Konst, Illustrationer, Info

Ja detta är sant, detta är mitt sista inlägg. Jag kan inte driva denna blogg längre då alla mina intressen har försvunnit. Detta året som skulle bli mitt, började istället på det värsta sätt som kan hände. Detta har gjort att jag inte ens kan förmå mig att måla. Allt har försvunnit. Jag har helt ärligt get upp att jaga efter en korkad ouppnåelig dröm om barnboksillustratör. Jag vill inte mer. Så därför har jag bestämt mig att lägga allt kreativt på hyllan och börja leva ett tråkigt vanligt liv som alla andar tråkiga jävlar.

Ber om ursäkt till alla som har trott på mig men jag kan inte leva upp till det. Helt ärligt har jag aldrig kunnat det.

Jag vill tacka er som läst denna blogg. Det var kul så länge det varade.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Nu när det nya året kommer ville jag ha några nya sidor i min bulletjournal. Eftersom jag inte kommer börja på en ny nu till årsskiftet för jag har mer än halva kvar i den jag har nu. Så ville jag göra en cover page för att visa det nya året bättre. Gjorde en annan för med den blev inte bra så tog fram ett tunnare akvarellpapper och bara klottra ner några färger som jag tyckte skulle se bra ut tillsammans. Sen var det bara att skriva 2018. Rätt så simpelt men ser lite mer roligt ut. Ser ut som har lagt ner tid men det har man inte.

En annan sida jag ville ha var en "Mål" sida. Där jag kan skriva ner mina mål som jag har under 2018. Också en väldigt enkel layout men det ser bättre ut.

Har några fler sidor men det är lite mer personliga så tyvärr kommer jag inte visa dem. Hoppas det är okey för er.

Likes

Comments

Konst, Diskussion

Hejsan!

Dagens diskussion är lite mer flytande än vanligt. Nu är snart det nya året här och något jag önskar är att synen på konst i Sverige blir bättre. Att exempel konstnärer som kan lever på sin konst tack vare Instagram även kan få konstnärs status. Att det bara inte är konstnärer som gått konstfack som får all uppmärksamhet. Är så fruktansvärt trött på att man måste ha gått konstfack för att ens räknas som en professionell konstnär. Det finns ju så många andra bra konstnärer där ute som inte gått konstfack. Varför inte ge dem en chans.

Sen önskar jag att folk kan börja anse att det är ett riktigt jobb och inte bara något "höga hippis" gör för att det inte vill leva ett normalt liv. Är så förbannat trött på alla dessa fördomar det finns mot konstnärer. Kom igen, det är 2018 snart är det inte dags att acceptera att vem som helst kan bli konstnär och att det bara är myter att det är konstiga människor som vill göra konst?

Likes

Comments

Konst, Illustrationer

Hejsan!

2017 var ett helt okey år. Blev tyvärr inte så mycket målande som jag hade hoppas men en del blev det. Så här tänkte jag visa min favoriter jag har gjort under året. Kommer även skriva lite om dem och varför jag gillar dem. Det är i slumpmässig ordning då jag inte kan sätta vilken jag gillar mest.

Första bilden är från inktober. Det var nog den enda jag la ner planering i. Jag fick idén några dagar innan jag gjorde den och under tiden så skissa jag upp hur jag ville ha den. Jag brukar inte göra bakgrunder så det var något jag ville testa. Jag blev skit nöjd med hur den blev. Äskar att den svart fick allt att poppa fram.

Denna är också ifrån inktober. Denna hade jag tänkt skulle vara en bra bild att börja inktober med. Inte för svår men inte för enkel heller. Lite lagom men fortfarande intressant. För mig är denna en söt bild, finns inte så mycket mer att säga.

Den sista från inktober. När jag gjorde kattbilden funderade jag på hur man gör en måne. Så då bestämde jag mig för att testa att måla av månen. Kanske inte den bästa i realism men definitivt godkänn.

Troligen den enda bilden jag har gjort medans jag har bloggat. Så denna finns det ett helt inlägg om, kolla kategori illustration så hittar ni den där.

Denna gjorde jag i början av året på en bildlektion i skolan. Jag hade bild två gånger i veckan, man får inga betyg i det utan är med för att man ska göra något annat än att studera hela dagarna. I vårat klassrum fanns det en blomma en dag och jag ville måla av den. Den är gjord med akryl på ett a3 papper. Jag brukar inte måla så stort så det var en utmaning i sig.

Detta är en blid jag gjorde i min skissbok en morgon när jag vänta på att börja en lektion. Jag ser rådjur väldigt ofta för där jag bor finns det många och de är inte så folkskygga. Tycker de är ett mycket vackert djur. Denna stil var något nytt jag testa för att se om jag kunde få till djup fas att jag bara använde två fineliners. Mycket nöjd med resultatet.

Detta är en av mina favorit mumin illustrationer Tove har gjort. Så har länge funderat på att testa att göra den själv. Det var ganska svårt att inte göra någon out-line men gillade verkligen att vara lite mer "äventyrlig" med stilen. Något jag alltid gillat med Toves stil. Älskar hennes havs tavlor.

Detta är en annan jag gjorde i skolan. En uppgift vi fick var att måla 3 döda ting som skulle symbolisera en själv. Så för mig var det ganska enkel att välja. Jag är beroende av Marabou mjölkchoklad så det var ett måste att ha med. Se så älskar jag ju Tove Jansson och har samlat på mumin saker ett tag nu så då fick det bli min första muminmugg. Den sista var en av alla mina grisar. Enda sen jag har varit liten har jag samlat på grisar i alla former. Så detta är en av min favoriter jag har. Detta var en väldigt rolig uppgift att görs, rekommenderar varmt.

Den sista bilden är en av många galax bilder jag har gjort. Men detta är den ända jag gjort i år. Det ska vara jag ock min pojkvän. Så för mig betyder denna väldigt mycket.

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Kan knappt tro det idag är det den sista veckan av 2017. Det är helt sjukt hur fort detta år har gått, känns som det var igår våren kom. Eftersom det är sista veckan ville jag gör mitt veckouppslag lite finare än vanligt. Så det blev typ grangrenar eller såna långa slingor man har med gran. Vet inte vad de heter så hoppas ni förstår vad jag menar. Sen skrev jag varje bokstav för veckodagarna i en röd julgranskula. Det är med en silver penna så syns knappt på bilden men det glänser jättemycket i verkligheten!

Ett mål jag har nästa år är att göra min bulletjournal lite mer kreativ. Jag gillar verkligen när man ser hur andar har lagt ner tid på att göra sidorna vackra. Något jag inte har lagt så mycket energi på än så länge. Så det kommer ni få se till nästa år! Nu senare i veckan kommer ni även få se mina sidor för 2018.

Likes

Comments

Diskussion

Hejsan!

Dagens diskussion är om fanart. För er som inte vet vad det är så är det när man ritar/målar något (ex Pokémon) som du inte har skapat men du gillar det så därför vill du rita det. Lite som en hyllning till det. Oftast gäller det serier,filmer,spel,böcker och även kändisar. Helt enkelt något man gillar som man vill hylla.

Något jag har märkt att i art community är att fanart alltid är ett het ämne. Antingen gillar man det eller hatar man det. De som gillar det gör fanart själva och kanske till och med säljer det. Andra sidan gillar det inte för att man tycker det är att sno någons annans livsverk. De gör bara sina egna idéer.

Så var står jag på denna fråga. Jag målar fanart ganska ofta så har inget emot det på det sättet. Det jag har emot är de människor som säljer fanart eller tjänar pengar på det. För det är att tjäna på att någon annan som gillar samma sak. Sen om det är något som har en redigt stor fanbas så kommer folk hitta en bilder lättade. Något som till och med jag har märkt på min Instagram. Jag får alltid mer gillningar och kommentarer på bilder som är fanart än på det jag själv har kommit på.

Men sen har vi ju frågan, är det olagligt? I Sverige har vi upphovsrätten. På Wikipedia står det såhär:

"Upphovsrätt bygger på idén att den person som har skapat ett verk av en viss verkshöjd också ska ha ensamrätt att bestämma hur detta verk får användas. Upphovsrätten kan skyddas genom bestämmelser om straff för den som utan upphovsmannens medgivande nyttjar verket."

Så rent tekniskt så är det inte lagligt med fanart. Men kan vem som helt säga att man har ensamrätt? Nja, egentligen inte. Men de stor företagen kan det. Jag vet att Nintendo är väldigt hårda på denna punkt. Om man försöker sälja något som är relaterat till deras märke blir man nästa direkt nertagen och anmäld.

Va tycker ni? är det okey med fanart eller är det dåligt?

Likes

Comments

Konst, Illustrationer

Hejsan!

Detta ni ser på bilderna är en av mina favorit pokémon. Den första gjorde jag runt 2010-2011 och jag var väl inte den bästa på att få till det med linjer och djupet i bilden. Den andra är gjord i år och jag ser en enorm skillnad i kvalitet. Linjerna är bättre, det finns skuggor som visar att det inte är en platt figur och det känns mer levande på något vis. Ibland är det bra att gör samma bild för att se att man kommit någon vart.

Likes

Comments

Bulletjournal

Hejsan!

Näst sista veckan. Denna vecka blev det bara gröna toner eftersom föra veckan blev röd. Testa även en ny layout. Såg en liknade i en Youtube video så anpassade den till min bulletjournal. Vi får se om jag kommer gilla den, den är fin iaf men man får se om den är praktisk också.

Likes

Comments

Konst

Hejsan!

Året är snart slut och man börjar fundera på vad man ska göra här näst. I år har jag inte gjort så mycket inom konst. Det enda jag kan komma på så är ju inktober. Så nästa år vill jag slå det på något sätt. Det var då jag kom ihåg att det finns en utmaning som pågår i 365 dagar. Man ska måla/rita något varje dag, det kvittar vad det är så länge man gör det varje dag.

Jag kommer delta för att ha något att göra och för att verkligen veta att jag ritar varje dag. Jag är väldigt dålig på att sätta mig ner för att rita. Det är alltid något som kommer ivägen eller så är jag inte motiverad till det. Så tror detta kan göra att jag får in det som en slags rutin. Sen för att se om man utvecklas något. Så kommer försöka göra så mycket ur min comfort zone som möjligt. Framförallt se hur långt jag kommer innan jag ger upp. Vi får se med hoppas det nya året blir bra.

Bilden är ifrån början av inktober, Det var detta jag skulle använda men sluta med att jag använde mer än bara detta.

Likes

Comments

Diskussion

Hejsan!

Dagen diskussion är lite mer något som jag stör mig på i många år. Eftersom det har varit prat om sexuella saker nu ett tag i form av övergrepp, trakasseringar mm. Men det jag vill lufta fram är något som inte är sexuellt utan att vissa tror det är sexuellt. Det är krokimålning. När man gör kroki målning är det inte för att man vill se massa bilder på nakna människor och bli kåt. Utan det är för att man vill lära sig hur en kropp ser ut, hur den rör sig eftersom man vill kunna måla en kropp så likt man kan. Det är inget sexuellt med att vilja kunna måla en människa så bra som möjligt. Man kan inte se hur musklerna rör sig när man står i en viss vinkel om människan har kläder på sig. Vill man kunna något så brukar man ju studera och öva för att lära sig. Så vad gör kroki sexuellt men att ex fotboll inte är? Naket är inte sexuellt det är naturligt.

Så jag förstår inte att vissa anser att det är sexuellt med det, bara för det är naket.

Va tycker ni? Är jag het fel ute eller håller ni med?

Likes

Comments