Dålig magkänsla

Har en sån klump i magen just nu så kände att jag behövde skriva ett inlägg, ingen läser nog detta ändå så spelar inte jättestor roll.
Den senaste månaden, särskilt de två senaste veckorna, har jag haft en dålig magkänsla angående Nessa. Hon har bettet sig riktigt konstigt, hon brukar ha ett svajigt humör annars i ridning och hantering med mycket humörsvägningar men det här har varit något helt annat. Hon har sparkat bakut så fort jag i princip lagt på skänkeln och nästan träffat hästar, hinder osv. Har knappt fått fram henne då hon blivit så förbannad, dessutom har hon på senaste heller inte haft något driv framåt alls. Hon har velat bryta av nästan direkt jag kommit igång från skritt till trav till exempel och när jag väl drivit på överdrivet mycket har hon blivit pigg men jag har absolut inte haft något alls i handen, så hon har då inte varit "ärligt framme för skänkeln"... detta har känts väldigt skumt då hon annars alltid är framme och haft stora problem med att hon varit föör framme, men nu har hon inte haft något eget driv alls. Tillslut bokade jag en vetcheck då vi har en veterinär vägg i vägg med stallet nu för tiden och ville bara få den där dåliga magkänslan att försvinna. Jag var där med henne igår och vi fick otroligt bra hjälp vilket jag är väldigt glad över trots allt. Veterinären märkte redan innan hon börjat kolla igenom benen osv att Nessa var väldigt känslig runt bakre delen av magen, eller mer mot livmodern typ skulle man kunna säga & i och med det jag berättat om hennes konstiga beteende på senaste kunde hon nästan direkt säga att hon hade en inflammation där runt omkring. Så när vi ska på återbesök nästa vecka kommer de fixa till det, så att hon inte ska få inflammation igen och behöva ha de här problemen. Det är dock inget som är svårt att fixa, så kommer inte bli några problem, känns bara jobbigt att hon förmodligen har ont. Så lättad i alla fall över att hittat en faktor som kan vara till grund för hennes humör på senaste & att det inte "bara" är hormoner som spökat, började faktiskt få nog nu på slutet och visste inte alls hur jag skulle göra med henne.

Sedan var det dags att kolla henne med böjprov och jag skulle springa med henne på rakt spår. Där fick hon inga anmärkningar utan hon såg bra ut. Efter det var det dags att longera henne, så att veterinären kunde se henne på rakt spår. Där noterade hon att Nessa var väldigt stel i ryggen och extra stel i ena varvet, vilket jag har vetat om & känt i ridning, andra veterinärer har också noterat det men menat på att det inte är någon fara. Skillnaden här var att denna ville göra en utredning på det, eftersom hon inte blivit bättre i ryggen på ett bra tag. Hon kände även att hon var öm & stel i länden när hon kände på henne, vilket jag också känt, speciellt den senaste månaden, som även var en av anledningarna till att jag ville göra den här checken. Hon sa då att hon ville göra en utredning på en hälta, då Nessa kan dölja det genom att spänna ryggen istället. Därför är hon nu behandlad i ryggen och jag ska nu känna efter fram till återbesöket om jag känner att hon känns ofräsch på något sätt eller om jag känner någon skillnad alls från tidigare.

Vet inte vad jag hoppas på, på ett sätt "vill" jag att hon visar något för att det kan förklara saker i ridningen vi haft problem med, men jag är samtidigt otroligt rädd över att det skulle kunna vara något som suttit i länge och som utvecklats till något som är svårt att göra något åt. Trodde jag inte skulle få en så stor klump i magen av att kanske hitta någon skada eller liknande, men det känns riktigt jobbigt faktiskt. Är dock inte bara detta som skapar klumpen i magen, men en stor anledning till det i alla fall.

Nä, nu ska jag försöka tänka positivt och bara ta det som det kommer, går inte att göra jättemycket åt trots allt! Vi hörs<3

Gillar

Kommentarer

Emmaengstrom
Emmaengstrom,
Jag hoppas verkligen att det inte är någon fara med Nessa, men man blir verkligen så otroligt orolignär man inte har rätt magkänsla och det liksom inte känns rätt! Stor kram <3
nouw.com/emmaengstrom