Noll av den tid jag försökt spara används till att bli den jag vill vara

På ett bröllop jag nyligen var gäst hade jag en man, något äldre än mig, till bordet.

Han berättade för mig att män åldras på ett annat sätt än kvinnor gör, det är därför äldre män väljer unga kvinnor till partners.

Män åldras på ett annat sätt än kvinnor gör...

Jag svarade "du menar att ni blir gubbsjuka gamla vider, och det blir inte vi?".

Nej det sa jag så klart inte.

"Du menar att ni får ölmage och potensproblem, det får inte vi?" svarade jag inte heller.

"Du menar att ni tappar självförtroendet och måste skaffa nytt genom en yngre erövring?" sa jag inte heller.

Sanningen är den att jag sa inte ett enda dugg. Jag kunde inte ens fråga vad han egentligen menade, för då hade diskussionen varit igång, och vem vet hur det hade slutat?

I stället tittade jag honom i ögonen och log, log det där leendet som betyder "Du är så jäkla ute och cyklar i vanföreställningens värld att jag inte tänker lägga en sekunds energi på att diskutera med dig". Ni minns hur Bisquit log och sa Poughkeepsie i Ally McBeal? Ungefär så. Jag åldras - till skillnad från män, eller? - med värdighet och erfarenhet och jag vet att det vore dumt att be någon man ska sitta bredvid i många timmar att dra åt helvete, men det hindrar ju inte att jag kände så, för detta var inte den enda manschauvinistiska galenskap som kom ur hans mun. Beklämmande!

Nåja, jag berättar detta som en rolig anekdot för mina vänner och för att få beröm för att jag inte talade om för honom vilken idiot han är. Eller att jag inte skallade honom när han frågade var min man var...

Jag har sytt mig en klänning att åldras i, för att linne åldras lika vackert som kvinnor, vi får rynkor men blir mjukare för varje tvätt. Tyget kommer från Metermeter och mönstret är Trapeze från Merchant & Mills. Jag har sytt den i storlek 10 och tagit in den lite extra vid bysten, gjort ärmhålet lite djupare och sänkt halsringningen en hel del. Jag tycker att halsen i original är väldigt snygg, men jag klarar inte att ha på mig sånt som går för högt upp, jag känner mig instängd på något vis? 

Gillar

Kommentarer

Ann
,
Oj vad fin. Är det stor skillnad till Raglan dress?
frkwiberg
frkwiberg,
Tack! Ja, det vill jag nog säga, inte minst ärmen! 😊
nouw.com/frkwiberg
Maria
,
Fantastiskt fin klänning! Och vilken bedrift att lyckas vara tyst vid bordet. Jag känner att jag får en pulshöjning där jag sitter hemma i soffan...
frkwiberg
frkwiberg,
Det var endast för att det var ett bröllop och jag inte ville förstöra stämningen som jag lyckades vara tyst. Det och att min systerdotter satt snett emot mig och skickade likaledes stödjande som vettskrämda signaler! 😊
nouw.com/frkwiberg
Jill
,
En eloge till dig för att du inte knycklade ihop honom till en liten hög. Man förundras över vilka idiotiska saker det kan komma ur vissa människors mun. Betänk att även han var gäst på bröllopet men han hade inte hjärnkapacitet att hålla inne med sina dumheter. Hoppas han har munnen stängd när han ska håva in någon yngre förmåga för öppnar han munnen så är det över för hans del. Du får en stor guldstjärna och är nu en härlig förebild för mig. Sköt om dig
frkwiberg
frkwiberg,
Tack! Han HAR en 10-15 år yngre fru, supersnygg, skarp och i karriären så det visslar om det. Så något måste han ha - eller så hade han det när de två tväffades, vem vet?
Men det du säger är ju ännu en kul aspekt, att han sitter och säger en sån sak till en i princip jämnårig kvinna utan att reflektera över hur illa det är... Medan jag är "duktig" och tar ansvar för att kvällen ska bli bra...
Folk är idioter, och dem får vi andra hjälpa, eller?? 😊
nouw.com/frkwiberg
Efwa,
Jag känner pulsen stiga när jag läser vad du skriver. Hur kul hade det inte varit om du faktiskt sagt någon av dina tänkta kommentarer. Jag kan inte förstå hur han tänkte (det gjorde han förstås inte) när han kunde häva ur sig en så korkad kommentar till någon som är kvinna och dessutom i hans egen ålder. Helt ofattbart.
medeashem.blogspot.com/
frkwiberg
frkwiberg,
Eller hur? För honom var det nog bara en ”sanning” och inte en åsikt..,
nouw.com/frkwiberg
M
,
Sorgligt nog misstänker jag att hans kära fru kanske sitter och håller med när han i andra sammanhang vräker ur sig denna "sanning".
Jag har (hade) en i övrigt ganska framåt, stark och kompetent vän som har gift sig med en betydligt äldre man. De saker hon ihärdigt sitter och säger "ja, precis" till när han vräker ur sig är rent hårresande. (Däribland att han har fått henne att växa upp och bli en kvinna 😲 som om hon inte redan vore det när de träffades då hon var 30+. Jag har tyvärr sett hur hon har backat till att vara ingenting annat än hans fru.)