Header

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hejj hej alla! Fick från ingenstans ett otroligt bloggsug, Va ju ett tag sedan jag skrev någonting här och känner att jag lämnade ganska tvärt i och med allt med Abbe...

Men i alla fall, fick ett enormt bloggsug och funderade på att starta upp en ny egen blogg men tänkte att jag testar här först och ser hur länge det håller i sig. Gillar verkligen att blogga här egentligen så hade väldigt gärna kommit igång igen. Tror dock att det kan bli svårt ett tag fram över då jag har ungefär 5-6 prov nu under dessa två veckorna innan lovet. Vet inte hur lärarna tror att vi ska överleva men, men.

Men har i alla fall börjat rida Julia varje söndag nu. Vet inte om jag sagt något om det eller inte men aja. Man märker att det går framåt för varje vecka och Julia lär sig fort och blir mer och mer säker på vad hon ska göra. Ska försöka få med mig någon som kan ta kort eller filma med en riktig kamera så fort det går att rida ute igen. Vill ha lite riktiga bilder men det blir inte så bra när man tar dom inne i ridhuset. Sen är det ju snygg om man inte ser helt uppstoppad också på grund av alla kläder i kylan.

Aja, ska inte dra ut på detta inlägget nu så att det blir för långt men ska som sagt försöka att komma igång med bloggandet igen eftersom jag saknar det.

Puss å kram // Moa

Likes

Comments

Tjatja bloggen!! Nu helt plötsligt av någon konstig anledning fick jag ett jättebloggsug... Va ju några månader sedan jag uppdaterade sist!

Nu är iallafall sportlovet snart över och jag har faktiskt spenderat en hel del tid i stallet med Tsjitte! Har ju haft ett ganska långt halv-uppehåll med ridningen typ så det va kul att komma tillbaka och nu satsar jag på sir Walter cup uppe på Wiebo nu i vår med både racer-råttan Rodney och Tsjittekorven! Men vi får väl se hur det går med det... Gäller bara att hålla motivationen uppe och se till att tränatränaträna!!!

Men nu ska jag göra lite tidsinställda för aa, vill typ skriva en del men det är ju så tråkigt med jättelånga inlägg😅 så vi hörs!!!

XOXO Johanna

Likes

Comments

Sitter just nu i skolan efter att ha tagit ett tåg för tidigt, hehe... Vet inte hur jag tänkte men börjar i alla fall om ca 40 minuter har har suttit här i typ 20 min nu. Men, men det är inte så mycket att göra något åt.

Men i alla fall, ska till Wiebo och rida lektion i kväll. Red inte förra veckan eftersom jag var sjuk. Men tror nog att det ska vara bra nu. Ska till stallet imorgon också då för att träna kadrilj. Sen är jag "ledig" på fredag för att ha barnledningen och träna kadrilj på lördag och Julshow och rida Julia på söndag. Har inte varit hos henne något mer sedan jag skrev senast men ska i alla fall börja rida henne på söndagar framöver. 

Nu ska jag försöka ta vara på denna tiden när jag ändå sitter här och försöka plugga lite eftersom jag antagligen inte kommer att hinna med så mycket under resten av veckan. 

Kram // Moa

Likes

Comments

Kan väl börja med att säga att jag precis läst igenom det senaste inlägget jag skrev här. Kan väl säga att det fick mig att sakna Abbe enormt... Men anledningen till att jag läste igenom det var inte för att tänka på Abbe utan för att se hur mycket jag skrivit om Julia här. Julia är då Malins nya häst. I förra inlägget skrev jag att hon inte är särskilt ridbar än men att jag kanske någon gång i framtiden skulle börja rida henne. Detta har nu kommit och jag har ridit henne tre gånger. första gången jag red henne var på höstlovet då jag var med Malin i stallet och vi red ut tillsammans. Jag fattade precis vad Malin menade när hon försökt förklara för mig hur hon är att rida och va man måste tänka på då hon inte är så välriden just nu och har glömt av mycket som hon lärt sig tidigare efter att hon gått på lösdrift ett tag. Behöver inte gå in på några detaljer men kan i alla fall säga att jag tyckte att hon verkade som en otroligt trevlig häst, både i ridningen och från marken.

Men för att komma vidare. Var även i stallet förra måndagen och red henne. Denna gången i ridhuset och med Emelis hjälp. Man märkte väldigt tydligt att hon inte alltid fattade eller visste vad hon skulle göra men hon ville väldigt gärna göra rätt och försökte även om det blev lite fel ibland.

Var även i stallet går och red henne, denna gången själv. Fick en lite annan känsla av henne denna gången när jag red. Fortfarande väldigt positiv men denna gången var hon lite piggare och ville inte alltid skritta. Dock så kändes det alldrig som att hon skulle springa iväg och bromsen funkar alldeles utmärkt. Kände mest på varandra igår så att vi vet var vi har varandra innan jag börjar ställa lite högre krav men har som sagt en väldigt bra känsla.

Sen var det förstås lite jobbigt att skritta omkring i paddocken och veta att det inte var Abbe man satt på och det var väldigt svårt att inte jämföra. Till exempel när man skritta på långa tyglar och Julia bara går runt på spåret medans jag vet precis vart Abbe hade gått när han fick välja själv och inte jag styrde honom någonstans.

Måste avsluta detta inlägg med att säga att ingen kan ta Abbes plats i mitt hjärta eller bli ersatt. Dock har jag en bra känsla med Julia och det känns som att hon kommer att kunna få sin alldeles egna plats i mitt hjärta

​Kass kvalitet på bilden men otroligt fin häst❤

Puss&Kram // Moa

Likes

Comments

Likes

Comments

Var längesen jag bloggade här nu. Mycket har hänt kan man väl säga.. Men till att börja med, anledningen till att jag sitter här och skriver. Johanna skickade en snap igår om att vi faktiskt har unika besökare även fast vi inte bloggar längre. detta fick mig att bli sugen på att börja blogga igen. Får se hur det blir men kände att jag var tvungen att skriva ett inlägg nu i alla fall.

Som sagt så är det en del som har hänt sedan sist och jag har flera gånger tänkt att jag ska skriva men aldrig gjort det eller klarat av det. Tårarna rinner just nu och det är väldigt jobbigt att skriva detta men Abbe har tyvärr fått lämna oss. Det känns fortfarande svårt att fatta och vet inte riktigt vad jag ska säga. Han dog alldeles i början av sommaren, en vecka efter att jag slutat skolan, tisdagen den 16 juni...

Har fortfarande inte berättat för så många. Bara de som är häst intresserade mer eller mindre. Har fortfarande många vänner som inte vet något, dock bara de som inte hade någon speciell koll på honom ändå. Har väldigt svårt att prata om det och det är också därför jag inte klarat att skriva något här.

I början var jag väldigt osäker på hur jag skulle göra och om jag skulle fortsätta. Bestämde mig dock fort att jag skulle fortsätta rida på Wiebo men sommaren fick bli så gått som häst fri med några få undantag. Fick dock ett samtal från Malin, Abbes ägare i slutet av sommaren att hon hade kollat på en ny häst. Ett Frieser sto på 12 år vid namn Julia. Jag var uppe i stallet en gång strax efter, första gången efter Abbe. Jätte fin häst verkligen. dock inte särskilt ridbar eller så men väldigt trevlig. Någon gång i framtiden så kanske det blir så att jag hjälper till med henne och så men inte än på ett tag eftersom hon inte riktigt är där än. Ska eventuellt följa med Selma någon gång till stallet också när hon är där och rider Satina. Kommer kanske rida Pia någon gång när det passar och jag är med.

Men iaf, vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Skriver nog ett inlägg ikväll också skulle jag tro.

kram// Moa


​Älskade, finaste Abbe, Du kommer alltid att betyda så otroligt mycket för mig, saknar dig enormt ❤❤❤

Likes

Comments

Tjabba tjena hallå!! Var ett tag sedan någon skrev här sist men va typ inne på bloggen igår och såg att vi hade några unika besökare och kände att det kanske kunde vara kul att skriva ett inlägg typ😛 såå jaa här sitter jag å skriver alltså💁🏻

Det har hänt en hel del sen sist jag skrev, det har gått en hel sommar och den har varit helt ok👌🏻 sen har det även hänt lite tråkigheter...tänker att Moa får skriva det sen när hon är redo❤️ men min sommar har varit ganska hästfri, har tagit en ganska lång paus men tänker att jag ska komma igång nu igen. Har mest hängt med vänner, jobbat och chillat på livet typ. Så så va det med det💁🏻 får se vad som händer nu i framtiden men om ni har tur så kanske denhär blogglusten håller i sig ett tag så ni kan läsa maaaaaassa inlägg om mitt oerhört intressanta liv💁🏻💁🏻💁🏻💁🏻 men puss på er så länge så kanske vi hörs!! (Bjuder även på en ganska tryhardbild)

XOXO Johanna

Likes

Comments

Eftersom Johanna har börjat blogga nu så tänkte jag att jag också ska försöka komma igång igen. Har inte hänt så mycket i mitt liv det senaste. Har haft fullt upp med Nationella och plugg och däremellan har jag försökt hinna med att sova och åka till stallet någon gång då och då.

Tävlade iaf på Wiebo i torsdags. Dock fick inte Abbe följa med detta året utan det fick bli en utav ridskolepollarna. Red Lb på Felizia. Gick väl helt okej ändå. Finns helt klart saker att jobba på men i det stora hela så gick det bra. Dom största problemen var att det blev lite hastigt i sluten och att hon slog sig loss i övergångarna och halterna. Mer i slutet efter galoppen. Så det vi får jobba på härnäst är att få henne mer avslappnad både i övergångar och framförallt efter galoppen så att hon inte blir för pigg eller stressad då. Känns dock inte som något omöjligt att lyckas med så med lite jobb och fokus och kanske ett ridläger så ska det nog lösa sig.

Här får ni en bild från tävlingen iaf😊


​Kram // Moa

Likes

Comments

Hejhej! Idag har jag iprincip bara chillat på livet, har fortfarande lite huvudvärk och är mörbultad med lite blåmärken här och där annars är läget ganska bra. Väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka och köpa ny ridhjälm... Den andra fick ju en rejäl smäll så detta bara till att köpa ny, det kanske blir nya kläder också om jag har tur, de klippte ju sönder allt i måndags så jaa. Imorgon är tanken att jag ska tävla på Wiebo, känner mig ändå såpass bra så jag tror att jag klarar det☺️ men vi hörs senare!! XOXO Johanna

Likes

Comments