Nya saker & Nessas tillskott

Påväg till stallet idag åkte jag & mamma förbi Granngården för att mamma skulle köpa någon blomjord & det var ju bra för då insåg jag också att alla Nessas fodertillskott var slut.

Vi har fått en beräknad foderstat & exakt vad hon behöver men vi har även lagt till lite själva också. Först äter hon magnesium, då hon lätt blir spänd och har lätt för att stressa upp sig själv. Därför har jag någonstans ett hopp om att magnesiumet ska lugna ner hennes nerver något. Sedan ger vi även fosforbalans, då det var det hon hade brist på i foderstaten. Därefter har vi också emellanåt gett MSM, som jag ger för att musklerna och skelletet ska underhållas och återhämta sig snabbare efter hårdare arbete. Eftersom hon är en ganska spänd & stel häst till- och från vill jag göra allt jag kan för att hennes muskler ska hålla sig så avspända som möjligt på alla sätt och vis. Vet inte hur mycket det hjälpt men hoppas på att det gett någon skillnad i alla fall.

När jag väl var inne på Granngården hittade jag även den fina kepsen här ovan. Har länge velat köpa någon slags keps att ha i stallet på de soliga dagarna, men det har känts som alla har kepsarna jag vill ha så nu hade dom fått in nyheter från kingsland & då hittade jag den fina ovanför. Sedan passade jag även på att köpa ett ”ultraviolett” schampoo från NAF, hört bra om deras produkter så det ska bli intressant att testa. Nu när det börjar bli varmt vet jag att min kära skimmel kommer rulla sig i hagen var & varannan dag så då lär det här schampoot bli behövligt!

Gillar

Kommentarer