En fläderdröm med jordgubb och vit choklad

Jag bakar sällan tårtor men jag blev så sugen och den här tyckte jag blev somrig och fräsch. Jag kallar den "en fläderdröm med jordgubb och vichoklad". Det lät väl proffsigt?


Sockerkaka
200 gram mjölkfritt margarin
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpiulver
4 tsk vaniljsocker
4 dl havredryck (jag hade iKaffe)
2 krm salt
Mjölkfritt margarin och ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smöret och häll i havredrycken. Rör ner i dom torra ingredienserna och blanda tills du får en slät smet. "Smöra" och bröa två springformar (eller grädda i två omgångar om du bara har en) och grädda i ugnen i 35-40 minuter. Låt svalna helt.

Vit choklad och fläderfyllning


100 gram vit choklad
2,5 dl Alpro cuisine soya vispbar
3 msk koncentrerad flädersaft
Några droppar saft från en citron


Koka upp soyavisp, flädersaft och citron och dra av från plattan. Knäck i chokladen och rör runt tills den smält. Låt svalna helt, helst i kylen över natten. Vispa upp till ett fluff. Det tar ganska lång tid att få till fluffet, ungefär 10 till 15 minuter, så vispa för glatta livet. Med en elvisp om du vill behålla armen.

Fläder- och jordgubbsfrosting

150 gram mjölkfritt margarin (rumstemp)
5 dl florsocker
300 gram cream cheese (Oatly´s påMackan)
Några droppar saft från en citron
4 jordgubbar
3 msk koncentrerad flädersaft
Ev. spritspåse


Vispa ihop margarin, florsocker, citron och påMackan till en frosting. Dela upp hälften/hälften i två olika bunkar. Tillsätt flädersaft i den ena. Mixa jordgubbar och tillsätt i den andra. Blanda väl. Ta fram spritspåsen och häll varannan sked jordgubbsfrosting och varannan sked fläderfrostingfrosting för att få den melerade effekten. Lägg in i kylen, helst över natten.
Jag förberedde allt dagen innan jag monterade ihop tårtan.

Montering

Ta fram frostingen en halvtimme innan du börjar. Lägg en sockerkaksbotten på fatet du vill servera tårtan på. Stänk över koncentreras flädersaft på bottnen och bred sedan på lite mosade jordgubbar. Bred på fyllningen över jordgubbarna och lägg försiktigt över den andra tårtbottnen. Spritsa ut frostingen och bred ut den med en spatel eller slickepott tills den ligger slät över kakan. Spritsa ett snyggt mönster på kakan (om du vill). Jag gjorde bara enkla toppar längs med ovansidans kant och la dit lite jordgubbar och en fläderblomma i mitten. Stilrent. Tycker jag.

Google translate


Sponge cake

200 grams of milk-free margarine

4 dl cream sugar

6 dl of wheat flour

4 teaspoon baking powder

4 tsp vanilla sugar

4 dl oat milk

2 tablespoons salt

Milk free margarine and bread bread to the shape



Set the oven to 175 degrees. Mix all dry ingredients in a bowl. Melt the butter and pour into the oat milk. Stir in the dry ingredients and mix until you get one

smooth batter. "Smear" and broke two spring shapes (or bake in two rounds if you only have one) and bake in the oven for 35-40 minutes. Allow to cool completely.


White chocolate and elder filling



100 grams of white chocolate

2.5 dl Alpro cuisine soy fish bar

3 tablespoons of concentrated leaf juice

A few drops of juice from a lemon



Boil the soybeans, flattery juice and lemon and pull off the plate. Crack the chocolate and stir until it melts. Allow to cool completely, preferably in the fridge overnight. Beat up to a fluff. It takes quite some time to get fluffed, about 10 to 15 minutes, so whipping for slippery life. With an electric whistle if you want to keep your arm.


Elder and strawberry frosting



150 grams of milk-free margarine (room temperature)

5 dl icing sugar

300 grams of cream cheese (Oatly's on Makan)

A few drops of juice from a lemon

4 strawberries

3 tablespoons of concentrated leaf juice

Ev. piping bag



Whisk together margarine, icing sugar, lemon and on to a frosting. Divide half / half into two different piles. Add the flour juice to one. Mix strawberries and add in the other. Mix well. Bring the spicy bag and pour each other spoon of strawberry fry and every other spoon of fermented frost to get the meltered effect. Put in the fridge, preferably overnight.

I prepared all day before I assembled the cake.


Mounting


Bring the frost for half an hour before you begin. Place a sugar bag bottom on the dish you want to serve the cake on. Sprinkle over concentrated flax juice on the bottom and then wrap some mashed strawberries. Wide the filling over the strawberries and lay carefully over the other tin bottom. Sprinkle out the frost and spread it with a spatula or spoon until it is smooth over the cake. Sprinkle a nice pattern on the cake (if you want). I only made simple peaks along the top of the top and put your little strawberries and an elder flower in the middle. Stylish. I think.

  • Nära Färjestaden

Gillar

Kommentarer

ElinsPluss
ElinsPluss,
men wow! en mjölkfri dröm 😍
nouw.com/elinspluss
Anna
,
hej! vad har jag gjort för fel om frostingen rinner ut ? ville ha det så fint som på din bild men det blev det sannerligen inte 😄
Sofia
,
Samma för mig, allting rann till högre och vänster. Både fyllning och frosting. Hoppas det smakar gott i alla fall. 😊
fridasvanberg
fridasvanberg,
vad tråkigt! har ni vispat fyllning och grädde tillräckligt länge? det tar nästan en kvart för att få den tillräckligt hård!
nouw.com/fridasvanberg
Anna
,
det var frostingen som rann åt alla håll och den skulle man väl inte vispa så länge, den innehåller ju inte heller grädde? kan det ha med mängd citronsaft att göra? det blev gott ändå, bara att jag ville få den lika fin som din 😊

Instagram