Fudgy brownie med kolasås

Okej, det här slår allt jag bakat i chokladväg tidigare. Så kladdig, så chokladig och så, så, så god. Kolasåsen med flingsalt gör den till det lilla extra.

Kolasås

1 dl strösocker

1 dl ljus sirap

1 dl Alpro sojavisp

1 msk mjölkfritt margarin

En nypa salt

Häll i socker, sirap, sojavisp och salt i en kastrull. Smält på låg värme och låt småputtra i cirka fem minuter. Klicka i margarin. Rör om till margarinet smält och låt svalna. När kolasåsen är varm är den ganska rinnig men kommer tjockna när den svalnar. När man kokar såsen i fem minuter som jag gjorde blir den ganska trögflytande, vill man ha den lite lösare kan man minska koktiden någon minut eller två. Ett tips är att ta upp lite sås på en fryskall assiett och dra ett streck igenom, om kolan flyter ihop får man koka lite till.


Brownie

4 dl vetemjöl

2,5 dl strösocker

1 dl kakao

2 tsk bakpulver

1,5 dl olja (väl en neutral)

1,5 dl Oatly iKaffe

150 gram shokladknappar

En nypa salt

Topping

Kolasås

Flingsalt

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och iKaffe. Blanda till en jämn smet. Häll i 100 gram chokladknappar och blanda tills dom fördelats jämt i smeten. Bred ut smeten i en bakplåtsklädd form (20x30cm) och grädda i ugnen i 22-24 minuter. Ta ut ut ugnen och strö genast på resterande choklad. Låt svalna helt. Toppa brownien genom att ringa på kolasåsen och strö över flingsalt.

Gillar

Kommentarer

GunnarsonSofie
GunnarsonSofie,
Meen så gott 😃
nouw.com/gunnarsonsofie
faanniiis
faanniiis,
Men gud vad gott! MÅSTE TESTA 😃
nouw.com/faanniiis
Lisa
,
Hej! Testade detta receptet idag och det blev supergott! Dock blev mina inte alls lika kladdiga som dina ser ut på bilden utan mer som vanlig mjuk chokladkaka. Körde halva receptet och i en hälften så stor form. Tror du det bara är att korta baktiden lite? Ska dom se ut på nåt visst sätt när man tar ut dom för att få så fint kladdigt? 😊

Liknande inlägg

    Instagram