If you are the dealer, I'm out of the game


Det gör inget om ni tröttnar på mig och Agnes. Eller jo, vad säger jag, det gör visst nåt om ni tröttnar på mig! På Agnes förstår jag inte hur man skulle kunna tröttna, jag tycker på allvar att "hon" har tillfört något i mitt liv som har saknats! Det låter kanske pretto eller bara knasigt, men jag ska förklara hur jag menar.

Jag älskar ju att sy - det har inte undgått någon som hänger här. Jag älskar också att bära det jag har sytt, i min garderob finns numera väldigt få plagg som är köpta, och de som finns använder jag sällan. Det är inte för att jag har bestämt mig för att inte använda dem, det är bara för att jag föredrar de jag gjort själv. "Because reasons", alltså baraföratt.

Men - om man bara syr kjolar och kavajer, nån byxa ibland och en och annan klänning, och inte vill använda köpta kläder, inte köper andra kläder, då blir det svårt att få ihop en garderob. På åttiotalet hade man ofta bara BH under kavajen, men det känns inte aktuellt...

Hittills har jag ju oftast löst det med att helt sonika köpa vita t-shirts (dem "kan" jag tydligen både köpa och bära?) och ha till alla kjolar och byxor, under alla kavajer och bomberjackor. Det är ju skittrist i längden såklart, det fattar jag med. Eller jag älskar fortfarande en fräsch vit tischa, men inte jämt och inte till allting. Dessutom är det ju så att jag föredrar mina basplagg enfärgade, och gärna i skalan svart - grå - grön - blå... Men ibland vill jag ha något som "poppar" eller är lite knäppt eller bara i färg, och då är det ju så otroligt lagom med en skjorta - en Agnes eller en Cina! Alltså fyller de ju verkligen ett hål i min garderob - och är dessutom så roliga att sy!

En klassisk skjorta som Agnes blir ju verkligen vad du gör den till - så olik denna blåmönstrade är från den förra, den med djungelmönstret? Och så olika look det blir om man knäpper upp den och kavlar upp ärmarna, jämfört med om man knäpper den ända upp och bär en kavaj över? Jag älskart!

Men, efter att ha sytt den förra - djungelskjortan - så inser jag att jag är en sådär jobbigt petig jävel. För det var något med den skjortan som inte kändes bra när jag hade den på mig första gången. Jag tänkte att det var trycket, men det var nåt med kragen... Kan vara att jag hade ett mellanlägg som var något kraftigare än jag tidigare haft, och det är ju svårt att åtgärda, men jag tyckte att det ändå var något annat. Så jag dubbelkollade och mätte och av någon anledning så hade den kragen blivit ca 1 cm större än mina andra? Hur har jag ingen aning om, jag har väl klippt slarvigt, sytt slarvigt eller nåt annat. Men jag förvånade mig själv genom att faktiskt sätta mig med sprätten och ta bort kragen, sy om den delen och sätta tillbaka den igen, vilket ju gjorde hela susen! Jag brukar vara skitdålig på sånt, så nu blev jag faktiskt lite stolt över mig själv. Nästa gång jag syr en Agnes (och nej, det kommer inte dröja länge) så ska jag vara petnoga.

Så alltså, bara för att vara tydlig. Mönstret är Agnes från Mönsterfabriken . Tyget har jag köpt i London, det är en sån där härlig skjortkvalitet som också är lätt och rolig att sy i, och att bära, 100% bomull så klart. Det är köpt på Cloth House och kostade £14 för hela skjortan, det tycker inte jag är farligt! De fina knapparna kommer från Söders Tyger och är lite mindre än dem jag använt förut, så jag satte helt enkelt lite fler än jag brukar. Jag tycker det blev jättesnyggt? Knappar kan verkligen både hjälpa och stjälpa, eller hur? Ruinera kan de också, men det gjorde inte dessa, fast inte minns jag vad de kostade?

Gillar