♫Mamma är lik sin mamma♫

Jag har i mångt och mycket försökt att vara en annan slags mamma för mina barn än min mamma varit för mig - och jag poängterar för mig, för jag är medveten om att mina systrar kan ha/har en annan bild - och jag tror att jag har lyckats i min främsta föresats. Folk brukar lite hånfullt säga om den ambitionen att jag kommer att göra egna fel och barnen kommer att ha saker att vara arga och besvikna på i alla fall, hur jag än beter mig. Det må så vara, men jag mina fel är i så fall mina, och inte desamma som de jag velat undvika, och det är gott nog.

Men. Så finns det ju de där sakerna som slår en att man gör, har och är som är precis som mamma, utan att man har tänkt på det, och då kan det bli sorgligt eller lustigt, beroende på vad det är. Den här gången var det lustigt, för det handlade om ett plagg som i sig har något slags löjets skimmer över sig, nämligen mamelucker!

Från Wikipedia:

Mamelucker är ett underplagg för damer i form av underbyxor, ofta i tunt elastiskt material, med ben som når ner på låret. De bärs över underbyxor, gördel eller strumpebandshållare för att täcka området mellan dessa och strumpskaftet. “

Mamma hade alltid mamelucker i tunn ull under kjolar och klänningar när det var kallt och jag har hur många minnen som helst av hur hon har korvat dessa upp eller ner under kläderna på massa ställen runt om i världen - hukandes så att det inte ska synas! Jag vill minnas att mammas mamelucker alltid var skitfula och under åren har jag liksom glömt bort att plagget ens finns… Men så dök dessa upp på Clara Stickar’s instagram och jag önskade hett att jag hade kunnat sticka, dels är de supersnygga, men de fyller ju också sin funktion, när det är -10° ute så fryser man om rumpan om man har kjol och klänning, och det har ju jag som oftast.

Nackdelen med vanliga mamelucker - och de Clara stickat - är ju dock att de är tajta, och därmed svåra att ta av sig om man har skorna på. Det är ju därför som mamma kämpade så med sina, korvade på och av i lönndom…Jag vill ju att mina ska vara lätta att ta av, det är ju ingen vits att ha dem på inne på kontoret liksom, då vill man ju ta dem av sig med ytterkläderna, eller hur?

Så… Minns ni mina löpshorts i tunt funktionstyg med flossad insida?

De är perfekta att dra på sig under kjolen eller klänningen, och eftersom mina kjolar aldrig sitter tajt så syns det inte att jag har dem på, det blir inte korvigt eller nåt. Och det är bara att hoppa ur dem i kapprummet! Och! De håller rumpan varm!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229