Boy, you look like someone I used to know

En av mina absoluta superkrafter har alltid varit att jag sover. Alltså alla sover väl, tänker du, och så är det väl, men oerhört många människor har svårt att somna, sover illa och vaknar innan de är utsövda. Inte jag. Jag har sovit mig igenom de flesta kriser och svårigheter, inte oberörd, för jag gnisslar tänder och spänner olika kroppsdelar när jag är stressad, men på det hela taget. Jag sover bra. Till och med under min skilsmässas allra mest turbulenta tid sov jag, efter den första natten i alla fall :)

Jag somnar vanligen så snart jag lägger huvudet på kudden och jag vaknar när klockan ringer. På helgerna kan jag sova i kapp om jag vill och min enda utmaning har varit att jag är uppe för sent och därför inte får ihop tillräckligt med sömn. Tills nu alltså.

Nu är jag för första gången inne i (eller förhoppningsvis på väg ut ur) en period med riktigt risig sömn. Det tar lång tid innan jag somnar och vissa nätter upplever jag att jag "ligger på aga" mer än sover. Jag vet inte om "ligger på aga" är ett vedertaget uttryck, men i min familj har vi alltid använt det för att beskriva ett tillstånd som inte är en rogivande sömn, men heller inte en sömnlöshet. Slår man upp uttrycket så finner man betydelsen "att sova i oro eller rädsla" vilket beskriver det ganska väl.

För min del handlar det om en oro och rädsla som kommer från svår sjukdom på flera fronter i min omedelbara närhet, kombinerat med ett nytt uppdrag som trots att det är väldigt roligt och oerhört trevligt, också är mycket komplext och kräver rejäl prestation. Jag skulle alltså verkligen behöva sova ordentligt men gör det inte ändå. Fast jag tror att det håller på att vända - jag måste tro det! Jag gör allt man "ska" för att få en god nattsömn, jag strukturerar upp allt jag kan och jag tar bort allt "brus" som annars skulle störa min sinnesro. Dessutom har jag börjat tracka min sömn i en app vilket är rätt spännande - hur många gånger under natten vaknar jag faktiskt? Hur lång tid tar det att somna och hur mycket djupsömn får jag?

Det är knappt så att orken har räckt till att sy på vardagarna, men en stund här och där hinner och vill jag ju alltid. Även detta plagg är i manchester, men detta är från På Skrå/Rekotex och kommer från en av de fina konfektionsfirmorna (fast jag har lovat att inte säga vilken!). Till skillnad från det tyg jag sydde brallorna av så finns ingen stretch i detta och det är lite bredspårigare än det. Jag är så glad att jag fick spatt och beställde fyra meter, för det innebär att jag kommer att kunna sy världens snyggaste vårkappa sen!

Här har jag sytt en Ottoline från Merchant & Mills, men en förkortad variant och med bröstfickan utanpå och inte på insidan.

Skjortan är Agnes och kjolen en väldigt hackad Cleo! (sök i kategorierna här ovan om ni vill hitta dem)

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229