Chokladmuffins med chokladfluff

Jag fick äntligen lite tid över för köket och annat än köpebullar och micromat. Jag har långe varit sugen på att baka något med choklad och choklad och experimenterade ihop dessa chokladmuffins med chokladfluff. Muffinsen har jag tagit från ett av mina andra recept (som du hittar HÄR) men jag dubblade satsen eftersom jag använde stora formar nu och fluffet är superenkelt att göra!

Chokladmuffins
12 stycken

1 dl olja

3 dl havredryck

1 msk äppelcidervinäger

4 dl vetemjöl

2 dl strösocker

4 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

6 msk kakao

1 nypa salt

1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Placera ut små muffinsformar på en plåt.
3. Vispa olja, havredryck och äppelcidervinäger.
4. Blanda alla torra ingredienser i en skål och sikta ner i oljeblandningen.
5. Vänd runt med en slickepott till en jämn smet. Blanda inte för länge, då kan muffinsen bli torra och sega.
6. Grädda i mitten av ungen i cirka 15 minuter. Låt svalna helt.

Chokladfluff

1,5 dl sojavispgrädde

150 gram mörk choklad

1. Koka upp grädden
2. Dela chokladen och blanda i grädden tills den smält
3. Låt svalna helt
4. Vispa med elvisp tills krämen blir ett fast ”fluff”

Muffinsen går att frysa men jag skulle rekommendera att frysa dom utan fluffet och i så fall göra den innan servering!

Gillar

Kommentarer

gcamillas
gcamillas,
Så fina och goda dom ser ut 😃 Kram!
nouw.com/gcamillas

Instagram