En väldig konstig känsla känner jag och det är första alla Helgona där vi ska hedra de som inte finns med oss och tyvärr är Emma en av alla! Eftersom jag och mamma och pappa ska spendera en natt på gothia tower i göteborg så var vi till graven tidigare idag!
Väldigt konstig känsla i magen och de senaste åren har jag och Emma varit på olika äventyr just alla Helgona någon anledning och det påverkar såklart! Vi ska gå på oscarsrevyn imorgon kväll och hoppas det blir bra om inte mysigt iallafall. Pappa fick detta i 60 års present!! ❤️❤️

Jag har även idag gjort en godgärning och har sedan någon månad tillbaka ger plasma och det känns bra varje gång och kunna hjälpa till när jag ändå kan göra det!

Började med att ge blod för något år sedan och nu ägd plasma! Så vet du att du kan och klarar av med nålar så börja med det för det behövs!!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

24 är något som betyder tomhet, för 24 januari kommer alltid förknippas med då Emma tog sitt sista andetag!
Det som är konstigt är att just 24 januari är då min mormor föddes och hon fick ”fira” sin sista födelsedag och hon hann bli 67 år och fick ändå hinna med en del dock även hon blev ändå inte för gammal!

Igår är det hela 9 månader sedan, så otroligt konstigt och hur fort det gått! Sörjer det gör jag fortfarande och det är något som jag kommer göra , om någon tycker det är konstigt får tycka det, för glöm aldrig att vi alla sörjer olika! Vi ska aldrig döma någon för inga är vi lika och vi kan inte helt sätta sig in hur andra faktiskt kan känna sig! För att vi utåt sett verka vara densamma men tänk ändå på hur HUR och VAD du frågar, för det påverka den personen mycket!

Något som jag och mamma gör är att spela bingo för det var något vi gjorde tillsammans och det var något Emma såg fram emot och kunde lättare orka med det på något vis!

Så i måndagskväll åkte jag iväg själv och det kändes väldigt konstigt för man kunde tänka mer när inte mamma var med och det kändes extra tomt!!

Visst jag har lättare att hitta på saker än tidigare men full energi har jag inte ännu och det är inte konstigt!

Men är ändå tacksam för det jag har och framförallt de personer som verkligen funnits där!!

Jag och en kompis skulle iväg på Aron Anderson och Boris René men hon orkade inte så drog med mamma istället! För de som inte vet vem han är så kan jag kort säga att det är en kille med en otroligt syn på livet och att det trots ha hänt mycket tråkiga saker i livet ändå ser möjligheterna! Han fick vid 8-9 års ålder reda på att han hade cancer och efter flera tuffa cellgifter hamnade i rullstol som han då tyckte var jobbigt för man ser på det med negativa ögon och ser hindren. Men tillslut lär sig att leva med det hela och ser möjligheterna och ja många skulle såklart se det att han är tokig, men han har gjort många ÄVENTYR och visa att man kan trots vad man tycker är jobbigt. Hans sätt att kunna lyckas är att först ha micromål som man ändå kan lyckas med och på vägen säga av vilken anledning gör man det och sedan avsluta med att vara tacksam för det hela!!

Likes

Comments

Förra helgen var ännu en högtid då pappa fyllde 60 år och det firades med god mat med familj och släktingar.
Fast det samtidigt kändes tomt eftersom inte Emma var med ville man lägga fokusen på pappa och det blev en mysig dag.

Det bjöds på potatis gratäng och viltkött älg,hjort, vildsvin och skinka! Riktig gott som vi åt några gånger! ❤️ Pappa fick presentkort på Färjestad hockey, blommor , mini Mäklin tåg så lite barn på nytt blev han. Sedan fick han även en natt på hotell i Göteborg 3-4 november men oscarsrevyn! Blir troligt mysigt som de oftast blir!

Denna buketten fastna jag för så den fick pappa såklart!! ❤️

Likes

Comments

Ja livet är inget dans på rosor och man kan inte alltid må bra! Min väg är inte alltid rak och det finns saker som är bredvid vägen som kan störa ens väg!

Att kunna förklara för någon hur man mår och tycker/känner med saker är något som jag alltid haft svårt för! Men jag har lite lättare att göra det jämför med innan men det är med någon jag känner mig trygg med! Att känna att någon faktiskt bryr sig om hur jag mår och ha någorlunda förståelse för min situation!

Jag kan erkänna att jag inte mått bra och det tär på en så fruktansvärt mycket och att inte känna igen sig överhuvudtaget!! Den oförklarade saknade efter en person som har stått mig nära ,och som kunnat läsa av mig som en öppen boken utan att ens behövt fråga eller prata med mig utan genom att bara kolla på mig!! Det gör mig ännu mer frustrerad att känna om någon någonsin kommer kunna göra det med mig!! För det har varit en lättnad för mig men nu måste jag verkligen jobba med mig själv och kunna hitta strategier om hur jag gör det och veta hur jag lättare kan öppna mig!

Om någon påstår sig att de också sörjt och klart alla har gjort det men att förlora sin trygghet, bästa vän samt syster, där vi hade en otrolig relation och nära! Men glöm aldrig att vi alla sörjer olika! Om du tror att sorgen är borta för att någon verkar glad igen, hitta på saker sakta men säkert, tro inte då att man sörjt färdigt, för det går i perioder vissa dagar är det lättare och andra tyngre! Man brukar prata om att första året är värst men det försvinner inte men du lär dig att leva med det!!

När man märker att någon inte är som den brukar vara så räcker det ibland med att få en klapp på axeln, en kram eller bara en fråga om hur man egentligen mår! Så kanske man kan få ett svar att idag är det ingen bra dag! Men kan man inte visa eller säga att man bryr sig blir det svårt att verkligen veta att den personen finns där! ❤️❤️

Emmas gravplats är inget ställe jag är länge kvar på utan man gör det man ska tända ljus eller sätta blommor på hennes grav. För det är inte hennes plats utan den finns i mitt hjärta, alla minnen vi hade tillsammans!

Dessa två underbara katter som heter Maximus och Alice Cooper! Har betytt så otroligt mycket under detta året, de lyser upp det hela med alla sina bus och all närhet man för av dem! ❤️❤️

Likes

Comments

Det finns många känslor som snurrar i mitt huvud!

Denna sommaren är snart över och det börjar närma sig hösten som till viss del kan vara mysig!

Denna semestern var den först utan Emma och det var verkligen upp och ner hela semestern! Hade inte bestämt något speciellt att göra ja eller långkryssning hade vi bokat sen i våras, men förutom den hade jag inte bestämt något och det har jag inte gjort de senaste somrarna sedan E blev sjuk. Tog dagarna som de kom och gjorde några dagsutflykter som var guld men ändå tog det samtidigt emot för hon saknades ju! Såhär dåligt som jag mått har jag aldrig mått och önskar ingen annan det!!

Att känna de att man varken har ork eller lust till något blir det en frustration för att man vet egentligen vad man behöver men har inte den förmågan eller känner stort hinder att komma över först!
Med detta skapas det mycket negativt att man känner sig värdelös och oduglig men det är något som man får jobba med och det går också upp och ner.

Men något som jag verkligen har som en godis i det hel är långkryssning !!

När vi verkligen hade tur med vädret alla dagarna!! Första dagen började vi på Visby och bara strosa runt där och bara njuta! Att komma hemifrån och glömma det som varit för en liten stund!! Men jag vet att Emma var med oss och hon njöt med oss!!

Köpenhamn var andra staden vi besökt och vi tog dagen för vad den var och strosade runt inga måsten som jag föredrar och det är något som jag känt har tagit emot mer att planera saker!

Bornholm Rönne var nästa och där hade vi aldrig varit på så hade inga direkt förväntningar på. Men det var inte allt för stort men det var mysigt men är nog mer en sommarstad.

Så detta är något som jag kommer njuta av ordentligt och sedan får vi inte glömma den underbara maten vi åt på båten!! Allt bara smälte i munnen och fina kombinationer!! ❤️❤️

Likes

Comments

Jag kan inte förklara alla känslor som jag känner! Det är tom på ord som aldrig kan beskriva den saknaden jag har efter Emma!!

Jag försöker hitta den glädjen i min vardag men det är inte bara och mycket utav det finns en förklaring och det är just EMMA! Den personen som alltid funnits där vid min sida, kunnat läsa mig som en öppen bok fast jag stänger in alla känslor, men det var som om hon mer eller mindre hade en nyckel till mitt inte!

Jag har alltid tyckt om att planera saker och det är inget jag just nu eller ja inte kunna sedan sommaren 2014 då vi fick reda på att hon hade cancer! Inge vågat planera ifall att det inte blev av! Det är som att man är kvar i det men jag kan egentligen planera men det tar emot!

Jag försöker att hitta tillbaka men jag kommer aldrig bli hel utan Emma! Men vill hitta någelunda till mig själv igen!

Det är som att jag känner mig tom! Jag jobbar en dag till sen har jag semester men ja det känns både och med det! Kan inte njuta fullt ut för det är Emma som saknas!! Det är hon och jag som skall hitta på saker! Men jag finner inte de roliga att göra de saker vi gjorde tillsammans!

Visst den helgen som jag spendera med Linda i Göteborg visst den blev lyckad men ändå kände man inge glädjen fullt ut!

Alltså denna bilden är från Göteborg när vi åt frukost från våning 29 och hade utsikt mot Liseberg! Det var riktigt mysigt! Men bara det att hitta på saker med kompisar tar emot för har inte den energin för när jag väl gör det så är jag extra trött dagen efter.

Nej nu ska jag försöka sova innan sista dagen innan semestern!

Likes

Comments

Idag gör jag något in planerat som jag inte gjort sedan i vintras!
Jag har inte orkat/velat bestämma saker för det känts otroligt tomt nu när inte Emma är med men jag måste komma igång att Leva igen trots att det är tungt.

Jag har mått hyfsat efter Emma somna in men de senast månaderna har varit tuffa och jag har mått sämre. Men efter 2 månaders väntan på tiden hos psykolog eller kurator så fick jag en tid efter jag och mamma var på en liten föreläsning om depression och mamma tog upp hur lång tid det tar att få en tid och fick en tiden någon vecka efter det! Kändes riktigt skönt! Har varit där 2 gånger nu men ska dit igen efter sommaren. Vid första tiden med henne tog jag upp om sjukskrivning för jag har inte haft mycket ork efter jobbet utan det känts att den lilla energi jag haft har jag tagit ut på jobbet och det är inte så jag vill ha det. Vill ju ha ork att faktiskt göra något på min fritid. Veckan efter så hade jag beviljat sjukskrivning på 50% fram till mitten av augusti sedan 25% fram till början på september! Vilken lättnad men då kommer nästa steg vad säger försäkringskassan! Ja det tar vi när det beskedet kommer!

Ja men iallafall så sitter jag nu på tåget mot ett mål Linda inte ens vet vart det är!! Hehe lite kul! Psykologen tyckte det var otroligt bra gjort av mig att boka in och verkligen göra det, fast det även tar emot men det är ett ställe jag gillar och trivs på! ❤️
Natten spenderas på hotell och kvällen är väl typ bestämd! Men de tar vi senare idag!

Puss och kram på er!

Likes

Comments

Dels så var den 9 juni 2005 tog jag studenten. Men även var det min bästa kompis Petras födelsedag och hon skulle fyllt 31. Så var till graven med blommor med mamma. Medans vi stod där kom hennes mamma dit och vi stod där och pratade en bra stund. Mamma och hon är i samma sits att ha förlorat en dotter. Vi hann prata om det mesta, dels även om Emma. Hur hennes sista dag var och hur man ser och känner, hon förstod exakt hur vi menade och vi hur kände sig!

Vi är ju nästan varje vecka till Emmas grav och så mycket som man är till kyrkogården har jag aldrig varit förut men det är kanske inte så konstigt egentligen!
När man ändå är där går man förbi mormor/morfar och farmor/farfar grav eftersom de inte ligger långt ifrån! Känns skönt att ha de nära varandra! ❤️

Man undrar hur de skulle varit om de alla fanns kvar i livet. Farfar som jag inte ens kommer ihåg då jag endast var 2 år när han gick bort. Men med mormor var jag iallafall 14, med morfar var jag nog 22-23, och farmor var jag 30. Att vid 30 år inte ha någon mor-farföräldrar kvar i livet blir det inte så mycket kvar av släkten känns det som på nära håll.

Många gånger tänker jag att farmor blev 95 år så hon fick ett långt liv medan Emma bara blev 34 är ingen ålder. Och då tänker man hur många unga det är som faktiskt går bort av olika anledningar. Eftersom vi förlorare Emma i cancer är det något man oftast får läsa hur många unga människor som får cancer och förlorat kampen! Usch och det blir verkligen så att man har bara haft de på lån. Vi fick bara låna dem för en kort tid!

Trots att man lever i denna sorgen så försöker man leva så gott det går och kunna hitta på saker för att kunna gå vidare! Men det tar emot ibland och jag har hittat på saker med vänner och haft kul för det är ju något man behöver och komma på andra tankar, men nu är jag tillbaka där igen att inte har ork/lust att just hitta på saker och framförallt planera saker. De jag gör saker med nu är Mamma och pappa, men egentligen är det ingen skillnad för jag behöver inte göra mig till men det blir smidigast så att vara med mamma och pappa. Vi har varit till Söderköping och åt på smultronstället och åt stora glassar mumsigt! Sedan igår var vi och åt på Gastro där pappa och jag åt räkor medan mamma åt paj och surdegspizza.

Men jag vet vilka som finns där för mig och är såå otroligt tacksam för att just ni är mina vänner!! ❤️❤️


Likes

Comments

Alltså jag har funnit min själsfrände!! Underbara människa som jag verkligen tycker om och bryr mig om!! Mitt på det hela har vi båda förlorat våra systrar och dessutom på samma datum 24 januari!! Vi förstår varandra så otroligt bra och hon stöttar mig mycket nu efter min stora förlust efter Emma!!

Älskade underbara Mia!!! Tack för att du är min vän!! ❤️❤️

Likes

Comments

Det går aldrig en dag utan att jag tänker på Emma! Du är så otroligt saknad och vill bara att du kommer tillbaka ! Det är dig jag gjorde det mesta med och det är du som alltid fanns där för mig! Varför ska denna jävla cancer existeras för!!

Jag har under en ett haft kontakt med en kille som har fått reda på att han hade Leukemi och var öppet om det hela och visste att han hade fått återfall!! När man inte hade hört något från honom på ett tag undra man hur de går för honom och när jag skrev igår kväll får jag reda på av hans mamma att han hade somnat in natten till måndagen! Usch så hemskt! Att den ska ta en ung människans liv. Han blev 28 år!! Tänker på dina nära och kära. Beklagar och vet på samma gång hur de hat det! ❤️❤️ Jag fick tillbaka alla de känslor som jag själv kände när Emma somnade in för snart 4 månader sedan!! Kände hur tårarna rann nerför mina kinder! Men nu slipper de ha den smärtan de ändå haft!! Fuck cancer!!

Jag har två sätt att hedra min älskade syster Emma!!! Först med mitt halsband där det står Emma ❤️ 1982-2017 och sedan hennes gravsten som vi alla är supernöjda med!!

Alltid saknad och älskad!!!

Likes

Comments