När det blir för jobbigt...

Fick en akuttid hos en terapeut. Gick dit och det var inget bra alls. Det gick inte att prata med henne och jag kände mig dum flera gånger under min tid, lite som att jag fick be om ursäkt för att jag var där. Ringde dagen därpå och sa att jag hellre träffar en annan terapeut. Och fick då till svar att jag placeras i kön igen och det är kötid på ett par månader... Så får en ny tid där kanske nästa år om jag har tur. Ska ta kontakt med en privat mottagning imorgon, men problemet är att det då kostar mycket mer, 1450kr för en timma... :(

Jag yogar igen, mer regelbundet. Idag har jag jätteont i halsen men jag gick ändå dit och andades under passet. Det var jobbigt nog.
Min favoritlärare (ja, man får ha det) frågade förra veckan hur jag mår och om jag pratar med någon om mitt mående - detta frågades utan att jag sagt något till henne. En del ser väl lite mer än andra och bryr sig lite extra. Hon frågade iaf. efter mitt nummer så skulle hon tipsa om bra terapeuter. Det gjorde min dag.

Imorgon ringer en sjuksköterska för att boka upp en läkartid. Dröjer det för länge med terapi får jag kanske gå en annan väg, med antidepressiva. Jag är inte så positivt inställd till detta för att jag vet att det bara är en kortsiktig lösning...

Jaja. Nu är det såhär iaf.


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Ibland blir jag skrämd av vad jag själv tänker. Jag borde verkligen inte tänka såhär - jag vet att det jag tänker lätt blir min verklighet. Ju mer negativitet jag matar mig själv med desto värre blir mitt liv. Men hur lätt är det att bryta sig ur det där mönstret? Hur ska jag göra för att komma ur det här? VAD ska jag komma ur? Hela mitt liv just nu känns som en bubbla... Jag vet inte vad jag gör egentligen - jag bara gör det. Dagarna efter jobbet kan bara gå utan att jag vet vad jag har gjort... I timtal kan jag sitta och få tiden att gå utan att göra något. Basala saker som att diska och städa känns som en omöjlig uppgift.

Saker som jag förr tyckte var roliga gör jag inte längre. Jobbet är jobbigt att gå till men jag vet inte vad jag skulle göra av all min tid om jag inte gick dit. Jag tvingar mig iväg till yogan för att jag vet att det är bra för mig. Men vissa klasser ligger jag i savasana 80% av tiden - för att jag inte orkar mer. Hanna på yogan säger att det är bra, bara jag kommer dit och andas ordentligt... Jag försöker lova mig själv att yoga minst tre gånger per vecka, men det är tufft. Promenader finns inte längre i mitt liv. Jag orkar helt enkelt inte. Jag orkar inte ta samtal och jag orkar inte prata. Tre stora händelser kommer snart och jag orkar inte planera. Jag vet att mitt vanliga jag egentligen vill dit men jag vill inte ändå.

Visst är livet konstigt? Egentligen har jag det så bra men ändå att jag är helt off och mår så jävla dåligt.

Likes

Comments

Detoxen är över för denna gång. Jag avslutade den igår efter sju dagar. Det har gått väldigt bra och jag skulle lätt kunna göra det igen. Dock är det ju så att jag tycker mat är gott och det är därför jag inte detoxar hela tiden. 😊 Jag har inte märkt någon jätteskillnad på mig, mer än minskat midjemått men det gissar jag på ändras ganska snart allteftersom jag äter vanlig mat igen. Min mage har inte fungerat bra under detoxen, jag har sovit extremt mycket och jag har varit tröttare än vanligt. Men inget som har stört mig i vardagen, jag har yogat mer än vanligt också.


Igår hade jag en dejt hemma hos mig. Vi har träffats innan och jag tyckte han verkade jättebra. Men han var helt tvärtom - inte någon människa jag vill ha i mitt liv. Han var arrogant och ändå osäker. Jag har aldrig förr varit så rädd i mitt egna hem som då och jag visste inte vad jag skulle göra. Som tur är hände inget och det löste sig till det bästa. Jag undrar hur jag ska någonsin ska kunna lita på någon? Jag träffar ju bara idioter och har sån otur när det gäller män. När blir det min tur? När ska jag träffa min kärlek? Finns det någon för mig? Jag börjar undra och jag börjar ge upp hoppet...

Likes

Comments

Vissa dagar är så ojämna. Skitjobbiga och åt helvete ena timmen - sen kommer någon ljusglimt som lyser upp nästa timma. Idag har varit en sån dag. Ojämnt humör hela dagen fast tyvärr mest dåligt. Det är de här dagarna jag känner mig ensam. Så. Jävla. Ensam. Jag vill ha någon att bolla tankar med, någon som ger mig en kram och säger att allt kommer att bli bra. Någon som skickar en blomma till jobbet eller bjuder ut mig på middag en vardag. Någon att sitta tyst med i soffan. Någon att hålla handen när det är oväder ute. Någon som tycker om mig för mig.

Jag var på pt-yoga idag. Det är SÅ GIVANDE! Jag förstår inte varför inte alla gör det. Det är väldigt jobbigt, både fysiskt och psykiskt men ändå bra. Jag lär mig mycket om mig själv under de timmarna och det sätter igång mycket tankar hos mig.

På kvällen så gick jag en runda på Dumme Mosse, det är väldigt vackert där. Jag blir lugn och njuter av skogsdoften och tystnaden när jag är ute i skogen. Det får bli mer sådana utflykter i höst.


Ett steg i taget. Det gör inget att det är små steg, bara det är framåt....

Likes

Comments

Tredje detoxdagen och det går rätt bra...

Drack min första smoothie 8.30 och den andra runt 12. Efter det var jag fortfarande hungrig men jag ville inte ta av min tredje och sista smoothie, så jag drack vatten. Och vatten. Och te. Och mer vatten. Hungern försvann - ofta är det så att man tror att man är hungrig men bara att magen är uttråkad. Den är van vid att jobba hela tiden och det blir konstigt när den inte får någon fast mat...

Jag yogade 18.15 till 19.30 - ett relaxpass, som var väldigt bra. Jag kom in i skön meditation och jag älskar när det händer. Det är så lätt och fritt... 🙏🏼

Efter yogan drack jag kokosvatten och förberedde mig inför dusch. Jag torrborstar hela kroppen innan jag duschar för att hjälpa lymfan att renas.

Varför rena lymfsystemet
*Stagnationer i lymfsystemet kan ge komplikationer med tiden, en rening av lymfsystemet kan leda till följande förbättringar:
*Förbättrad avgiftning av kroppscellernas restprodukter
*Förbättrad avläggning av främmande celler (bl.a. tumörceller)
*Bättre blodcirkulation
*Förbättrar ämnesomsättningen till cellerna
*Förbättrat immunförsvar
*Mindre infektioner
*Bättre hy och hår, huden blir renare och mjukare
*Förbättrad bortföring av överskottsproteiner (äggvita)
*Bättre välbefinnande

(taget ifrån http://www.halsosidorna.se/Lymfrening.htm)

När jag kom hem från yogan och gick ut på balkongen så möttes jag av en fantastisk himmel. Jag kände att jag blev glad av den. Ett lugn som bara kommer efter meditation följde mig hem. Fantastiskt! Nu efteråt dricker jag dagens sista smoothie och planerar morgondagen lite.

Min himmel ikväll.Namasté.

Likes

Comments

Jag påbörjade min detox igår, så sedan igår - efter 11 nånting så har jag inte tuggat någon mat. Bara druckit - olika juicer och smoothies. Jag har i Mighty DTX i mina smoothies för att hjälpa kroppen. Jag är inte hungrig på några sätt, lite trött i huvudet bara men vem är inte det i detta väder?

Men. Jag har blivit sugen på sånt som jag annars inte äter så ofta. Mammas sillsallad som hon gör vid jul och påsk. Mormors stek med gräddsås. Potatismos och köttbullar. Alltså - ingen konstig mat men heller inget som jag någonsin lagar eller äter särskilt ofta.

Imorgon ska jag hämta första laddningen med smoothies på yogacentret och då blir det mer på allvar. Idag har jag druckit lite juice också - det kommer jag inte får göra sen.


Annars? Jo, jag började dagen med att se The fault in our stars och grät en skvätt. Kanske inte bästa starten på dagen men skönt att rensa ut... Jag har numera fått väldigt svårt för att gråta. Innan gjorde jag det hela tiden - oavsett sinnesstämning, nu kan jag inte göra det alls. Det där med att stänga in sig och lägga locket på, det är jag bra på. Jag har fått höra av många, flera gånger att jag måste börja tänka på mig själv och bry om mig själv mer. Jag håller med och förstår och vet att det är så men det har resulterat i att jag inte bryr mig alls. Men snart så, jag är på väg. Jag vill vara påväg...

Likes

Comments

Jag ska detoxa från och med lördag eftermiddag. Börjar med egna recept lördag och söndag, måndag till fredag dricker jag "färdiga" smoothies. Jag köper på mitt yogacenter som sätter ihop ett cleanse-paket till mig i fem dagar. Nästa lördag börjar jag smått med att äta lite igen... Jag kommer att skriva om allt här.

Jag hade bokat in mig på middag med ett par vänner på söndag men fick avboka det. Hade helt glömt bort detoxen när jag tackade ja till middag. Fick frågan om jag verkligen ska detoxa när jag är förkyld, men det är helt okej. Jag har ingen feber längre och mår mycket bättre. Jag kommer få i mig mycket näring och kommer även rensa ut gammalt skräp under tiden så det är helt perfekt med detox just nu.

Många tycker jag är konstig som ska detoxa och bara dricka i sju dagar. Många tycker det verkar jobbigt att vara utan mat så länge, men faktum är att det är de som behöver det som mest...

Jag har redan nu börjat tillsätta Mighty Dtx i mina smoothies för att hjälpa kroppen nu i början. Jag är väldigt taggad inför detta och hoppas och tror att detta kommer bli en nystart för mig.

Likes

Comments

Jag har alltid egengjord juice hemma, använder min råsaftcentrifug flitigt. Idag har jag gjort två juicer, en grön och en orange.

I den gröna har jag i bland annat fänkål, som är bra för matsmältningen, spenat som hjälper immunsystemet och är bra mot högt blodtryck. Citron har jag i, och citron är bakteriedödande och kan motverka förkylning. Päron, äpple och gröna vindruvor är i också.

Morötter är bakterie- och virusdödande, är avgiftande för lever och tarmar. Ingefära innehåller massa antioxidanter. En bra sak med ingefäran är att den verkar anti-inflammatoriskt. Ingefära ökar också blodflödet i hela kroppen. Jag har i en rejäl bit i min juice - jag gillar när det är lite sting i. Apelsin är det mycket c-vitamin i, tyvärr är apelsinerna inte jättegoda än... 😔

Jag köper ekologiskt så långt det går men även min plånbok har en gräns.


Innan drack jag alltid olika Yogi Tea och särskilt då Lotuste. Igår hittade jag några påsar så nu har jag fått i mig rätt mycket. Fantastiskt gott! Det smakar citrus och mint men har även ingredienser som kardemumma, salvia och lotus. Testa om du inte redan gjort det! 😊👌 Och så får man alltid ett budskap till, vilket gör det mycket festligare. 😊

Likes

Comments

Jag har varit sjuk/förkyld mer eller mindre i fyra veckor nu så idag var jag på vårdcentralen. Träffade en jättegullig sköterska som var duktig och verkligen lyssnade. Jag hade visst feber när jag kom dit och var "aggressivt röd" i halsen... Åkte till jobbet ändå, för att prata lite med mina kollegor och med chefen. Chefen skickade hem mig och sa att jag är välkommen tillbaka nästa vecka. Skönt att de bryr sig men det var jobbigt att bli ivägkörd - fast jag vet att de vill mitt bästa.

Min chef berättade att när jag hade åkt hem igår, slutade vid 13, sa ett av barnen "var är min fröken?" De förklarade för barnet att de var där men han ville veta vart hans fröken var. Innan de kom på att det var mig de menade... :) Sånt värmer, och idag när jag fick höra det blev jag alldeles rörd. Jag har en speciell kontakt med honom och även om man inte "får" ha favoritbarn så klappar mitt hjärta lite extra för honom. ❤️
Jag fick beröm för flera saker innan jag gick, och ett "Vi är glada att du är hos oss, men du måste vara mer rädd om dig". Och så är det. Kroppen ger oss signaler tidigt om att vi måste varva ner och ta det lugnt men gång på gång struntar vi i de signalerna. Varför är det så? Jag vet mycket väl att jag blir frisk snabbare om jag är hemma och vilar, jag vet också att jag har kvar mitt jobb även om jag är hemma ett par dagar.


Löfte till mig själv: Lyssna mer på min kropp och göra det bästa för den - för mig!

Likes

Comments

Att tänka på emellanåt.

Det pratas ofta om hur man ska behandla varandra, vara snälla mot de man möter osv. Men hur ofta behandlar vi oss själva bra? Hur ofta säger vi till oss själva att vi är fantastiska? Jag har varit väldigt bra på det men tappat det någonstans på vägen. Det är dags för en ändring nu.

Jag är bra, jag är mer än bra och jag förtjänar att få veta det.

Likes

Comments