Frida Sundberg

23år och gravid i vecka 32+0


Jag har aldrig varit så förvirrad och glömsk som under min graviditet. Jag märkte att jag som brukade komma ihåg varenda memoarer personer berättade om sig själva, varenda ansikte och namn jag hört och hälsade på var nu suddiga om det ens existerade i mitt minne längre.
Ronja min syster som nu är gravid med sitt tredje barn tipsade mig om att skriva för att hjälpa mig komma ihåg.

I dag är det den 3 maj 2017 en onsdag morgon. Det är en perfekt morgon, solen skiner och jag vaknade med frukost på sängen. Vilket i nuläget har blivit ganska sällsynt pga Viktors häftiga morgonhumör, men idag vaknade jag upp med kaffe, apelsinskivor och en skål med flingor. Jag älskar de få dagarna Viktor vaknar upp och är glad och inte muttrar och säger gubbiga ord för sig själv (men gärna så omgivningen hör; vilket elände morgonstunden är).

Han hade knappt fått en blund pga mina häftiga snarkningar, mitt flåsande och smaskade som min nattsömn består utav nu när jag är gravid. Jag låter som en jätte mops när jag sover, ibland så vaknar jag av att Viktor håller för min näsa eller puttar på mig och ber mig flytta på mig. Vilket är svårt, alla som har varit gravida i v 32 vet att rörligheten blir något begränsad.

Nu väger jag 73kg och fortfarande bara 157cm lång, jag har foglossning och känner mig otroligt tung. Jag ska vara gravid i ca 10 veckor till, förlossningen känns långt borta. Jag har ont i ryggen har ett tryck i mitt underliv och ont i magen, det är bra att röra på sig lite i alla fall sa dem hos sjukgymnasten. Jag ska gå långsamt med många pauser. Helst vill jag bara vara hemma idag en jag och Viktor går till arbetsförmedlingen.

Vi tänkte hitta på något efter besöket på arbetsförmedlingen men jag har för ont,smärtan sprider sig i kroppen, nu stramar den enda ner till knäna och jag måste hem. Viktor lagade lunch och jag tog en varmdusch (hjälper mot det onda).
Efter en mysig dag tillsammans märker jag att Viktor börjar klättra på väggarna, han är rastlös. Jag tvingar iväg honom till hans kampsportsklubb för att träna.

Jag älskar den där mannen så mycket, allt var bra rätt från första stund. Lilla Lucia kör sitt egna sparringspass i magen och vi längtar efter henne.

Likes

Comments