Kan jag minnas vem jag var en gång innan jag blev vem som helst

Det bästa jag vet med ett välkonstruerat mönster är att det alltid ger mig en massa idéer om hur jag ska “hacka” det. För den som inte är till fullo bekant med uttrycket “hacka mönster” så menar jag när man utgår från ett visst mönster men ändrar lite, gör om och lägger till. Ofta kommer den där inspirationen till mig när jag gör något helt annat än sy, inte sällan har jag fått idéerna i löpspåret.

Det här är samma mönster som The Hoodie dress från Assembly line som jag visade häromdagen. Eftersom det mönstret redan är avskuret i midjan så var det ju en lätt sak att bara använda den övre delen och ta bort fickorna, och så hade jag min blus. Eller ja, jag förlängde den ju också med 14 cm, men det gjorde jag bara genom att förlänga styckena, inte genom att klippa isär mitt på och fixa och trixa som man måste göra om man ska förlänga ett liv som är för kort i förhållande till ens kropp.

Jag har sytt den i en tunn och väldigt mjuk i viskos (vävd) som jag hittade på Ohlssons rea i somras, och jag vet att jag sa att jag var färdig med mönstrat och färgglatt för i år, men den här slinker ändå igenom tycker jag. Den är visserligen både mönstrad och färgglad, men den är ju ändå i så pass sobra färger att den andas höst, eller hur? Och så är ju bottenfärgen blå, min nya favoritfärg, och så går den så fint till denim…

Jag har satt muddar i ärmsluten och kantat huvan med en remsa av samma mudd (4 cm bred) som jag sydde fast dubbelvikt mot rätan och sen stickade ner med en söm helt nära kanten. Jag gjorde samma sak med fållen, trots att jag först hade tänkt ha den helt rak bara, men det är inte så mycket fall i tyget, det är lite för “flimsigt” så jag satte till sist samma sorts remsa av mudd nedtill som i huvan. Jag gjorde den kanske 80-85% kortare än det vävda tyget, så att den skulle dra åt lite, men inte så mycket som man gör med en halsringning (som jag gör 70-75% kortare).

Det jag gillar med den här är att det är en blus som känns som en mjukiströja, men är mer klädd som en blus utan att vara strikt som en blus - ja ni fattar. Har jag förresten påpekat att det är inprovningar i ärmen i höjd med armbågen? Sånt gillar jag, min kropp är 3D (minst) och då ska kläderna också vara det.

Så, med tanke på hur mycket jag har gnällt om priset på det här mönstret så tycker jag verkligen att jag har fått valuta för pengarna och jag ska sluta gnälla. Den här gången var det kvalitet som kostade, inte nån jäkla hype eller varumärkesfixering. Ett bra och genomarbetat mönster med fin konstruktion helt enkelt. Jag har redan påbörjat min tredje variant och det är värt priset.

Och nä - jag är inte sponsrad, jag vill bara lyfta något jag gillar (och jag tycker fortfarande att de borde ha fler storlekar på mönstret!).

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229