”jag väntar i hörnet vid 7-eleven”

Idag vill jag hylla Sara, eller snarare tre Saror!

Först och främst Sara Danius, som går till Nobelfestligheterna iklädd en klänning som är ett utrop, ett statement, ett finger i ögat på dem som försökt kväsa henne! Inte för att jag hade trott att hon skulle glida in i något diskret och tillbakadraget, såklart inte! Men att hon kommer i en klänning som ropar NMFTG är underbart! Sen kan man diskutera stil, smak och om det var ”hennes arena” hur mycket man vill, men hon har ju i vart fall slutligen bevisat att kläder inte bara behöver vara yta och något vi skyler oss med. Och så tackar jag extra för att hon fick mig att tänka på en gammal dikt av Edit Södergran som slutar så här:

Min självsäkerhet beror på att jag har upptäckt mina dimensioner. Det anstår mig icke att göra mig mindre än jag är.

Eller Som Isobel Hadley- Kamptz skrev på twitter: "Det är så himla dumt att se yta som ytligt."

Ok. Det var första Sara på dagens lista. Andra Sara är Sara H på Mönsterfabriken. Redan förra året, i slutet av sommaren, förgyllde hon mitt liv genom att i morgonrusningen tvärnita med sin cykel för att säga att jag hade en fin klänning! Det här året har Sara H förgyllt mitt liv genom att låta mig vara med och leka med de mönster de producerat under namnet Mönsterfabriken. Jag kan liksom inte förklara hur roligt jag har haft, hur intressant det varit att få lite insyn i deras skapandeprocess, hur spännande det varit att få ta del av nya mönster ”fresh off the plotter-skrivare” och hur förtjust jag är i deras produktion. Tack Sara H, för det förtroendeuppdrag jag fick!

Såklart är vi på väg mot den tredje Saran jag vill hylla idag, byxan Sara som Mönsterfabriken har ritat! Förutom toillen (som inte fick linning) är detta mitt tredje par. Jag var nöjd med toillen, förtjust i det första paret, jättenöjd med det andra paret, men nu, nu känner jag att jag riktigt NAILAT dem! Jag har denna gång valt ett ulltyg jag köpte på Misan i London (det kommer att bli en bomber så småningom av samma…) lagon fast så att det inte blir för slappt i baken (tänk er den meningen i något annat sammanhang??)och jag har minskat linningen lite.

Det har jag gjort genom att dela linningen mitt bak och helt enkelt inte sy ihop den sömmen förrän linningen satt fast på byxan, så jag kunde måtta exakt var och hur jag ville att byxan skulle sitta. Jag vet inte om det funkar att göra så om man följer anvisningarna, jag syr alltid på liningen räta mot räta först och fäster insidan med en ”stitch in the ditch”, då funkar det bra att sy fast det första momentet, prova och justera, sy ihop mitt bak och sen ”stitcha i diket

Både de svarta och de blå Sarorna sitter nämligen lite väl långt ner på höften, till och med förmig, vilket i sin tur leder till att det blir väl mycket häng. Det beror till viss del på tygvalet, men också på att jag inte ”vågat” ta in dem tillräckligt i midjan.

De första Sarorna sydde jag bara upp fållen på och så har jag vikt upp dem ett par varv när jag burit dem – jag tycker att det är snyggt. På dessa har jag dels smalnat av dem lite på insidan längst ned, men också gjort en riktigt bred fåll. Då kan jag både vika upp dem som ett slag (som jag har idag), eller vika ner om jag vill ha dem längre (det vill jag sällan).

Så, nu sjunger vi i kör: Saaaaaaaaaaaaara, kom uuuut i kväll! Jag väntar i hörnet, vid seven eleven, å Saaaara…

Och PS: Skjortan är såklart Agnes från Mönsterfabriken och den röda gummi(!)jackan är en Birdie bomber jacket från sew this pattern. 

Gillar

Kommentarer

Anette
Anette,
Tänkte när jag såg att du hade ett nytt inlägg, att nu ska jag skriva och berätta med vilken förväntan (för att inte säga ren glädje) jag alltid öppnar dina blogginlägg. Och tacka för att du ständigt förgyller vardagarna för oss som läser dig - och så hade du själv skrivit om Förgyllning. Underbart!
Så tack tack, och god adventstid & jul!
frkwiberg
frkwiberg,
Men åååååh! Vilket fantastiskt fint beröm, vad glad jag blir! Tack själv och jag önskar dig innerligt sköna, lediga dagar framöver!nouw.com/frkwiberg
Helena
Helena ,
Heja Edit Södergran, och heja dig!
Håller med Anette här ovan. Du förgyller 🤗
frkwiberg
frkwiberg,
Eller hur, heja Edit! Och tack, det värmer att veta att ni finns där ute! ❤️nouw.com/frkwiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229