Du är hur och vem och vad du vill

Jag tycker ofta jag hör folk prata så mycket negativt om att bli äldre. Vi blir alla äldre, i vart fall alla vi som har tur. Och när vi blir äldre blir vi tröttare, stelare, långsammare och rynkigare. Men, om vi har tur blir vi också klokare. Jag kan inte säga att jag älskar de fysiska tecken på ålderdom som jag ser, min hals är väldigt rynkig, jag är stelare, tröttare och långsammare än jag varit och det är såklart inte någonting jag njuter av.

Men detta att jag har blivit klokare, i vart fall i de frågor som rör mig, det njuter jag av. Numera vet jag vad som behövs för att jag ska må bra och för det mesta har jag kurage och möjlighet att rent praktiskt också göra sånt jag mår bra av.

En av de saker jag har insett att jag mår bra av och som får mig att jobba bättre (vilket jag också mår bra av) är i princip dagliga lunchpromenader. Om jag får gå en rask promenad mitt på dagen så klarar jag eftermiddagen så mycket bättre, jag får energi och jag upplever att jag tänker mer positivt och bättre, jag är mer kreativ och smartare. Så jag frigör (i den mån jag kan) tid för detta. Det betyder att jag emellanåt får avstå från annat, som kanske också skulle vara bra, men som jag bedömer som mindre viktigt. Det är tex ofta svårt att både gå ut och äta (och sitta och vänta på mat och småsnacka etc) och dessutom ta en tjugo minuters promenad.

Å andra sidan äter jag ju hellre matlåda också, både av logistiska och ekonomiska skäl, men det är klart att jag riskerar att förlora i sociala kontakter, om jag inte går med ut och äter lunch. Men de som går ut och äter går oftast vid halv tolv och det tycker jag är en timme för tidigt - jag är tokhungrig klockan fem även när jag ätit halv ett ju!?

I alla fall så försöker jag avväga det där sociala med mitt behov av att promenera (vilket jag gärna gör ensam). På varje nytt uppdrag jag börjar så blir det viktigt att hitta bra promenadstråk, någon naturlig runda att gå som inte tar för lång tid. Det bör ju vara just en runda, att gå samma väg fram och tillbaka suger ju. Helst ska den ju också vara "fin", dvs lite naturskön sådär, och helst utan alltför många punkter där man får stå och vänta vid övergångsställen och sånt. Tidigare har jag gått runt Blasieholmen och senast runt Gärdet - nu har jag hittat en slinga runt Klara sjö som är riktigt trevlig och helt ny för mig.

Naturligtvis satte jag ribban för lunchpromenader genom att arrangera en photo shoot av min nya kappa där i min ensamhet, men jag tror inte att det var någon som såg mig, trots att det är precis mitt i huvudstaden så är Blekholmsstranden precis tom på folk - i alla fall så här års. Och hade någon sett mig så hade det väl inte varit hela världen heller.

Kappan är ännu en Roger från Rèpublique du Chiffon. Den första var i tencel, som en trench, medan denna är i ull/bomull från Merchant & Mills. Tyget heter "softly slowly" vilket fick mig att köpa det bara på namnet. Nu köpte jag bara två meter, och Roger kräver enligt mönstret två och en halv i min storlek, men som synes gick det bra. Jag behövde inte ens skarva infodringen eller nåt.

Den här gången sydde jag stolpfickor i stället för utanpåfickor, och jag följde inte beskrivningen utan sydde knapphålen innan jag sydde fast knapphålslisten på kappan - såååå mycket lättare (Tack Sara för det tipset!!)!

--------

Under kappan har jag Hängslebyxan Anna och Cina-blusen från Mönsterfabriken, tillsammans med en raw-edge-kavaj från Makers Atelier, alla från förra och förrförra året - jag använder mina gamla älsklingar minsann!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229