Vegansk nutella

Jag är kär. I min nutella. Det känns som en dyrbar, lyxvara som jag måste bruka väl och inte bara sleva i mig. Även om det känns mer än lockande.

Du behöver

200 gram hasselnötter

100 gram smält mörk choklad

2 dl florsocker

1 dl strösocker

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader och rosta hasselnötterna i 7-10 minuter

2. Låt nötterna svalna något och gnugga av skalet i en ren kökshandduk tills det trillat av

3. Mixa nötterna i en matberedare till det blir en kräm. Först kommer det bara bli smulor men efter en stund kommer fetterna i nötterna sönderdelas och du kommer få en slät hasselnötskräm.

4. Häll över nötkrämen i en skål och tillsätt florsocker, socker och smält choklad. Blanda med slickepott (eller liknande) tills du får en jämn, söt, chokladig hasselnötskräm.

Följ gärna @fridasvegobak på Instagram för mer inspiration

Gillar

Kommentarer

faanniiis
faanniiis,
Åå vad gott😍😍
nouw.com/faanniiis
fridasvanberg
fridasvanberg,
ElinsPluss
ElinsPluss,
omg! hur kommer du på allt?! 😍
nouw.com/elinspluss
fridasvanberg
fridasvanberg,
bakning är det enda jag tänker på typ 😍 det är terapi för mig att koppla bort allt annat och komponera ihop nytt 🤗
nouw.com/fridasvanberg
sweetwords
sweetwords,
Men ohhh så gott
nouw.com/sweetwords

Instagram