! Och by the way så är mina öron rätt så igenproppade med vax dessutom, så det skulle jag först försöka åtgärda med revaxör och sen kontakta vårdcentral eller öronmottagning och spola öronen!!! Jag bara gapade! Har typ aldrig haft såna problem förut. Eller kanske när jag var liten, för när jag var 7 år så fick jag spola öronen och det var banne mig en traumatisk upplevelse - kändes som att ha en tvättmaskin inne i hjärnan! Revaxör är inte heller att leka med. Fy farao vad obehagligt att spraya rätt in i örat!

Hur som helst så känner jag mig ännu sjukare efter det läkarbesöket. Och idag försökte jag att få en tid på vårdcentralen. Jag fick en om tre veckor! Ännu mer panik! På jobbet fick jag rådet att ta kontakt med vår nya företagshälsovård, då vårt avtal tydligen innefattar att man kan "använda sig" av dem ungefär som en vårdcentral. Gjorde det och fick en tid om två veckor. Suck! Men samtidigt tyckte sköterskan där att jag skulle testa att få en akuttid där imorgon, då det jag berättade skulle kunna bli till lunginflammation!! Japp, nu känns det mycket bättre...Så imorgon ska jag hänga på telefonen igen och försöka komma iväg till företagshälsovården och förhoppningsvis få höra att läkaren på husläkarjouren trots allt hade fel. Det får ta och räcka nu! Jag är varken sugen på astma eller på lunginflammation (som man tydligen kan ha utan att ha feber!). Och ja, jag jobbar faktiskt. Känner mig rätt risig, men inte däckad. Och jag klarar inte av stressen av att vara hemma och tänka på hur min planering rasar när eleverna får en massa vikarier.

Den där tunga och ledsna känslan är också kvar, så igår kändes det extra fint att komma hem och hitta ett kuvert från FB-gruppen "länka med kärlek". Det innehöll ett superfint "länka med kärlek"-armband som ett litet extra pepp. Blev sååå uppriktigt glad!!

Gillar

Kommentarer

Madelena
Madelena,
Hoppas du mår bättre nu och orkar titta in här ibland. du fanns bakom lucka 8 i min kalender då du verkar vara en fantastisk människa, Kramar nouw.com/madelena
FrokenA
FrokenA,
Tack fina du!! Vad glad jag blev!! Jag har tyvärr varit förkyld precis hela tiden och är helt slut nu av alla virus! Men blev verkligen jätteglad för denna kommentar!! Kram!nouw.com/frokena
moiii
moiii,
Usch hopppss förkylningen är bättre, här är vi också förkylda ❤️nouw.com/moiii
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229