Your heart is on my sleeve Did you put there with a magic marker

OK, så det finns snälla människor och så finns det SNÄLLA människor, såna som anstränger sig för att göra det där extra, dem beundrar jag verkligen. Såhär: häromdagen träffade jag en vän på stan och vi gick en liten shopping-promenad före maten. Dvs in och ut i ett par butiker längs vägen, jag köpte inte mer än en ny dagbok och några knappar, men hon avslutade turen med att köpa ett par superfina docs i Dr Martensbutiken på Skånegatan. Sen gick vi längst bort på Katarina Bangata för att äta middag.Mitt i maten ringde min telefon, men eftersom jag inte kände till numret så svarade jag inte. Antingen säljare, undersökningsföretag eller något annat jag inte behöver ta hand om nu tänkte jag och lät det ringa.

Efter en stund plingade det till av ett sms. ”Hej Susanna, jag jobbar på Dr Martens på Söder, vi tror att du glömt din plånbok här. Ring gärna på detta nr. Mvh xxx Dr Martens Stockholm”. Till saken hör att mitt telefonnummer inte är alldeles superlätt att hitta, ens om man som i deras fall hade tillgång till personnummer, vilket betyder att de fått anstränga sig en del och för det är jag otroligt tacksam. I alla fall så ringde jag såklart och kom överens om att jag skulle komma nästa dag för att hämta plånboken.

Jag diskuterade med en vän på jobbet om jag skulle köpa med mig blommor eller Cava som tack - det slutade med att jag köpte en väldigt blommig flaska Cava och belönades med ett tack, en kram och ett leende som värmde mig resten av dagen!

Dagens blus kommer från The Makers atelier-boken och trots att den varit färdig ett par veckor har den inte känts rätt. I morse drog jag den på mig bara för att testa och insåg att jag nog bara provat den på kvällen tidigare, med trötta ögon och inte så mycket make up kvar i nyllet. Färgen kräver en del tror jag och eftersom modellen också är ny för mig (jag har aldrig ägt en knytblus förut!) har det aldrig stämt. Förrän idag!

Modellen är lättsydd och jag har inte gjort några andra ändringar än att jag satt på en manschett. Jag tycker att manschett ger ett mycket mer arbetat intryck än originalet, som bara är fållad (tror jag). Det enda som fortfarande stör mig lite är att den är lite för smal i övre delen av ärmen för min smak. Jag tyckte samma sak om deras Holiday shirt, så kanske är det en grej, The makers atelier-konstruktörerna har väldigt smala överarmar? Jag tränar ju visserligen och har en biceps, men jag har aldrig detta problem med något annat mönster. Om jag gör en till (en svart tror jag?) så lägger jag till en centimeter på var sida, så är problemet löst.

Modellen har två varianter på "knytet", en med ett smalt band och en med bredare. Jag gick all-in och valde den bredare, inte minst för att min vän Ulrika (sewingprunelo på insta) gjorde det på sin och den blev så himla snygg!

Tyget är underbart att ha på sig, cupro från Metermeter.dk och knapparna är från Söders tyger!

Gillar

Kommentarer

Lilla barn
Lilla barn,
Sååååå himla fiiiiin!!!!
frkwiberg
frkwiberg,
Taaaaaack älskade lilla barn!nouw.com/frkwiberg
Efwa
Efwa,
Men åå vad fin den blusen blev! Jag har nyss fått tag på lite vinröd cupro och det skulle ju kunna bli fint till en sån här blus. Får se om jag kan få tag i mönstret...medeashem.blogspot.com/
frkwiberg
frkwiberg,
Cupro är ju utmärkt för den här modellen. Boke finns kanske på bibblan om du inte vill köpa den?nouw.com/frkwiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229