Get out of your own way

Tro det eller ej men idag funderar jag faktiskt på Theresa May! Eller kanske inte så mycket just på Theresa May som på människor som Theresa May. Hade jag varit i hennes skor hade jag skrikit "JAMENSÅSKITIDETDÅGUBBJÄVLAR" och stormat ut efter att ha blivit nedröstad ännu en gång. Vad får en sådan människa att inte ge upp? Att inte skita i alltihop?

Jag vet att jag inte är en sådan som ger upp lätt, men att fortsätta och bita sig fast i motgång efter motgång, när man egentligen inte måste? Vad driver dem? Är det rädslan att förlora makten? Vill de bli ihågkomna för en vinst och vägrar därför acceptera nederlag?

Kanske är de helt enkelt världsomvälvande visionärer med förhoppning om att göra stora avtryck på omvärlden. Det är inte jag. Mina visioner och ambitioner ligger i det lilla. Jag har ingen önskan om att ha större makt eller inflytande än jag redan har, dvs över det mesta i min egen krets, min egen nära omvärld. Det räcker. Jag är dessutom rätt bra på att släppa taget, att avsluta (projekt, uppdrag, relationer) när jag upplever att jag kommit till vägs ände. Jag kanske inte slutar tänka på dem, men jag avslutar dem. Men jag avslutar inte tidigt – mer fort.

Men naturligtvis är jag tacksam att det finns folk som är villiga att leda landet, EU, FN - "the cause"! Att de offrar sin egen bekvämlighet i någon mån, för att bidra till det stora hela.

Men jag tänker också på de människor som har valt att dra det stora tunga lasset och jobba "för oss andra", i allmän tjänst och "i det stora". Men som blir avslöjade med att även ha egna, privata agendor och utnyttja systemet. Hyra sin mans lägenhet för en skyhög summa för att staten (dvs vi) står för den kostnaden. Eller genom kontakter roffa åt sig lägenheter som egentligen via en ideell förening skulle gått till behövande kvinnor - samtidigt som du sitter som socialborgarråd...

De hävdar alltid att de inte gjort något som var olagligt? Men OMORALEN då? Vad är det som får folk att tycka att det är ok att göra omoraliska saker för egen vinning, bara för att det inte är olagligt? Förklaringen ligger väl dels i att vår moral ser olika ut. Det som för mig framstår som helt omoraliskt tycker någon annan är OK, så länge de själva får del av vinningen.

Jag hade en diskussion om att köpa svarta hyreskontrakt med mina vänner en gång... Det är inte olagligt att köpa, men väl att sälja ett hyreskontrakt... Men trots att det inte är olagligt så är det i min bok omoraliskt, och jag har därför avstått, trots att jag har två barn utan fast boende och fått mer än ett erbjudande. Min heder har ett högre pris. Alternativt är det inte min moral som är så hög, utan min riskbenägenhet som är låg…

Idag har jag på mig ett par nya Anna-hängslebyxor som jag är så himla nöjd med! Tyget är en tunn, fin ull som jag köpte på Misan Textiles i London, när Ulrika och jag var där i höstas. Mönstret är från Mönsterfabriken och jag har inte gjort några som helst ändringar när det gäller passform etc, mer tillägg. Mönstret är inte direkt gjort för ulltyger (även om det passar kanonbra för det) så jag har lagt till infodring på fram och bakstycke, så väl som infodring på knapplisten fram. Och så har jag gjort stolpfickor bak i stället för utanpåliggande. Blusen är en Cina - också från Mönsterfabriken - och den är perfekt att ha under!

Mönsterfabriken lanserar förresten sin nya - ursnygga - hemsida idag, in och kika vet jag !

Gillar

Kommentarer

Pianja
Pianja,
Tänker på uttrycket Makt korrumperar och funderade på om det stämmer. Enligt artikel i Forskning och framsteg stämmer tesen, men bara om makthavarna själva tycker det är rimligt och rättvist att just de har makt. Just de människorna svarar mer omoraliskt än andra på enkätfrågor. Mycket intressant.
Och så är du snygg i snickarballor igen. Är inte säker på att det är rättvist. 😉
frkwiberg
frkwiberg,
Men vilken inställning!? Som att de är lite förmer och därför är det alltså ok att de skor sig lite på oss andra? Hemskt!
Livet är som bekant inte rättvist, men jag tror att det är det fantastiska mönstret som jag kan tacka för att de sitter så bra! Men tack! ❤️
nouw.com/frkwiberg
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229