Header

Jeg har igjen helt glemt det faktum at jeg har en blogg, beklager så mye for lite posting! Istedenfor å poste fast, vil jeg bare poste når det skjer noe spennende, som festivaler, konsert, hårfarging eller bare spesielt fine dager. Denne gangen handler det om Tysnesfest, en årlig festival på Tysnes. I år jobbet jeg der som frivillig, og det var en unik og gøy opplevelse. Tiden gikk til med til det ene og det andre, og derfor har jeg dessverre ikke tatt mer enn et bilde selv, derimot har min mor tatt et par bilder. Jeg var der ikke alle dagene, i og med at Tysnes er ganske langt vekke fra der jeg bor.

På fredag dro jeg og min mor til Tysnes og hun kjørte meg til første jobben - dagtidsjobben - backstage. Det var ikke så veldig travelt da jeg kom, og mesteparten av tiden holdt jeg på med å gjøre klar velkomstdrinker, ta imot artister og slike ting. Formiddagen gikk med til det, før jeg ble hentet igjen av mamma, og kunne slappe av litt før jeg skulle til neste sted; mat-teltet. Det var stadig mer travelt, og mot slutten ble det av og til på grensen til stressende, men også veldig gøy, og en god opplevelse. Høydepunktet på fredagen var garantert nye venner i mat-teltet og backstagen, og det å møte deLillos, som jeg har elsket siden jeg var liten. Jeg fikk også sett dem live med god utsikt fra mat-teltet - før det ble travelt - og de spilte mange av mine favorittlåter, jeg stod egentlig hele tiden og sang med. Det var utrolig bra, og jeg anbefaler virkelig å se dem live.

Lørdag var litt annerledes. I utgangspunktet skulle jeg jobbe både dagskift og kveldsskift den dagen også, men jeg ble så sliten etter dagskiftet at jeg var nødt til å dra hjem. Både jeg og mamma ble ganske glade over det senere, da det ble uvær og mye stress.

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Grunnen til at jeg ikke har postet i løpet av de to siste vekene er at jeg har vært litt mer enn en uke i Italia! Jeg dro den 29. juni med fly fra Bergen - Amsterdam, Amsterdam - Roma og tilslutt Roma - Pisa, før vi kjørte rundt en time til villaen vi leide med mine kusiner, tante og onkel. Da vi kom dit var det allerede natt, og begge kusinene mine sov. Derfor la jeg meg med en gang, og sov til langt på dag. Jeg fikk mange flotte opplevelser, både i Barga (småbyen rett bortenfor der vi bodde), Lucca (en by rundt 45 minutter unna), Pisa og Mologno. Dette var min første gang i Italia, og jeg gledet meg masse. Turen var fantastisk, og jeg kommer nok til å dra dit flere ganger for å se flere byer og naturen der igjen. Denne posten legger jeg opp på en litt annerledes måte, for å bare "vise" hvordan jeg har hatt det i de forskjellige byene, og hva jeg har gjort.

Barga:
Forestill deg en liten by i Norge. Det kan være en hvilken som helst by, så lenge den er liten og gammel, da ligner den nok kanskje litt på Barga. Barga er en slags "old-town" midt i Italia, og det er mye historie der. Byen ser ut som den "typiske italienske by", med trange gater, små biler, gitter for vinduene nederst i bygningene og skodder for vinduene høyere oppe. Byens stolthet er "Duomo Of Barga" eller "St. Christopher Cathedral", en kirke på toppen av "hilltown-byen", bygget av stein og mur, gigantisk, og øverst av alle bygningene, med lange trapper opp. Bygningene er bare i mur og stein, og overalt er det små barer, iskrem-sjapper og restauranter. På nesten alle serveringssteder i byen, er det bord og stoler utenfor, med fin duk og bestikk på bordet. Parasoller med lys i blir satt ut på kvelden, og det går mest i ost, brød, pasta, spaghetti, pizza og "gelato".

Pisa:
I Pisa var det fint og rolig i strøkene, utenom ved "Det Skjeve Tårn i Pisa", også kjent som "turistfellen" blant min familie. Vi møtte noen lokale venner av min tante og onkel, og hos dem hadde vi en autentisk italiensk lunsj i hagen deres. De hadde flere dyr, både skilpadder, padder og frosker. Til mat hadde vi en lunsjrett bestående av pasta med tomat og parmesan-ost, og ble deretter servert crumble med bjørnebær og eple, med vaniljeiskrem ved siden av. Da vi hadde spist maten, som var laget av det de dyrket i egen hage, gikk vi fra huset deres og innover mot selve byen. Der spiste vi først gelato på en lokal sjappe, før vi gikk videre til det skjeve tårnet. Det var stort, mye større enn jeg hadde trodd, og det var ekstremt mange folk omkring. Vi tok alle bilder vi ville ta foran tårnet, som så ut som om det kunne falle ved bare ett lite dytt. Etterhvert ble vi ferdige med å studere og beundre tårnet, og gikk heller videre til noen gressplener rett i nærheten. Der lekte jeg med barna, som alle var yngre enn meg. Vi fra Norge lærte de italienske barna en lek vi kaller "15 Gjelder", før vi lekte "Hide & Seek". Da vi hadde vært der en god stund, gikk vi tilbake til gelato-sjappen og spiste enda en iskrem, siden det var en så utrolig varm dag. Etterhvert satte vi også nesen tilbake til villaen.

Lucca:
En mer turistpreget by, rett i nærheten av Pisa. Lange gater med butikker, restauranter og "gelateria". Høye tårn overalt i byen, der du kan gå opp og skue utover utsikten. Denne byen har også sin stolthet - "Duomo Of Lucca" eller "Lucca Cathedral". Går du videre, finner du mange turistsjapper på gaten, for ikke å nevne mange uterestauranter, og butikker som bare selger eksklusiv vin og ost. I Lucca spiste vi på en ganske fancy restaurant, med det typiske italienske preget. De har utrolig god mat, og jeg hadde en nydelig porsjon spaghetti bolognese.

Mologno:
Her var jeg egentlig ikke inne i selve byen. Vi dro derimot opp til en vingård kalt Podore Concori, som var noe av det jeg gledet meg mest til på hele turen. Der fikk vi først møte guiden vår, som viste oss rundt på selve gården og forklarte prosessen de gikk gjennom for å lage vinen deres. Vi møtte også eselet deres, Pietro. Etter turen rundt gården fikk vi alle sitte ned inne på restauranten, der vi først ble servert en nydelig rett med alt fra spekeskinke til hjemmelaget rød pesto og ost. Det var fantastisk god mat. Vi ble servert en hvitvin til første rett, og jeg fikk lov til å smake en liten slurk fra mine foreldres glass. Det var helt klart ikke det beste jeg har smakt av drikke, men ikke det verste heller. Vi fikk også smake to andre viner, men jeg foretrakk den første, som smakte mest fruktlig og søtt. Etter første matrett fikk vi også pasta med tomatsaus, som jeg ikke spiste så mye av, siden jeg allerede var mett. Et par timer gikk utrolig raskt, og vi dro snart tilbake til villaen igjen. Akkurat denne opplevelsen med en vingård vil jeg anbefale alle som drar til Toscana, det er fantastisk.

Likes

Comments

Denne uken har vært utrolig spennende og gøy, og jeg har ledd mer denne uken, enn det jeg har gjort til sammen i løpet av mange måneder. Uken startet som vanlig med skole og avslapning på mandagen. Tirsdag var jeg på min søsters skoleforestilling før sommeren etter skolen, før jeg måtte begynne å pakke til morgendagen, da jeg skulle dra til Sandnes for å være med til landsmønstringen på UKM 2017!

Jeg skulle da dra med valgfagsbandet fra skolen min, siden vi kom videre fra fylkesmønstringen i Hordaland med sangen "Wheels". Når klokken nærmet seg tolv kom min mormor og kjørte meg til stedet jeg skulle gå på bussen, hvor jeg ble stående et par minutter før bussen dukket opp, og alle i bandet stuet ting og instrument inn i bussen. Vi satt ganske samlet som band, og hadde det koselig med både snakking, synging og øving til korslaget. Etter et par timer var vi fremme i Sandnes, hvor vi "sjekket inn" på Vågen Videregående Skole, der vi skulle sove og ha diverse måltid og "UKM-blends". Jeg og ei venninne av meg blåste opp luftmadrassen vi skulle dele og "pakket ut" viktige ting som sovepose og mobillader. Deretter gikk vi til middag i lag og spiste, før vi spaserte til den offisielle åpningen av festivalen. Der talte både ordfører og UKM-ansvarlige, før vi gikk til kickoff i et eget sirkustelt bare for festivalen. Det var variert underholding, med trylletriks, sjonglering, rapping og musikere. Etter kickoff var vi alle slitne, og gikk raskt til ro i "sovesalen" (gymsalen).

Neste dag stod vi tidlig opp og spiste frokost, før alle splittet veier, og jeg gikk med ei venninne fra fylkesmønstringen til dit den #ukmblend jeg var satt opp på, skulle være. Min blend het "Musikkmaskin" og jeg jobbet på tvers av to forskjellige grupper med å utvikle ideer, tegne skisser og eksperimentere med deler som kunne sette våre ideer ut i live. Etter en stund var det lunsj, og etterpå var det igjen tilbake på blend for å jobbe med maskinen. Bandet hadde også lydprøve, intervju, og filming av artistvignett før vi gikk tilbake til blend etter lunsj. Heldigvis gikk alt greit. Etterhvert ble vi ferdig med både lydprøve, intervju, filming og blend, og gikk heller for å skifte. Når vi hadde skiftet, gikk vi direkte til backstage og gjorde oss klare til å spille. Forestillingen startet omsider, og vi var innslag nummer fire. Det gikk veldig bra, og vi hadde det alle gøy på scenen. Etter vår spilling satte vi oss selvfølgelig ut i publikum og så på de andre deltakerne og deres innslag. Da første forestilling for dagen var ferdig, gikk først jeg, en venninne og en venn fra bandet til McDonalds og spiste middag, mens de andre kom etter om en stund, selv om de hadde sagt de ikke skulle være med. Etter mat gikk vi tilbake til salen der forestillingene vi helst ville se var, og heiet på både kjente og ukjente i andre forestilling. Dagen var omme, og til tross for aktiviteter senere på kvelden gikk vi alle i bandet og la oss, vi orket ikke noe mer - festival er slitsomt!

Den neste festivaldagen var ganske lik den forrige, men med et par unntak. En fra bandet vårt skulle dra, så derfor gikk vi alle til en kebabsjappe i sentrum og spiste lunsj i lag. I tillegg var det bare en forestilling, og vi hadde en annen type middag - grilling. Etter 'formiddagsmat', som jeg kaller det, gikk alle til sirkusteltet for å ha korslag. Vårt fylke, Hordaland, var satt sammen med Buskerud og Hedmark, og vi ble tildelt låten "Footloose" av Kenny Loggins fra musikalen Footloose. Årets tema for korslaget ble ganske tydelig etterhvert, og vi så mønsteret. Alle sangene var musikalsanger, og jeg synes selvsagt det var bra, siden jeg er et lite musikalmenneske selv. Det var sanger fra mange musikaler, og jeg kunne alle de som ble sunget på originalspråk (engelsk). Dessverre var det noen av musikalsangene som hadde blitt oversett til norsk, og derfor kunne jeg ikke synge med på dem. Vi kom på andre plass i korslaget, til alles overraskelse, og mellom korslaget og grilling gikk vi en liten gjeng fra bandet tilbake til skolen og hadde det morsomt i lag. Da vi hadde fått i oss maten, gikk vi igjen til skolen og la oss til å sove.

Siste hele festivaldag stod vi enda en gang tidlig opp, og gikk til blend. På min blend gikk det bare ut på å koble opp ledninger og sette maskinene våre opp på stativ. Da vi hadde fikset alt og det var klart til å åpne utstillingen, fikk vi gå. Jeg gikk med noen av de andre medlemmene i bandet og kjøpte lunsj og godteri på butikken. Vi gikk tilbake til skolen og spiste i sovesalen, før jeg gikk med venninnen min fra bandet til hennes blend, og ventet på at de skulle åpne. Deres show var utrolig kult, og de hadde tydelig brukt en del tid og krefter på å lage showet. Da jeg hadde gått gjennom deres "forestilling", gikk jeg tilbake til skolen og møtte ei ny jente, som også ble ei ganske god venninne av meg raskt. I tillegg til henne, var også to av guttene fra bandet der, og vi fire satte oss ned og spilte Cames. Jeg forstår ikke hvordan de klarte det, eller hva tegnet deres var, men de slo oss ENKELT. Det var morsomt, og jeg hadde det veldig hyggelig. Da alle blendene var over, gikk jeg og ei venninne til McDonalds med noen nye venner og spiste middag, før vi satte oss opp i noen sofaer i en av de øverste etasjene for å ha litt "jenteprat". Etter hvert var det klart for avslutningskalas, og vi gikk samlet til sirkusteltet, der vi hadde Kahoot med premie (vi kom på 85. plass), en kort tale, festivalfilm og konsert. Siden det var siste dag, fikk alle lov til å være i kantinen, og den vanlige leggetiden hadde opphørt. Jeg, min venninne og en ny venn av oss klarte å holde oss våkne helt til klokken fem før vi gikk til sovesalen og la oss til å sove. Deretter våknet lederne våre oss klokken syv, og vi pakket sammen før vi gikk til frokost. Rett etter frokost gikk vi til bussen, og jeg sa hade til alle som ikke skulle samme vei som meg. Bussturen var fin, og jeg brukte den til å høre på musikk, snakke med nye og gamle venner, spille kort og sove.

Festivalen var utrolig godt gjennomført, og jeg storkoste meg hver eneste dag. Selv mesteparten av resten av bandet, som egentlig ikke ville dra, innrømte at de hadde det bra og gøy der, og at de var takknemlige for opplevelsen. Nedenfor har jeg vedlagt noen bilder, og alt av video finner dere HER.

Likes

Comments

I går/i dag var jeg på et fantastisk arrangement, og det ble en utrolig bra dag til tross for Bergens-regnet! Dagen startet med at jeg våknet av alarmen min, som signaliserte at min beste venninne snart skulle komme bort og gjøre seg klar med meg. Etter et par minutt endte jeg opp med å spise suppe til frokost, og ta meg et glass vann. Da min bestevenninne dukket opp spiste jeg opp mens vi så på Nancy Drew-filmen. Etter frokost måtte jeg få på meg festival-antrekket, som tok sin tid å finne frem. Da jeg endelig hadde fått det på meg, fikset hun håret mitt, og vi helte glitter i det og sprayet det med rosa hårfarge. Senere måtte jeg gå en liten runde rundt feltet jeg bor i med hunden, som skulle være alene i hele 10 timer! Selvfølgelig hadde vi noen som skulle ta henne med ut på tur i løpet av dagen, men det var likevel en god stund å være uten oss. Etterpå begynte jeg med en av festival-utfordringene, å klare å sminke meg. Jeg gikk for det mest crazy jeg klarte, og det bestod av Pride-inspirerte lepper, blå dotter over øyenbrynene, blå eyeliner, og glitter som highlighter. Snart var det på tide å dra, og jeg, min beste venninne og min stakkars far som skulle holde ut med oss i 10 timer i regnet kom oss ut i bilen, og på ferjen møtte vi en av de to andre som skulle være med oss på festivalen. Deretter var det i full fart mot Bergen, og med bare to stopp mellom parkering og festivalen, kom vi oss raskt frem. Da møtte vi den siste av festivalflokken/venneflokken, og gikk inn på området. Siden jeg og en av mine venninner hadde lyst til å se et ganske nytt band, Strange Hellos, løp vi til en scene kalt Bastionen, og fikk høre deres to siste sanger. De var helt utrolig flinke live, og videoene får dere se lengre nede. Etter Strange Hellos var det tid for Oh Wonder, et annet ganske nytt band, som jeg og bestevenninnen min elsker! De spilte et langt sett, nesten en hel time, og vi koste oss grenseløst, til tross for regnet som dukket opp midt under konserten. Deretter hadde vi en lang pause, og brukte tiden på å spise, finne merch, se på området og høre på en eller annen fyr på scenen. Vi ble også spurt av Ticketmaster om å danse slik vi hadde holdt på med utenfor toalettene da vi var to stykker som ventet på de to andre, og selvsagt sa vi ja til det, da var jo ett av dagens mål allerede fullført. Den neste vi skulle se, var på den store scenen, Plenen, bedre kjent som Koengen. Det var Bryan Ferry, og til tross for at han har blitt litt gammel og hes, leverte både han og bandet et forrykende show! Slutten var best, da de meste kjente låtene kom på, og publikum gikk i ekstase mens korister, band og hovudartist ga alt. Etter Bryan gikk så vi kort på en artist ingen av oss egentlig visste hvem var, som het Anne-Marie. Ettersom vi ikke synes det var det mest underholdende, gikk vi raskt tilbake til Plenen og stilte oss opp helt fremme med sperringen for å se den fantastiske AURORA! Jeg og en av venninnene mine som var der er store fans av henne, og har begge hørt på henne i mange år og vært på konsert med henne flere ganger. Til tross for vondt i rygg og ben, glemte vi fort bekymringene da hun kom på scenen - denne gangen ikke helt edru. Vi merket godt at hun var brisen, men det gjorde egentlig ingenting - syngingen var likevel bra og hun leverte 100%! I tillegg til flere av hennes allerede utgitte låter fikk vi også høre noen av hennes nye, fra albumet som kommer ut enten sent i år eller tidlig neste år. Etter AURORA trengte vi oss frem gjennom folkemengden og kom oss bort til Bastionen, der flotte Halsey skulle spille neste konsert på planen. Jeg har lyttet på Halsey i snart to gode år nå, og ble utrolig imponert over hvor flink hun var live. Da hun kom på scenen, kom min indre fangirl ut, og jeg begynte å grine da jeg så henne, jeg kan egentlig ikke helt tro at hun er i live. Etter et amazing 1-timers sett, måtte vi dra ettersom alle var kliss våte, og min far som kjørte oss ville hjem. Det var like bra at vi dro da, fordi etter det jeg har hørt etterpå, var siste konsert (Pet Shop Boys) ikke særlig bra likevel. De var uansett ikke de jeg hadde mest lyst til å se, så det var helt greit egentlig. Jeg hadde en fantastisk dag med noen av de beste vennene jeg har, og alle artistene jeg så leverte gode show, og til tross for regnet koste jeg meg med flotte folk, som jeg håper på å kunne dra med igjen til neste år. Nedenfor er det en bildeserie, der alle bilder av tatt av mine tre venninner, som dere finner HER, HER og HER.

Likes

Comments

Sist uke var ganske spesiell, men samtidig ikke. Hele uken var jeg temmelig forkjølet, og derfor bekymret grunnet avslutningskonsert jeg skulle ha med sanglæreren min på søndagen. Til tross for at jeg var ute i arbeidsuke og jobbet i barneskolen, ble jeg heldigvis fort bedre, og var i form til søndag, da jeg møtte opp på ettermiddagen. Vi gikk raskt i gang med lydprøver, og til tross for at lydprøven ikke gikk så bra for meg, gikk alt bedre etter at jeg hadde varmet opp stemmen litt. Deretter var det showtime, og både venner og familie kom for å se på (de som var friske, i alle fall) noe jeg synes var flott. Jeg fremførte Love Of My Life av Queen. Videoklippet er inkludert nedenfor.

Denne uken blir heldigvis ikke så stressende som jeg hadde trodd, siden en konsert jeg skulle være med på på fredag ble avlyst. Derimot har jeg et bandmøte idag, gitartime imorgen og skal dra for å se min mor og søsters avslutningskonsert med korps på torsdag. Deretter blir det avslapning på fredag, og så skal jeg endelig på Bergenfest 2017! Jeg har gledet meg lenge nå, mange av mine store (levende) idol skal være der. AURORA, Halsey, Bryan Ferry, Oh Wonder, Strange Hellos og Pet Shop Boys er blant de jeg gleder meg mest til å se. I tillegg er det mange artister jeg aldri har hørt om som kommer, men det blir nok interessant å få høre litt ny musikk, og komme i "festival-spiriten". Etter Bergenfest antar jeg at i alle fall en av venninnene mine som skal være der vil overnatte hos meg etterpå, og kanskje til og med to av de skal. Uansett, det blir en gøy uke! Jeg poster nok igjen i løpet av den kommende helgen.

Likes

Comments