Veckans middagar

Halloumisallad - i måndags lagade vi halloumisallad. Så fräscht, snabbt & lättlagat! Perfekt när man kommer hem från stallet och jobbet och inte orkar lägga så mycket tid på att laga något komplicerat. Vi hade inte jättemycket ingredienser så det blev en salladsmix, gurka, lite avokado, några tomater och halloumi. Vi toppade sen den med balsamico, bästa som finns!!<33 Brukar även koka couscous till när jag gör den här salladen men orkade inte det just då. Blev dock en hel del halloumi, så den var mättande ändå.

Korvstroganoff & ris - i tisdags lagade vi korvstroganoff & ris vilket faktiskt är en av mina favorit ”vardagsrätter”. Brukar inte skryta eller tycka jag är bra på mycket, men korvstroganoff är jag fan bra på alltså!! Haha, har i cream fraiche, korv, tomatpuré, ibland grädde för extra krämighet, salt & peppar, paprikapulver som jag steker korven i från början och även gullök. När jag väl har senap hemma lägger jag i en lite av det också. Det här är också relativt lättlagat och behöver inte lägga hur mycket tid som helst på, tipstipstips! Går ju toppen att byta ut korven mot veggokorv eller typ quornfiléer, det är ju mest kryddorna och såsen som gör smaken.

Pastagratäng med tacofärs - igår lagade vi pastagratäng med tacofärs. Även det här huur enkelt som helst, vilket jag tycker är så viktigt med vardagsmaten för jag i alla fall är helt slut näst intill död när jag kommer hem på kvällen. Det här har jag inte ätit sen jag var liten, men det var faktiskt väldigt gott. Vi hade heller inte nu så mycket ingredienser, så vi slängde bara i stekt köttfärs, pasta, lite cream fraiche och tomatpuré. Sen toppade vi med ost och slängde in i ugnen bara 5-10min så var den klar! Till hade vi extra cream fraiche & sen tog jag även lite ketchup då jag i princip äter ketchup till allt hahah... vi gjorde även en sallad med avokado, gurka & tomat.

Gillar

Kommentarer