Vad jag kan tänka tillbaka på i tiden är misstag man har gjort som man kanske skulle ha vågat mer.

Just nu sitter jag i en situation där egentligen allt står stilla med arbete, vänskap, hobby osv. Tänk dig att du egentligen bara gör simpla saker som att läsa lite titta på tv och hänga med någon vän sådär en stund.

Det jag har lärt mig att att tidigare i livet så hoppade jag gärna på nästa '' idé '' som exempel att jag åkte iväg till Norge och jobbade en sommar, eller kanske när jag startade mig företag och bara körde!

Men längs vägen efter detta har hänt så har det kommit saker jag fått tänka på i form av är detta något för mig eller kommer jag trivas, helt enkelt bara massa rädslor om vad som komma skall.

Man vet aldrig vad man ger sig in på när man säger ja, detta är spännande på ett vis men är man inte mentalt redo så är det en stor rädsla att man ska bli sårad som man blivit innan, detta är dock bara en läxa man fått och hoppas bara man får det tidigt i livet så man inte blir rädd att äventyra senare i livet.

vem vet, nästa vecka kanske jag får ett erbjudande jag aldrig jag hört innan och det är just det jag ska testa för att få uppleva ett nytt äventyr och starta ett nytt kapitel i mitt liv.

Det jag vill förmedla är att man ska våga chansa på det man tror på eller hoppas att det kan ta en vidare, ofta när man har gjort någonting en viss tid så har man lärt sig allt det går att lära och man måste helt enkelt vidare för att utvecklas som människa.

Sitter du på ett jobb eller kanske har ett boende som inte du egentligen trivs med?

Våga chansa, om du flyttar kanske du träffar din nya bästa vän, får ett erbjudande att jobba med det du älskar, eller så kanske det kommer någonting annat nytt och vackert in i ditt liv om du bara VÅGAR!

Som mitt liv ser ut nu så tro det eller ej vore det roligt att göra vad som helst bara för att få uppskattning och att ha ett tidsfördriv.


Gå ut ur din ''trygghet'' våga chansa även om det innebär att det kostar lite mer pengar för en stund, man kan alltid tjäna nya pengar men man kan aldrig få tillbaka förlorad tid.


Ha en bra dag och hoppas att du kanske vågar testa någonting nytt och får ett mer lyckligt liv.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

En sak som har hjälp mig på min resa i detta liv är alla misstag man gör.

Ofta när man har gjort ett stort fel i livet så sitter det kvar som en stor svart sten i hjärtat, jag har själv varit med om saker jag ångrar i efterhand, men man får inte glömma att det är ofta i situationer man aldrig har varit i innan som man gör dessa fel.

Jag hörde en gång en sak som förändrade sättet jag ser på misstag, det är att man kan aldrig göra fel, eftersom när det väl hände så fick du i din hjärna bestämma vad du tyckte var rätt, sedan i efterhand är det man förstår vad man har gjort, och eftersom du och ingen annan gjorde valet så var det rätt.

detta kan låta lite konstigt men försök hänga med.

Om du står mellan ett val att gå till vänster eller höger, och du bestämmer dig för att höger är rätt för dig och sedan i efterhand så märkte du att det fick konsekvenser som du inte hade räknat med.

Livet är ett kontant NU eftersom man inte kan göra om vad som har hänt och kan inte se framåt vad som ska hända.

Detta gör att alla misstag man gör är att man lär sig hur man ska agera senare i livet, kolla på hur barn lär sig när de är små, de testar att tugga på saker, peta, hoppa, trilla, osv. Ett barn tänker aldrig '' jag skulle inte hoppat från sängen'' De tänker att nu vet jag vad som händer nästa gång jag gör det och det vill jag inte vara med om igen.

Egentligen handlar all erfarenhet man har från misstag man har gjort, många forskare och kända personer fick idéer från misstag.

Tänk dig själv ett misstag du skulle göra allt för att ändra på, om det hade hänt på ett annat sätt hade du varit där du är idag?

Du kanske inte hade tagit den där taxin sent på kvällen och träffat en gammal kompis, du kanske inte hade förstått att människor inte alltid är ärliga, du kanske inte hade förstått att man måste ge för att få.

Listan kan göras lång och ofta gör man små ärliga misstag men låt dem stärka dig istället för att göra dig svagare.

Bristerna man har i livet kan man alltid vända på och göra till något som gör en stark eftersom man har varit med om någonting som inte alla har varit.

Jag var överviktig i många år när jag gick på grundskolan, detta lärde mig hur det är att inte trivas i sin egna kropp, jag fick lära mig hur viktigt det är med vad man äter och att träning kan få en att få ett självförtroende, man blir ödmjuk och förstår att alla personer har en inre konflikt ingen annan kan se.


Hoppas att det jag skriver kan hjälpa dig på din resa genom detta liv, glöm inte att du är en oändlig själ som lever för kärlek och lycka.

Likes

Comments

Nu är det så att alla vi ''vanliga'' människor också måste jobba på något vis för att kunna få mat på bordet. Eftersom man oftast spenderar runt 8 timmar på ett jobb varje dag 5 dagar i veckan så är det viktigt att det också tillför något mer än pengar till våra liv.

Jag anser att tid är lika med pengar och vill helst att man ska känna sig lite stolt och att det känns spännande att gå till jobbet varje dag. Jag för ett tag sedan lade ner mitt egna företag för att det inte länge bidrog med någon form utav lycka utan det drog ner mig istället i ett mörkt hål som har tagit ett par månader att krypa sig ut ur.

Så nu efter cirka 6 månader är jag helt återställt och redo att köra till 100% eftersom jag har fått tillbaka min livseld och kraft att kunna vakna på morgonen och inte känna att allt runt omkring är skit.

Så nu är frågan, hur ska man hitta ett yrke som man får bra betalt för vad man gör?

Att sitta och leta massa yrken som man egentligen inte vet någonting om är väldigt spännande och jag vet att man behöver vara på platsen och få en chans att sitta i en intervju innan man blir kastad direkt i papperskorgen. Men nu är det så att man behöver ha massvis med erfarenhet eller olika utbildningar inom ett visst arbete som man kanske kan få när man väl arbetat på platsen ett tag.

Då blir det bara att man får hoppas att universum visar vägen och att man får en chans att bevisa på en plats att man har vad som krävs även om kanske det fanns mer på sitt ''CV'' som kanske var mer lämpad för jobbet.

Dock så kan aldrig ett papper beskriva en människa bättre än att sitta öga mot öga och se hur personen agerar, jag vet personer som inte presterade alls bra inom skolvärlden men skulle kunna sälja sand i öknen. Detta kan de dock inte bevisa när de skickar in sina pappers kopior på vad men egentligen gjort i detta liv.


Jag tycker det är synd, tänk dig ett samhälle där yrkesgivaren måste leta upp dig istället! nu är detta en dröm jag bara hoppas jag får leva att se, men det har hänt innan med olika industrier som vill ha mer personer än vad det bor där fabriken står, då behöver dom verkligen fånga in en med ett bra arbete och olika förmåner.


Arbete ger en frihet på annat håll, men om arbetet också ger en lycka i själen är det mer än vad pengar någonsin kan ge.

Likes

Comments

Ett filosofiskt inslag, jag funderar ofta på sådant jag omöjligt kan veta, detta kan tyckas väldigt onödigt och tidskrävande och självklart är så. Jag tror att det är därför personer agerar direkt från rutin för att det krävs oerhört mycket att exempelvis testa ett nytt bilmärke eller restaurang.

Man kan tro sig veta väldigt mycket men när det väl kommer till krita så måste man ha testat något för att verkligen veta hur det är, och som detta livet bjuder på olika utmaningar som karriär, vart man ska bosätta sig, till vilka kläder ska man ha på sig vid olika tillställningar och allt detta tar tid.

Det som uppenbarar sig är att en grundregel i ett samhälle är ärlighet, eftersom man vill lita på personer som säger sig veta mer än en annan så blir det en konflikt där det sägs för att det är sant eller om det sägs för att gynna personen som yttrar sig.

Kolla på politiker, de är ökända för att ljuga och krångla för att få sig själva att se ut som en ''ledare'' och en person som har en moralisk kompass som är spikrak mot folket och inte egennytta.

men när det kommer till kritan så är folk ofta oärliga eller inte berättar hela historien för att inte kasta sig själv under bussen, så hur ska man navigera på de oärliga haven och då ta sig fram utan att forska runt allt som man ska kunna.

Svaret är en paradox, eftersom man ska lita på personer och tillit byggs upp under en lång period. Ska man då göra ett snabbt beslut utan att lita på vad man ger sig in på så måste man själv lära sig många grundregler.

Att studera själv och undvika den enkla vägen '' Media/tidningar/politiker '' Istället köpa sig en bok, att läsa är nödvändigt för att ''ladda'' ner information i hjärnan och på så vis kunna lära sig att bryta sig loss från kedjorna och börja klättra ut grottan för att se världen på riktigt.


Det som bilden symboliserar är Platons idé om hur man skådar världen. personerna sitter kedjade i mörkret och ser bara skuggorna vilket gör det ganska svårt att bestämma vad de egentligen ser.

Elden ska symbolisera vad kanske ett urval av folk ska få reda på och sedan skingras ut i form av information som sedan man ska debattera vad de egentligen är. På detta vis så hålls man fången i mörkret och inte inser att man är i ett osynligt fängelse.

Genom gemenskap kan man börja inse att om alla har olika syn på samma saker kanske det finns en naturlig orsak och den kommer från dem som sprider information. En form av söndra och härska. För vilka håller sig själva på toppen?Självklart är det politiker och de personer man kallar ''Eliten''

När man har tagit steget och insett att man har varit lurad från man var liten så kan man få information på egen hand och klättra sig ur grottan och se saker på ett helt nytt sätt.


Kämpa eller dö, frihet till varje pris.

Likes

Comments

Hej igen, nu är det så att det folk ofta tänker på är hur lyckas man?

Det kan vara allt från kärlek, vänskap, pengar eller karriär.

Det som har hjälp mig är att ha ett fokus på vad man gör för att bli en bättre person, vilka personer umgås man med, vilka personer har man som förebilder, vad kan jag göra för att sticka ut från mängden och köra på ett eget sätt?


Jag har länge försökt leva mer äventyrligt, vilket innebär att ta en chans här och där testa något man inte vet om man kommer att gilla eller liknande, vad gör ''framgångsrika'' personer är något jag ofta frågar mig själv.

Något som är ett vanligt tema bland personer som man brukar se som ''smarta'' de läser ofta böcker för att få mer information som de sedan kan implementera i sina egna liv. Ofta tränar dem för att på ett sådant vis få bort stress i kroppen och inte behöva tänka på livet i helhet.

Vad äter man, när äter man, vilka timmar på dygnet ska man vara vaken.

Som ni ser så är det mycket man ska tänka på i detta liv, vilket kan ses väldigt tråkigt eller som jag försöker se på saken så är det en tävling mot sig själv att kämpa för att bli bättre.


Frihet kommer inifrån, vem förutom envar har ansvar för tankarna man har i huvudet?


Tips om folk som kan vara en mentor.

Robert Kiyosaki Extremt duktig lärare inom hur man ska ta sig ut från ''rat-race'' som han kallar det och har det på en enkel nivå så alla kan förstå hur man kan tänka/göra för att lyckas..

Warren buffet.. En av världens rikaste människor som man kan få sig en tankeställare kring ödmjukhet och rikedom.

David Icke. kontroversiell människa som ändå har väldigt mycket att säga om livet, vad han säger om vissa saker kan man se från ett filosofiskt persperktiv, vem vet egentligen?

Infinite Waters ( youtube namn ) Person som kan hjälpa en i svåra situationer varför man hamnar där man hamnar i livet på olika svåra vägar, detta har hjälpt mig oerhört i min sorg när man far dog i tidigt ålder.

Sanna Edin​ Svensk författare och föreläsare kring kost,meditation, olika tecken på hur personlighets typer är,


Detta var bara ett kort urval ur personer om jag kommer absolut skriva mer om dem i framtiden.


Ha en underbar dag, tänk inte på dina drömmar lev dem istället.


They may take away our lives, but they'll never take our freedom!

Likes

Comments

Koldioxid och växter

I denna videon ser vi att två identiska plantor växter olika snabbt beroende på hur mycket koldioxid som de utsätts för. Eftersom allt man hör angående koldioxid så skall det vara så farligt, men bara genom att se ett experiment på två minuter så får det en att tänka om.


Man blir verbalt bombad med information hur koldioxid är en bov i samhället, eftersom det finns pengar att hämta in på att ha olika skatter eller avgifter beroende på utsläppsmängden så är detta något man borde fråga sig själv.

Är det rätt att allt ska regleras efter koldioxid eller är det något annat som är problemet?

Tänk utan att veta, tänk som att du vet svaret på allt, tänk att det kanske inte finns en korrekt sanning.

Fritänkande.


Likes

Comments