Att få bli saknad

I vanliga fall är jag föräldraledig men Elvin, åtminstone fram till årsskiftet. Nu, i ett par veckor har jag och Simon bytt roller så jag är den arbetande föräldern. Så här tycker jag om det:

Vi saknar varandra - det kanske låter hemskt, men att sitta fast i varandra dagarna i ända är inte nyttigt. Det är härligt att komma hem och båda mina barn rusar fram mot mig och kastar sig i min famn. Det händer inte så ofta och jag är den av mig och Simon som får ta hand om flest utbrott och totalvägran. Så att vara ifrån hemmet några timmar om dagen är bra. För alla.

Vi förstår varandra bättre - jag och Simon alltså. Det är givetvis svårt att se en situation ur ett annat perspektiv om man inte förstår hur det är. Simon får sätta sig in i min värld som föräldraledig och jag i hans, som den arbetande föräldern. Det är också nyttigt. Vi har redan fått mer förståelse för varandras upplevelser och känslor. Det gör att relationen utvecklas ytterligare.

Det är som semester - faktum är att jag får så mycket energi över till familjen efter att ha jobbat en dag. Det är skönt att för en gångs skull befinna sig runt vuxna människor. Att kunna prata utan att bli avbruten och att ha armarna fria från en bebis är något jag verkligen behöver efter flera år hemma som föräldraledig.

Missförstå mig inte nu, jag älskar mina barn och jag tycker att det är härligt att vara föräldraledig, men att kombinera tid hemma med barnen och tid på jobbet är det bästa för mig och vår familj. Jag behöver komma iväg för att få sakna, bli saknad och hitta ny energi till att leka och busa.

  • Familj

Gillar

Kommentarer

josefineelind
josefineelind,
jag trodde aldrig jag skulle bli sugen på att börja jobba, men i september har jag varit hemma i två år redan och har minst 6månader kvar tills jag ska börja jobba - och är sååååååå sugen att jag hade kunnat börja redan imorgon!
nouw.com/josefineelind
tovelarsson
tovelarsson,
Det är ändå en himla skön omväxling när man börjar jobba igen känner jag också! Visst, stor omställning, tycker jag i alla fall, men ändå. När man väl kommit in i allt det nya så är det kanon!
nouw.com/tovelarsson
amandakarlssonsliv
amandakarlssonsliv,
Vilka kloka tankar! Jag har börjat jobba på fredagar nu och för mig känns det som en "ledig" dag. Man behöver pausa mammalivet ibland för att hämta energi 😊 kram
nouw.com/amandakarlssonsliv

Instagram