-

I måndags bestämde jag mig för att köpa mer av det fantastiska tyget som jag sydde löpartajtsen av sist. Jag har aldrig haft ett par löptajts som suttit så bra och känts så fantastiska att ha på sig.

En annan grej jag tänkte på i diskussionerna på fb i inlägget om de tajtsen var att många tyckte att sömmarna på de tajts de sytt inte höll och undrade hur jag gör för att få dem att hålla. Sanningen är ju den att det inte är alltid som det håller även fast jag kör fyrtrådsoverlock och sen stickar ner sömmen med en cover, ibland får även jag sprickor i sömmarna.

Men. Det här lite dyrare tyget har hela 70% stretch, vilket innebär att tyget tar hela smällen när det blir en belastning. Det ska väldigt mycket till innan man har så att säga “använt” hela de 70% som tyget ger med sig, och börjar belasta sömmen.

Alltså tyckte jag att det var värt att beställa mer tyg, inte minst med tanke på den respons jag fick på de förra tajtsen. Så, i måndags beställde jag ytterligare fem meter tyg från USA (fabric.com), samma kvalitet som sist från Pine Crest Fabrics. Det står i beskrivningen att man ska handtvätta tyget och torka det plant - jag har kört mina på 40° och hängt dem, det har gått hur bra som helst.

Men alltså, jag beställde i måndags och tyget kom igår onsdag! Inte med PostNord såklart, de skulle inte ens ha klarat det inom Stockholmsområdet, men med hjälp av UPS.

Priset då? Jo, tyget kostar ca 200kr per meter, men så tillkommer ju en massa i frakt och på det har vi tullar och skatt. Slutkostnaden för mig blev ungefär 320kr per meter. Det kan man ju tycka är ett enormt påslag på ursprungspriset (och det är det såklart) men jag väljer att titta på slutkostnaden, tycker jag att det här tyget är värt 320 kronor per meter, alltså 320 kronor för ett par löptajts i den här kvaliteten? Svar JA! Och därför gick jag loss och köpte fem meter när jag ändå var igång, det sänker snittpriset. Because I’m wort it!

Gillar

Kommentarer

Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229