Chokladbollskakor

Chokladbollar i annan tappning. Jag trodde att det skulle bli enkelt att baka bollarna i ugnen och få ut sega kakor av dom. Tji fick jag. Det tog mig fem försök innan dom kom ut och var så där oemotståndligt ljuvliga. Krispiga i kanterna och sega i mitten.

Det lyckade receptet ser ut som följer:

150 gram mjölkfritt margarin

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

2 dl strösocker

3 msk kakao

2 tsk bakpulver

1 msk vaniljsocker

2 msk kallt, starkt kaffe

En nypa salt

Topping:

Strössel/pärlsocker/kokos

Ev. vit choklad (Växtbaserad från Green star)

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Mixa havregrynen i en matberedare tills det blir finkornigt.

3. Blanda i alla torra ingredienser plus kaffet och mixa tills allt blandats.

4. Tillsätt margarinet och kör tills smeten blir jämn.

5. Plocka fram två bakplåtar och täck med bakplåtspapper (eller grädda i två omgångar)

6. Rulla medelstora bollar och placera nio bollar på varje plåt.

7. Tryck ut bollarna något med en sked så dom plattas till.

8. Strö över strössel/pärlsocker/kokos och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter.

9. Låt kakorna svalna och ringla över smält choklad

Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration till växtbaserad bakning @fridasvegobak

Fler växtbaserade chokladkakor

Veganska chokladsnittar

Sega chokladkakor

Gillar

Kommentarer

ElinsPluss
ElinsPluss,
wow ska testas 👍
nouw.com/elinspluss
sweetwords
sweetwords,
Ohhh seer gdomligt goda ut
nouw.com/sweetwords

Instagram