"Jag dricker glögg med balkongdörrn öppen i natt"

Jag har inte ätit en enda måltid inomhus när jag har varit hemma i min lägenhet sen i maj, tror jag - förutom i går kväll! För ett par veckor sedan hade jag gäster på middag som föreslog att vi skulle äta inne - men det var för att de tyckte att det var för varmt på balkongen… Ser ni förresten att underredet till mitt matbord är ett gammalt symaskinsunderrede? Ett sånt man trampade? Ibland trampar jag lite för nöjes skull och funderar över hur det vara tt sy på en sån där, jämfört med de jag har i min “maskinpark”.

I alla fall - en av morgnarna mellan mina båda semesterresor i somras så tittade jag lite extra på mina dynor på balkongen och insåg att de var i ett ganska bedrövligt skick…Ibland är det så där tycker jag, att en blir lite hemmablind… och inte märker när något blir för gammalt eller slitet…. Nu märktes det i alla fall tydligt och jag började rota i gömmorna efter ett lämpligt tyg. Det tog inte så lång tid att hitta - jag tror att det är ett gammal IKEA-tyg - och en kort stund senare var alla dynor omklädda, rena och fräscha. Kanske är tyget lite väääl färgglatt egentligen, men å andra sidan, varför inte?

När jag ändå var i farten fick dynorna på andra balkongen (ja, jag är så lyckligt lottad att jag har en “lounge-balkong” och en “matsals-balkong”) även de nytt tyg, jag har nog inte bytt på dem någonsin och de är väl över tio år gamla?

Nu går vi kanske mot mer normala sommartemperaturer, men jag hoppas att det fortfarande finns många fina balkongstunder kvar i år, tror ni inte? 

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229