Chokladbollar med nötgömma

Det är så roligt att hitta på nya saker i bakningen. Det känns verkligen i tiden att göra något som passar många. "Specialkost" känns väldigt omodernt! Dom här bollarna är glutenfria, mjölkfria och äggfria. Dom är inte sockerfria men än så länge har jag aldrig stött på någon som är allergisk mot eller inte äter socker?

Ni har väl inte missat min nya kategori? Under Veganskt kan du hitta fler godsaker, både mat och bak, som passar dom flesta. Förutom köttätare då, dom trångsynta jävlarna!

Till veckans fredagsmys äter vi dessa bollar

1 burk Nöt-créme Original

1 dl kokosolja

1,25 dl rörsocker (funkar med vilket socker som helst)

1 krm vaniljpulver

0,5 dl kakao

2 dl havregryn

1-2 msk kallt kaffe

En nypa salt


Låt nötkrämen bli kall i kylskåpet och rulla till små kulor. Ställ in i frysen. Blanda alla ingredienser till chokladbollarna och rulla dom till lagom stora bollar. Platta ut varje boll, lägg i kulan med nötkräm och knip ihop till en boll igen. Rulla rund. Man kan rulla bollarna i typ hackade hasselnötter eller kokos sen, men det hann inte jag innan jag åt upp dom. Så jävla goda.


Gå in och följ min Instagram för fler bilder på mat, bebisar och mitt egna trötta nylle!​

Gillar

Kommentarer

Vägentillfriheten
Vägentillfriheten,
ALLTSÅ VA GOTT !!😍
nouw.com/vägentillfriheten

Instagram