Hello from the outside At least I can say that I've tried

Måste man svara på alla sms?

Jag har för vana att i princip alltid svara på sms och ofta genast eller så fort jag kan. Om jag haft en mötestät dag så kollar jag telefonen på hemvägen för att se om jag missat att svara någonstans - numera finns ju förutom sms även Messenger, Whats App, Instagram och för all del även mail och här på bloggen, där jag kommunicerar med människor, där jag vill kommunicera med människor. Så ja, jag är en sån som svarar. Men min fråga är om man alltid måste?


Jag har nog alltid tänkt på sms som att det är någon som pratar med mig - och då måste man väl svara, eller? Men saken är ju den att man inte måste det. Om jag sitter med lurar på mig på tuben hem så MÅSTE jag inte svara när någon säger nåt till mig. Jag måste verkligen inte svara om någon skriker något efter mig eller ropar åt mig. Så varför har jag fått för mig att jag måste svara på sms? I de flesta fall är det väl naturligt, någon frågar något eller skriver något som inbjuder till svar eller kommunikation. Men det kan ju likaväl vara en konversation som jag inte har bjudit in till eller vill vara delaktig i.

Jag håller på att öva mig på att inte svara i alla lägen. Nästan fysiskt svårt att låta bli ibland, men jag räknar med att bli bättre ju mer jag övar. :)

Nu har tyvärr den tid börjat när det är nästan omöjligt att få till bilder som duger för publicering, så vi får se vart det för mig under de kommande månaderna, nu när jag inte kan smita iväg till ett ljusrum på 14:e våningen och fotografera. Här har jag i alla fall fått på mig kjolen som hör till bomberjackan jag visade häromdagen. Kjolen har jag ritat själv och när jag inte hänger med händerna i fickorna så sitter den väldigt bra. Jag köpte ju tre meter av det där tyget från Misan och jag är otroligt nöjd med att det räckt till så mycket. Byxa, jacka, kjol och så en grej till som jag ska visa senare!

  • Kjol

Gillar

Kommentarer

Kjerstin
,
Läckert med gula dojjor till din svarta outfit!
frkwiberg
frkwiberg,
Tack! Jag matchar höstlöven! 😊
nouw.com/frkwiberg