Veganska chokladsnittar

Jag har gjort två sorters snittar. Veganska så klart. Den ena är med kakao och vit choklad och den andra är med nötcréme. Jag gjorde en basdeg och sen delade jag den i två delar för att få till två olika smaker.

Basdeg:

175 gram mjölkfritt margarin

0,5 dl strösocker

0,5 dl farinsocker

3 msk ljus sirap

5 dl vetemjöl

1,5 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

Chokladsnitt:

Basdeg (1/2 sasten)

2 msk kakao

100 gram hackad vit choklad (Green star)

Nötcrémesnitt:

Basdeg (1/2 satsen)

2 msk nötcréme

Rör ihop margarin, socker, farinsocker och sirap i en bunke. Blanda alla torra ingredienser och rör ihop med margarinsmeten. Blanda väl så degen blir jämn. Dela degen i två delar.

Chokladsnitt: Tillsätt kakao och hackad vit choklad, blanda väl. rulla till en korv och platta ut på en plåt med bakplåtspapper.

Nötcrémesnitt: Ta den andra delen av degen och rulla ut till en korv, platta till på samma plåt som chokladsnitten ligger på. Klicka på nötcréme. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader i cirka 20 minuter.

Gillar

Kommentarer

Instagram