Senaste dagarna

Är extremt dålig på att ta kort så dessa bilder är de enda jag har från veckan som gått tyvärr... blev ingen lång jobbvecka, bara mån-ons vilket var skönt. I onsdags hade vi också återbesök med min lilla häst hos veterinären/equiterapeuten, hade inte alls höga förväntningar då jag är världens pessimist i sådana sammanhang i och med att det varit något "fel" i princip på varje återbesök. Meeen, vi fick jättebra besked!! ÄNTLIGEN säger jag bara. 5 månader av behandlingar & velande fram och tillbaka, men nu är hon faktiskt BRA. Equiterapeuten har aldrig varit så nöjd med Nessa som hon var den här gången och att hon aldrig varit så mjuk & fin som hon är nu trots att vi haft rätt kassa förutsättningar sen hon blev halt av skoningen/sömsticket. Blev såklart jätteglad, men har typ ännu inte hunnit förstå att vi faktiskt får börja rida på som vanligt och snart få till och med börja HOPPA. Fatta vad sjukt det låter för mig, som inbillat mig att den här "utredningen" & behandlingsperioden aldrig ska tillslut. Nu kan vi äntligen börja planera hennes framtid, alternativt "vår framtid", vi får se vart vår väg leder någonstans men oavsett kommer det nog bli bra för oss båda på ett eller annat sätt.

Under de senaste dagarna har jag i alla fall mest umgåtts med mina kusiner & moster som kommit och hälsat på torsdag och fredag. Vi han med att gå en hel del på stan, äta goda luncher och middagar och bara umgås. Var jättekul och mysigt att träffas då det händer rät sällan i och med att det ändå är 3h mellan oss och det varit mycket på senaste. Hade verkligen några så bra dagar och är väldigt tacksam för dem <3

Idag har jag i princip bara hunnit med att vara i stallet. Jag och mamma åkte dit tillsammans, jag longerade Nessa och mamma fixade resten av stallet. Hon fick longeras i kapson idag för ovanlighetens skull, för att låta henne slippa bett på de ridfria dagarna. Hon har extremt svårt att acceptera bettet nämligen efter de här lugna månaderna utan "riktig" ridning. Dessutom är hon otroligt stel i kroppen, det är verkligen en häst man konstant måste jobba med mjukgörande arbete för att hon ska hållas i bra form. Just nu är det en kamp mellan hennes mun och mina tygeltag, helt ärligt tycker jag det mest är jobbigt att rida nu när det är så, men vet också att det bara kommer bli bättre ju längre vi kommer på igångsättningen. För tillfället är passen ganska jobbiga om jag får var ärlig, men så får det faktiskt också vara just nu. Hon skötte sig i alla fall väldigt bra i kapsonen, i alla fall i höger varv. Men i vänster varv i galoppen skenar hon mest i galoppen, vilket gör mig lite fundersam då hon är så lugn och harmonisk i andra varvet. Men förhoppningsvis är det inget, men man blir ändå nojig såklart.

Nu ligger jag i alla fall i soffan efter att ha tagit en dusch och ska snart gå upp för att göra lunch och knäppa redbullen som står & väntar på mig i kylen, blev inte särskilt många timmars sömn inatt, därför blir dagen fortsatt också väldigt lugn.

Hoppas ni får en bra helg, kram

Gillar

Kommentarer