I know that a lot of what I say has been lifted off of men's room walls

Nu ska jag börja med att berätta att jag hade fel i mitt föregående inlägg - Ohlssons bryr sig visst om vad vi konsumenter tycker*! Jag fick ett nytt meddelande från Alexandra (som är en av medlemmarna i ägarfamiljen) och det är för långt att återge här, men sammanfattningsvis så kan vi säga att hon inte alls menade att vara snorkig med sitt "Tack för ditt engagemang!" utan hon menade det hon skrev. Jag är ju en del av den ironiska generationen och alla som sett Schyfferts försvarstal vet väl vad det innebär.

* Or so they say - det är såklart högst oklart om de kommer att göra som 1083 av 1088 på FB tyckte, och återinföra kölappsystemet, men nu vet de vad vi tycker i alla fall :)

Och det är ju förresten inte första gången jag ställs inför den frågan - ganska ofta funderar jag på ett mess jag får, om det ska tolkas på det ena eller det andra sättet. Läser det med vänlig röst och med arg, för att få perspektiv. Sen finns det ju ett antal oskrivna regler som är mer eller mindre vitt spridda kring hur vi ska skriva för att inte missförstås. Om jag skulle svara på något av mina barns mess med ett "OK" så skulle de kasta sig på telefonen och fråga varför jag är arg. Om jag däremot svarar "OK!" så fattar de att det är ok och att jag inte hade tid att svara utförligare, men att jag inte alls är arg.

Och vad har vi här då? Jo jag har ju en lätt fixering vid omlottblusar, det är sen gammalt. Jag har testat flera av nätets mönster och inte blivit imponerad av någon utan tycker faktiskt att den vita jag sydde efter eget huvud med utgångspunkt i Merchant & Mills Factory-shirt är den bästa hittills. Problemet med den är bara att jag dels är lite ovan vid att ha ett sånt där knyt runt magen, det kasar upp lite och korvar sig och håller på. Sen blir inte alltid kragen så snygg under jackor/kavajer/koftor, och jag har ju alltid något sånt över blusen på jobbet så här års.

Så jag beslutade mig för att testa att åter utgå från Factory-shirt, den omlotten jag gjorde i vitt, men ta bort kragen på den och dessutom ta bort knytet och voila! då fick jag en omlottskjorta som inte kryper och korvar och som går utmärkt att ha under kavaj! Som man kan se på inläggets första bild så knyter jag ihop det undre stycket med sidsömmen med ett band. Det övre sidstycket knäpps fast på vänstra sidan med tre knappar (som jag fyndade ett rör av på mässan, och satte i manschetten också).

Tyget är bomull, en japansk bäckeböja/seersucker-variant från Merchant & Mills som heter Tottorri (vilket är en japansk stad om man skriver det med ett r) och som finns i flera färgställningar. Jag har en bit blått tyg hemma som också ska bli något så småningom....Gillar

Kommentarer

Kjerstin
Kjerstin,
Knäppningen!
KristinaB
KristinaB,
Såå snyggt och propert med knappar istället för knytband! Jag har köpt en blus med knyt och är hela tiden orolig att rosetten går upp (och det har hänt!) och det känns ju så nervöst. Planerar redan att planka din idé, tack! 😊nouw.com/kristinab
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229