Ride with me, glide with me

Jag tycker att det är så otroligt häftigt hur sociala medier, som ofta blir utskällda för att vara platser där hat sprids eller ställen där osunda värderingar frodas, också kan vara de allra trevligaste ställen att hitta nya vänner och kontakter, få häftiga möjligheter och faktiskt krympa avstånden mellan folk! Eller är det bara i "the sewing community" som folk är så här trevliga? Är vi trevliga för att vi syr, eller syr vi för att vi är trevliga? Jag vet inte, men jag älskar det sätt folk bemöter varandra i den sy-värld jag möter, alltid vänliga och uppmuntrande ord.

Och kanske är det så att när man själv delar med sig av sina erfarenheter och bjussar på lite bilder och tankar, så får man lite extra tillbaka?

Jag älskar att jag får möjlighet att testa kommande mönster, att ge nya egenföretagande mönsterskapare feedback på mönster och instruktioner, trots att jag ju i egentlig mening inte får betalt för det.

I det här fallet har jag fått mönstret, och mitt uppdrag gick ut på att återrapportera hur det fungerade att sy, om instruktionerna var bra och tillräckliga. Sen har jag inga skyldigheter att därefter promota mönstret eller uttala mig positivt om det - om jag inte vill.

Den här gången vill jag verkligen!

Så fort jag såg den första "sneak peaken" på instagram att det här mönstret var på väg, så visste jag att jag ville sy det. Jag älskar när ett plagg har lite annorlunda sömmar, när det är någonting i själva konstruktionen som är lite annorlunda. Och sen när jag alltså fick möjligheten att mönstertesta så ar det ju bara himmelriket - att "sy ihop" med ett gäng kvinnor från olika delar av världen, diskutera tygval och prata om om olika utmaningar i processen - det är jättekul!

Mönstret heter Glide jacket och kommer från Madeit patterns . Den finns i storlek 6-20 och jag har sytt en 10, vilket jag skulle påstå är en 38/40. Det är ganska mycket förarbete när man syr en Glide, det är tyget och fodret och så är det en hel del mellanlägg inblandat, men det är också det som gör att det blir så jäkla snyggt!

Instruktionerna är väldigt detaljerade och bra, men fullt avbilder av stötta upp texten med, inga problem för någon som inte är total nybörjare. Jackan går att sy med krage eller huva, med rak ärm eller med en "cuff" och jag har gjort båda varianterna (bilder på den andra kommer snart).

Dragkedjorna på fickorna ska egentligen vara dolda - jag sydde det på den andra jackan - men jag tycker ärligt talat att det är snyggare med "exposed" eftersom det framhäver hur jackans delar är skurna, men man kan ju göra en av varje.

Tyger är en underbart bomullstyg från Metermeter , just denna färg var out of stock såg jag nu, men det fanns fler färger. Det är liksom små stygn genom hela tyget, i samma färg, vilket gör att det är levande även fast det inte är mönstrat. Och om du inte handlat från Metermeter förut så kan jag tipsa om att de är väldigt snabba och har humana fraktpriser...

Gillar

Kommentarer

Erika Gauffin
Erika Gauffin,
Håller med dig om att sy-community är de bästa! Det spelar ingen roll om vilken smak du har eller om hur duktig du är. Man får tummar upp och bra konstruktiva tips och idéer. Älskar Vuxna sytokar på Facebook! Har fått så mkt hjälp och pepp när jag bett om det. En tjej har till och med köpt tyg i Västerås som var slut här i Göteborg åt mig! (Jag betalade såklart😄) Var med i Säker stil-gruppen ett tag men det var så många pekpinnar och kritik och ”experter” som talade om vad som var inne eller inte. Helt klart ett grupp som inte var bra för självförtroendet!
Nä tacka vet jag sytokar de är bäst 😍
Tack för härlig inspiration! Är Sjukt imponerad hur mkt och snabbt du syr avancerade kläder!
frkwiberg
frkwiberg,
Jag visste inte ena att det fanns en grupp som hette "Säker stil" men tänker att det är en motsägelse i sig? Om man är säker i sin stil så behöver man väl inte någon grupp för det? Och man kan knappast får en "säker stil" via en grupp heller, eftersom det är något som är högst individuellt? Oj, vad provocerad jag blev nu känner jag, men jag avskyr också allt och alla som ska tala om för en hur man får och inte får klä sig!

Guldstjärna till oss som testar våra egna gränser och hittar den stil som är vår, vare sig den är "säker" eller inte!
nouw.com/frkwiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229