Mat. Hur är er relation till mat och ätande?

Jag gillar mat generellt sett, och är inte särskilt petig, förutom att jag nu sedan drygt 18 månader inte äter - eller i vart fall inte lagar - kött. Och när jag säger kött så menar jag djur, alla djur. För många gånger om jag säger att jag äter vegetariskt så får jag frågan ”Men fisk äter du väl?”. Så vitt jag vet så växer inte fisk på träd eller i jorden så nej – jag äter inte heller fisk. Men jag är inte vegetarian, jag identifierar mig inte som det, och om jag blir bjuden på något med kött eller fisk så äter jag, i alla fall lite. På samma sätt äter jag ibland kött om jag är på restaurang (särskilt utomlands) om det inte finns några vegetariska alternativ som tilltalar.


Som sagt, jag gillar mat och numera när jag lagar vego så växlar jag mellan att tycka att det är superkul att laga mat för att jag hittar nya recept och ett helt nytt kök att laborera med å ena sidan. Å andra sidan får jag ibland matlagningspanik och har lust att ta ett vitaminpiller i stället för middag, bara för att slippa laga. Eftersom jag har matlåda varje dag så blir det ju mycket lagande, men om jag skärper mig lite så går det ändå bra, och som sagt, jag gillar ju mat så jag försöker verkligen anstränga mig, även när jag är ensam.

Sånt jag inte fattar är människor som äter enligt någon sorts obskyr diet – GI, LCHF, medelhavs, bara någon färg (?). Säkert handlar det om att de tycker att de mår bra av det eller går ner i vikt eller något, men jag förstår det helt enkelt inte, det verkar så krångligt. Blandad kost in och lagom dos rörelse – räcker inte det?

Ok, mellan måltiderna syr jag ju såklart och här är ännu en Elisabeth, den sista på ett tag, jag lovar (fingers crossed). Den här är sydd i det sista jag hade av chambraytyget från Merchant & Mills, samma som jag använde till den ärmlösa Trapezeklänningen, och här gick jag loss ordentligt med Sashikobroderierna, till och med på den ena knappen!

Jag hade verkligen roligt när jag sydde de här ringarna, det är nästan så man börjar leta efter projekt att få brodera på härnäst, fast jag egentligen inte är ett jättefan av just broderier.

Ärmen är förresten inte Elisabeths från början, utan kommer från Agnes, jag gillar verkligen den arbetade känslan i manschett med knapp och hela grejen. Byxorna är Mönsterfabrikens Sara sydd i brushed twill från Metermeter och under den blå Elisabettan har jag en vit, ärmlös Bettan. Helt klädd i Mönsterfabriken alltså!

Gillar

Kommentarer

Flöjjan
Flöjjan,
Hej! Ursnygga kläder du syr, passande stil på dej. Hur stort upp i stl. går dessa mönster?
frkwiberg
,
Tack! Jag vet inte faktiskt, du får kolla deras hemsida! Det jag vet är att mönstrena görs i två ”storleks-spann” så i vart fall större än bara ”vanliga” om det är någon ledtråd?nouw.com/frkwiberg
Efwa
,
Superfina kläder!
Hahaha, "obskyr diet" kallad LCHF. Tycker inte att det är krångligare att äta LCHF än mat med potatis, ris el. pasta. Visst äter vi kött, fisk och ägg men också väldigt mycket grönsaker. När vi har folk på besök lägger vi bara till potatis, ris el pasta så passar maten till alla. Inte ett dugg krångligare än att laga mat med potatis, ris el. pasta... =D
medeashem.blogspot.com/
frkwiberg
,
Nej inte krångligare - jag förstår bara inte varför? Men så gillar jag ju pasta, potatis och nybakat bröd också, för att inte tala om pizza... nouw.com/frkwiberg
IP: 82.99.3.229