There's an empty seat next to me everywhere I go Even on the plane and on the sofa back at home

Ibland läser jag saker som är så jäkla vansinniga att det liksom inte går att ta på allvar - fast det är allvar. Jag klarar inte ens av att bli arg, jag har inte den energin. Nu sist läste jag i DN om snubben från Singapore som byggt ett imperium kring "sugar dating", dvs där en (ung) kvinna söker en (äldre) rik man för en relation som kretsar kring att snubben ger tjejen gåvor och är "generös" i största allmänhet, för att kompensera henne för datingen. En form av organiseras och vittvättad prostitution alltså.

Och så läser jag: "Enligt [den här snubben] tar det lång tid för kvinnor att förbereda sig inför en dejt. Dels kan de behöva ta ledigt från jobbet, vilket innebär utebliven inkomst. Men likaså tar det tid att sminka och förbereda sig.– Jag vill att männen ska kompensera för det. På så sätt går kvinnorna inte minus när de går på en dejt, säger han."

Vänta! Va? Vadinihelvete? Han tror att kvinnor kan behöva ta ledigt från jobbet för att förbereda sig för en dejt - därför ska hon kompenseras med generösa gåvor så att hon inte går back??!! Ha ha ha, har ni någonsin tagit ledigt från jobbet för att förbereda er för att gå på date? Jag undrar vilken parallell verklighet han lever i...

Det blir dessutom extra lustigt när man tänker sig att hans siter vänder sig mot unga kvinnor - och de behöver väl verkligen inte ta ledigt för att styla sig för en date. Vi lite äldre kanske har en längre startsträcka och behöver ett par minuter till i badrummet, men som sagt, det är inte vi som är målgrupp här, vi är inga sugar babes.

Fast ändå är det inte roligt det här, för på frågan om vad de säger om att minderåriga kvinnor/flickor anmäler sig som sugar babes svara han "Vissa ljuger om sin ålder och det kan förstöra mannens hela karriär. " Japp, ni läste rätt - det är männens karriär han bekymrar sig om när han funderar på att hans gamla gubbar köper minderåriga sugar babes på hans siter. Som sagt, jag orkar inte ens bli arg. Men siterna har miljoner användare, miljoner. Tänk på det lite.

Men som sagt, jag ids inte ens bli särskilt arg, jag vet inte om det beror på min säsongströtthet eller att jag har blivit blasé, men vi kikar på det jag har sytt i stället.

Jag köpte det här mönstret när det kom ut eftersom jag blev så kär i det oxblodsfärgade oilskin-tyget som det var uppsytt i på modellbilderna. Jag köpte alltså hela konceptet, men när tyget kom så fick jag kalla fötter (plus att det blev sommar också, eller nåt). I alla fall - i höstas tog jag fram mönster och tyg och kom (tyvärr) så långt att jag klippte ut mönsterdelarna innan jag insåg att jag inte ville ha ännu en oilskinn-kappa (jag har två) och att det oilskin jag köpt dessutom var för grovt och styvt, både att sy i och att ha på sig. Det fick ligga och skämmas ett tag innan jag tog loss mönsterdelarna, rullade ihop oilskinet och satte mitt hopp till ett annat tyg, nämligen ull och kashmir...

Jag har sytt den helt enligt mönstret (i storlek 10)- förutom att jag hoppade över dragsko i midjan och förlängde ärmen med tre cm. Och dessutom önskar jag att jag INTE följt mönstret för trots att det är Merchant & Mills så tycker jag att det är lite slarvigt på några punkter. Mönstret kommer i två varianter - en helfodrad och en som inte är det. Den helfodrade varianten har inga infodringar (!) utan foderstyckena är lika stora som yttertyget så att säga. Det innebär ju dels att man inte har något mellanlägg som stagar upp kanterna, men också att man sätter knapphålen i den dolda listen i fodret, vilket helt enkelt inte känns bra. Det blir för sladdrigt. Varianten utan foder har infodringsdelar så jag tänker att om jag syr den igen så ska jag kombinera ihop de två varianterna på något snyggt sätt.

Den är alltså sydd i Merchant & Mills Valley slate som är 90% ull och 10% kashmir. Kragen i en snutt som blivit över från en kofta jag sydde i februari 2017 (den som spar hen har!) och det är ull från Mariedals design/På Skrå. Knapparna är från Söders Tyger (de är BÄST på knappar i hela Stockholm, lovar!). Jag tycker väldigt mycket om den så som den ser ut nu, även om jag bland undrar om jag skulle gått ner en storlek? Fast jag gillar ju att kunna ha dunjacka under när det blir kallt - för det blir det ju så småningom även här, det vet vi ju.


Gillar

Kommentarer

Kjerstin
Kjerstin,
Lilla hjärtat! Vem är det som kunde ha suttit bredvid dig?
Men till din betraktelse - stackars unga kvinnor. De får lyx och flärd mot att de säljer sina kroppar (och själar). Ångesten och självhatet när de vaknar upp kan bli förödande.
frkwiberg
frkwiberg,
Som vanligt är mina rubriker tagna från texter till sånger jag lyssnar på, många gånger är det just orden och formuleringarna i en sång som tilltalar, mer än själva musiken. Men visst känner jag emellanåt att det är en tom plats bredvid mig, men det betyder å andra sidan att det finns utrymme för nya vänner och bekantskaper, eller hur? 😉 nouw.com/frkwiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229