I’m a riot walking down the street

Ända sen jag såg första säsongen (och jag såg inte så mycket mer) av House of Cards har jag suktat efter Claire Underwoods vita omlottskjorta. Det finns så klart ett antal mönster på omlottblusar tillgängliga, och jag har provat några få, men jag har inte hittat någon omlottskjorta, alltså som en krispig och klassisk herrskjorta, men omlott. Jag har försökt övertala Sara på Mönsterfabriken att de ska ta fram en (och hon har inte varit negativ) men jag har ju varit tålmodig i rätt så många år nu tycker jag, så nu kunde jag inte vänta längre. Jag ritade själv!

Nu är det ju inte hundraprocentigt sant, för jag ritade inte helt själv från grunden, utan jag ritade om ett befintligt mönster. Syns det vilket? Jag hade från början tänkt utgå från Mönsterfabrikens Agnes, eftersom jag verkligen tycker att den är en klassisk och underbar skjorta, men den är kanske lite för vid för den sortens omlott jag hade tänkt mig? Kan ni se vilken jag till sist utgick ifrån?

YES! Detta är Merchant & Mills Factory dress, kortad till skjorta, förlängd med Agnes ärm och manschett och försedd med omlott och knyt. Sydd i mitt eviga favorittyg - teflonstretchen från Söders Tyger. Sömnaden blev lite sån att jag fick anpassa längs vägen, jag visste inte på förhand hur högt upp knytet (och hålet i sidan) skulle vara, inte heller hur lång omlottdelen skulle vara, men det funkade att lösa det allt eftersom jag sydde.

Om jag är nöjd? Jag är EXTREMT nöjd! Den blev precis så Claire Underwoodig som jag ville, feminin och knivskarp på samma gång. Det känns inte som om den kommer att glipa, jag har inte haft den på jobbet än så vi får se hur pass avslöjande den är...

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229