Svarar på ett mycket viktigt meddelande

Hej Frida. Jag läser din blogg och tycker att den är jätte bra och jag blev så förvånad när jag läste om din sjukdom. Du är ju så fin! Jag undrar hur man gör för att få hjälp med ätstörning? Jag har mycket ångest och vill gå ner i vikt och ibland har jag kräkts efter maten men ingen vet något. I skolan har jag sagt att jag behöver plugga så jag inte behöver äta och på mitt sommarjobb säger jag att jag åker hem och äter fast jag sätter mig på toan. Jag tror att jag behöver hjälp eftersom jag inte mår bra men jag vet inte hur man gör och om det kanske finns någon medicin mot ätstörningar? Kram. Jag gillar din blogg!”

Hej! Vad roligt att du gillar min blogg. Jag blir ledsen när jag läser om dina tankar. Det är väldigt viktigt att du får professionell hjälp så du kan leva ett liv utan ätstörningar. Det finns ingen medicin mot sjukdomen. Det krävs mycket tid och motivation med hjälp att psykolog och läkare för att kunna ändra sitt sätt att tänka. Att komma ur min ätstörning var den största och svåraste resan i mitt liv, men idag tycker jag att det är så värt allt jobb eftersom jag kan tänka på andra saker än mat och hur min kropp ser ut. Du är ett steg i rätt riktning när du förstår dina problem och vill få hjälp. Finns det någon vuxen person du litar på? Kanske dina föräldrar, en lärare, en kollega på ditt sommarjobb eller kuratorn på skolan? Det är viktigt att en vuxen vet om din ångest så ni kan prata med dina föräldrar, även om det kanske känns jobbigt och dom kommer bli arga och rädda så vill dom hjälpa dig att bli frisk. Ett bra sätt för dig kanske kan vara att prata med kuratorn? Skolan börjar ju snart.

Glöm inte att du ÄR fin som du är. Du måste inte göra dig till. Skönhet sitter inte på utsidan och jag lovar dig, efter vaskat har varit med om, att du kommer inte bli lyckligare bara för att du väger mindre. Ju djupare du når sjukdomen ju fler komplikationer kommer du få. Om du är tjej så kommer du förlorade mens och kanske få svårt att få barn när du är äldre. Du kommer förstöra dina tarmar och som jag behöva äta olika varje dag laxeringsmedel för att kunna gå på toa. Om du kräks kan du få sår i halsen och magsår (det gör jätteont). Du kan få sömnproblem. Du kommer få ont i hela kroppen och känna dig svag. Du kanske blir inlagd på sjukhus mot din vilja för att få dropp så du överlever uttorkning och svält. I värsta fall kan du dö. Ja, jag vill skrämma dig, för du MÅSTE SKAFFA HJÄLP. Det är jätteviktigt! Prata med någon, helst dina föräldrar IDAG. Kram ❤️

  • Allmänt
  • Nära Färjestaden

Gillar

Kommentarer

Instagram