My heart it’s like a paper Yours is like a flame

Aldrig förr har jag sytt i alla knappar i en skjorta, bara för att sprätta ur dem alla någon dag senare! Det gjorde jag med den här skjortan, och det var inte för att de knappar jag sytt i var fel, utan för att de passade mycket bättre i en klänning jag sytt. Och knapparna jag köpt till klänningen var bättre i den här skjortan! De här knapparna är i glas (jag undrar hur det kommer att gå i tvätten?) och kommer från Tygverkets vintageavdelning. Som vanligt med riktigt fina knappar så tycker jag att de ser goda ut 🙃.

Aldrig förr har jag sytt ett plagg och genast kastat det i tvättmaskinen när jag var färdig! Och detta inte för att jag hade smutsat ner den eller fått för mycket taylors chalk på, utan för att den var för struken! Jag fattar inte hur folk kan sy utan att stryka och pressa alla sömmar medan de håller på, men folk verkar ju göra det, eftersom jag ofta ser dem lägga upp bilder med kommentaren "Borde ha strukit innan jag fotade". Jag tvättade den för att den var för välstruken helt enkelt! Jag älskar linne när det skrynklar sig och helst stryker jag inte alls efter tvätt, förutsatt att jag kört ett skonsammare program utan hårdcentrifugering. Möjligen steamar jag plagget i stället för att stryka.

Aldrig förr har jag sytt en Agnes med kort ärm. Varför inte? JAG VET INTE? Jag har nog egentligen inte sytt så många skjortor med kort ärm över huvud taget? Jag har nog tyckt att jag lika gärna kan navla upp ärmen om det är varmt och att det är bättre med lång ärm för då kan man ju kavla ner också? Men den här sommaren har fått mig att inse att det kan vara för varmt att ha de där extra centimetrarna ärm att bära på och jag har börjat längta efter kortärmat. Det är ju seddutom mycket lättare att sy, man slipper manschetter, sprund etc.

Aldrig förr har jag sytt en skjorta där jag har lagt ena framstycket åt andra hållet som jag gjorde på den här. Egentligen så är det här på gränsen till mönstermixning för mig, och ni vet ju hur svårt jag har för det, men jag har emellanåt lika svårt för långrandigt så jag ville ge det en chans. Faktum är att jag är väldigt nöjd så vem vet, jag kanske dyker upp i något blandat rutigt och blommigt snart? Jag funderade på att även byta håll på fickans ränder, men där gick gränsen!

Skjortan är alltså en Agnes från Mönsterfabriken, med en kort ärm i stället för den vanliga (jag kortade bara, sydde inte in den eller något). Jag hoppade över vecket i ryggen och förlängde den lite. Tyget är en tunn, underbart italiensk linne från Gårda textil och knapparna är som sagt från Tygverket.

Gillar

Kommentarer