Jag måste inte alltid vinna // Solen måste inte alltid skina

Nu för tiden är det ganska sällan jag lyssnar på radio, tyvärr. Förr hade jag alltid P5 på på morgonen, de hade en bra mix av musik och vettigt snack och så slapp man reklamen och de ”tokroliga” tävlingarna. Sen la de ner P5 och jag gick över till P3, men allt som oftast fixar jag inte programledarnas ståuppgapiga snack, internskämt och allmänna hödljuddhet. Så då testar jag reklamkanalerna ett tag, för att få lite snack och lite ny musik. Det funkar ett tag, men det finns någon slags smärtgräns för hur många gånger man orkar höra kasinoreklam på morgonen och ändå bibehålla sin livslust (jag tror att gränsen är två…).

I alla fall. Härom morgonen lyssnade jag på RIX och bland annat på Laila Bagge, när de pratade om vad de varit ”tvungna” att offra för en partner. Laila hade ”offrat” höga jeans och utsvängda jeans eftersom hennes partner inte tycker att det är snyggt. Inte så att han sagt åt henne att hon inte får använda dem, men han skrattar tydligen när hon tar på sig såna jeans och då förstår jag om hon undviker att använda dem, jag skulle inte heller vilja ha på mig något som jag vet att min partner tycker är fult.

Det här leder vidare in på tanken att det faktiskt innebär en slags ”frihet” att inte vara i relation, för jag är rätt säker på att jag skulle ha svårt att värja mig om jag hade en partner som inte gillade min klädstil eller som uttryckligen ogillade vissa saker. Jag skulle till och med tycka det var jobbigt om jag var tillsammans med någon som sa ”jag tycker att du är finast i kjol/klänning/jeans/whatever”. Det skulle ju implicit innebära att hen skulle tycka att jag var mindre snygg i det som inte lyftes fram och det skulle hämma mig, hur mycket jag än skulle försöka att inte låta det påverka mig

Därmed naturligtvis inte sagt att jag aldrig mer vill vara i relation, men jag tror att jag skulle vara tydlig med att jag inte skulle vilja höra hens preferenser. Jag klär mig ju för min egen skull, vare sig jag är i relation eller inte, men jag skulle inte klara av att sortera bort eventuella negativa synpunkter. Jag har ju till och med svårt att göra det när vänner sagt något obetänksamt eller klumpigt (”Jag skulle aldrig ha den på mig men den är fin på dig!”). Nu säger jag inte heller att man inte får tala om att någon är fin – men det kanske räcker med ”Åh vilken fin tröja” eller ”Oj vad du var fin idag”. Det behöver inte ställas mot något, typ ”vad du är fin i kjol, mycket snyggare än med byxor!”.

Och apropå byxor, jag är jätteglad att jag har lärt mig sy byxor och att jag har hittatett antal olika modeller att växla med. Smala ben, vida ben, höga midjor ochlåga. Häng i skrevet eller tajt som tusan, det är omväxlingen som tilltalar.Detta är mitt tredje par Eve från Merchant & Mills och jag sydde dem iFabric Godmothers supersvarta stretch-twill, samma som jag har sytt en Hamptonjeansjacket i – så nu har jag en jeanskostym! Jag har smalnat av benen lite, lite på dessa,och dessutom lämnat nederkanten rå, för omväxlings skull!

Skjortan är en Agnes från Mönsterfabriken.

Gillar

Kommentarer

Ingunn
Ingunn,
Interessant å lese dine betraktninger, som alltid. Jeg lever i en relasjon langvarig relasjon (og er veldig fornøyd med den). Det er ingen tvil om at hans syn på hva som kler meg, eller hva han liker, spiller en rolle for mine klesvalg selv om jeg prøver å ignorere det. Det er ikke et problem for meg, men likevel en litt irriterende begrensning. Dine Eve-bukser er kjempefine! Har du sydd legg eller innsnitt foran? Jeg er litt redd for at de blir posete foran med legg, hva tror du? Hvor mye tok du inn i bena? Jeg klippet ut mitt første par i går og skal sy dem i dag. Valgte en str mindre basert på plaggets mål og håper de blir bra. Ha en fin dag!
Saran
Saran,
Har träffat många killar med religiösa känslor för långt hår Som har svårt att hantera sin besvikelse när deras flickvänner vill ha andra frisyrer. Det är en sådan befrielse att vara med någon som helt enkelt inte bryr sig.
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229