Vegansk marängtårta med vit chokladfluff och färska bär

Vegansk maräng? Inga problem! Och den smakar hur bra som helst. Ni vet pinocchiotårtan? Här är en växtbaserad, modernare variant!


Receptet

Maräng:

Spadet från en 400 gram förpackning kikärtor

2 dl strösocker

1 tsk maizena majsstärkelse

1 tsk citronsaft

Kokosflingor

Fyllning:

150 gram vit choklad (green star)

1,5 dl soyavisp

Hallon/jordgubbar/blåbär

Sätt ugnen på 150 grader. Vispa kikärtsspadet till ett hårt skum. Tillsätt lite socker i taget under vispning. Blanda maizena och citronsaft och häll över marängen. Vispa tills sockret löst sig något och marängen är kritvit och glansig. Bred ut på ett bakplåtspapper i en långpanna. Strö över kokosflingor. Grädda i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna något. Lägg ett nytt bakplåtspapper och en ny plåt på den färdiga marängen och vänd den upp och ner.

Koka upp grädden och dra av från plattan. Rör ner den vita chokladen. Låt svalna (jag ställde min i kylskåpet en halvtimme). Vispa upp grädden. Det tar cirka 10 minuter för den växtbaserade vispgrädden att bli tillräckligt fast så ha tålamod!

Skär marängen på mitten. Bred grädden på den ena delen och lägg på bären du önskar använda. Lägg på den andra delen av marängen som ett lock. Dekorera med färska bär och lite riven vit choklad!




Följ gärna min Instagram @fridasvegobak för mer inspiration

Gillar

Kommentarer

sweetwords
sweetwords,

Instagram