Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

Hej! Tänk att nu är denna veckan kommen, den har känns så långt borta. Det är min sista vecka. Det är med tunga fingrar jag skriver. I fredags fick eleverna en lapp med sig hem, den skulle de ha fått förra veckan när jag var sjukskriven. Catharina är tillbaka imorgon (måndag) och ni får mer information i veckan. Jag hoppas att ni alla har fått er ett gott skratt i helgen med alla bus och jag ser verkligen fram emot att få titta på filmerna. Förra veckan fick jag vabba och vi fick ändra om i planeringen så jag filmar eleverna när de läser denna veckan istället.

På fredag ska eleverna springa Team Rynkebys skollopp, i fredags fick eleverna hem lappar om detta samt en sponsorsedel. Den innebär att innan loppet har eleverna möjlighet att ingå i mikrosponsorskap med familj, vänner och lokala företag, där de uppmanas att skänka ett mindre belopp per varv som den enskilda eleven springer i samband med Team Rynkeby Skolloppet. Pengarna betalas in elektroniskt till Team Rynkeby Fonden, som därefter donerar dem oavkortat till Barncancerfonden. Jag vill ha tillbaka sponsorsedeln på torsdag! På fredag springer vi loppet sen blir det påskmys och klassmys. Jag hoppas att hela veckan blir en riktig mysvecka. Klassen kommer föreviga att ha en speciell plats i mitt hjärta. Tusen tack för att jag har fått lära känna er och era barn. De är helt underbara!

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika,
Onsdag: Mattedag, klasskväll kl 18:00
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Team Rynkebys skollopp, påskmys, klassmys och tabelltest

Ha en underbar vecka!

/Frida

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

God kväll! Efter 2 veckor hemma längtar jag så efter att få träffa alla elever. Nu har vi bara 2 veckor kvar och jag ska njuta till max. Vi har mycket som ska göras innan jag lämnar. I veckan tänkte jag att vi ska filma eleverna när de läser sin läsläxa så att de sedan få titta på sina filmer och jämföra och se hur mycket de har utvecklats i sin läsning. Jag tänkte även att vi ska avsluta dessa veckor med lite bus och under nästa helg ska alla få ta hem sina iPads och filma ett bus. En av er föräldrar behöver hjälpa sitt barn och busa med den andra föräldern och/eller ett syskon. Jag längtar redan efter att få se alla filmer med bus. Glöm inte badkläder imorgon måndag!!

Måndag: iPadvisning, BAD, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika,
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, engelska, tabelltest

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info

Veckobrev kommer lite senare men tänkte bara informera om att det är bad imorgon. Glöm inte badkläder imorgon!!

Likes

Comments

Postad i: Veckobrev, Västerskolan

Hej alla! Tyvärr har jag dåliga nyheter, som den optimist jag är så trodde jag att jag absolut skulle vara redo att köra igång imorgon men tyvärr inte. Jag kämpar på här hemma och trodde inte i min vildaste fantasi att jag fortfarande skulle ha så här ont idag. Jag har blivit sjukskriven hela nästa vecka. Tanken var att Christina skulle ha klassen på måndag men hon har tyvärr blivit sjuk så nu letar vi vikarie för vikarien. Men från och med tisdag tar Viveca klassen och har dem resten av veckan. Jag vet inte om jag har skrivit det tidigare men nytt för den nya matteboken är att eleverna får välja på vissa sidor om de vill göra "öva" eller "pröva", så då behöver de bara göra den ena och skulle de bli klara i god tid så går man tillbaka och gör de andra så långt man hinner. De ska i veckan avsluta bokstaven Ii och de ska jobba med "mina intressen" och "igår". Jag längtar så efter att få träffa eleverna och få se allt de har gjort under tiden jag har varit borta. Sen hoppas jag av hela mitt hjärta att vi får två hela veckor tillsammans innan jag slutar.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika,
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, engelska, tabelltest

Hoppas att ni alla får en härlig vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev

God kväll!

Denna veckan är jag inte på plats då jag opereras imorgon. Ni som brukar sjukanmäla till mig måste göra detta till skolan. På måndag och tisdag kommer Viveca att vara i skolan och ta hand om eleverna och från och med onsdag fram till fredag är Christina där. Som ni ser har vi vänskapsdag på torsdag och de elever som har läsläxa på torsdag läser den på fredag istället. Glöm inte att ta med båda bok och läshatt. I fredags sådde vi flera olika sorters fröer och kärnor. Det kommer att bli spännande att se hur dessa växer. I våra fönster står nu många fina krukor som eleverna fixade till tidigare i veckan. I veckan kommer vi att köra igång en tävling i matematik som heter Mattematchen, den pågår några veckor men redan i veckan kommer eleverna att få prova det. Jag hoppas att ni får en underbar vecka, så ses vi om en vecka.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Vänskapsdag, frisko
Fredag: Läsläxa, engelska, tabelltest

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info

På fredag ska vi så lite olika fröer. Har ni några tomma förpackningar från mjölk, fil eller juice så glöm inte skicka med dessa. Vi kommer att plantera olika frön i elevernas krukor. Det uppskattas om eleverna har egna önskemål bland våra frukter och grönsaker tex apelsin, citron, avokado, kiwi, mango, paprika, tomat och äpple. Ta gärna med fröer. Vi tar med extra till de som ev glömmer. OBS. Vi vill inte ha fröpåsar från affären, utan fröer och kärnor hemifrån.

Tusen tack ni som kom på föräldramötet. Det är alltid lika trevligt att träffa er.

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

God kväll! I veckan har vi tillsammans med de andra ettorna bestämt att vi ska plantera lite olika fröer och kärnor. Äter ni något hemma som har en kärna får ni gärna ta med den. Har ni några tomma mjölk-, juice- eller filförpackningar skicka med dem med barnen så kan vi plantera i dessa. I veckan kommer vi att fortsätta jobba med bokstaven i. I fredags pratade vi om initialer och hur man kan använda dessa. Eleverna fick skriva ord som började på i och jobba med sina initialer på olika sätt. Vi fortsätter med detta i veckan. Vi fortsätta att träna tabellerna, efterhand som eleverna blir bättre på lilla plus kommer de nu att få nya tabeller att träna på. Det är skoj att se hur bra de är och bättre blir dem,

Nästa vecka (v.11) kommer jag att vara borta hela vecka pga att jag ska operera bort mina mandlar. Viveca kommer att vara i klassen måndag och tisdag sen tar Christina över och har dessa fram till fredag.

Jag hoppas att jag får se många av er på föräldramötet på tisdag.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika, föräldramöte 18:00
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, engelska, tabelltest

Hoppas att ni får en underbar vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Vår dag

Idag när vi åt middag så började vi prata om bus. Jag säger bara en sak, se upp för bus i helgen. Vissa elever blev riktigt taggade för att busa med er i helgen. Var försiktiga!

/Busfröken

Likes

Comments

Postad i: Info, Veckobrev, Västerskolan

God kväll i stugorna! Först av allt vill jag säga att det är verkligen skoj att alltfler hittar hit. Jag hoppas ni alla har haft ett skönt sportlov. Nu är det dags att med ny energi köra igång igen. I veckan som kommer har vi en vanlig vecka. Vi ska börja jobba med bokstaven "Ii" och jobba vidare i kapitel 2 i matteboken. Jag funderade i veckan på huruvida ni skulle vilja ha en klasslista med adresser och telefonnummer. Vad säger ni om det? Skriv i den röda boken om ni INTE vill synas på klasslistan, då stryker jag eleven. Finns ert nummer inte med i klasslistan så säg till om ni vill att jag ska lägga till detta. Det är bra om era barn har lite extrakläder på facket då det förekommer att de blir blöta under rasterna, glöm inte bort regnkläder, överdragsbyxor, termobyxor med mera.

Tisdagen den 7 mars är det föräldramöte klockan 18:00. Skriv gärna i röda boken om och hur mänga ni är som kommer.

Måndag: iPadvisning, svenska, frisko
Tisdag: Läsläxa, idrott, teknik med Annika
Onsdag: Mattedag
Torsdag: Läsläxa, matematik, musik med Hanna, frisko
Fredag: Stationer, engelska, tabelltest

Jag hoppas att ni alla får en härlig vecka!

/Frida

Likes

Comments

Postad i: Vår dag, Västerskolan

Hej alla föräldrar!

På gympan hade vi handboll med IFK Kristianstad. Simone och Ivana lärde oss handboll.

I veckan har vi räknat mycket matte. När veckan är slut ska vi vara på sidan 65. I onsdags var vi hos Annika och 1A på morgonen. Annika hade genomgång och vi hade några ploppar och en chokladkartong. Först låg det 5 ploppar i chokladkartongen och sen tre bredvid och sen skulle vi lägga i de tre och räkna ut hur många det var tillsammans. Sen kom Frida och vi fick gå in från rasten och då gick vi till Annikas klassrum igen och räknade matte. Vi var i Annikas klassrum hela dagen tillsammans med 1A.

I veckan har Frida gjort om i klassrummet. Vi har fått in nya fåtöljer, en hylla/skåp där vi bland annat kan ladda ipadsen, liten tavla att ha på hyllan, muggar att ha pennor och suddi i, snäckor i en glasskål, hålslagare, ett bord, dukar på borden, en ny blomma, nya touchpennor och en matta. Vi har fått nya platser att sitta på.

På morgonrasten idag (fredag) gick brandlarmet. Vi fick samlas ute. Vi fick vänta på Lena och brandmännen. De skulle kolla så att det inte brann i på skolan. Det var en dekare som var i sönder och hade utlöst larmet.

På rasten har vi fått börja spela Kingruta igen. Vi har satt upp regler för att få spela detta.

De ska göra om köket på skolan så vi har fått börja äta mat med papptallrikar, pappmuggar och plastbestik. Idag (fredag) åt vi soppa och pannkakor.

I torsdags skrev vi i röda boken. Vi glömde skriva in att vi ska ha tabellprov på fredag, det ska vi ha VARJE fredag. Vi har haft läsläxa tisdags och i torsdags, då satt vi i soffan.

Varje dag som vi är extra snälla mot varandra får vi ett hjärta på tavlan av Frida. Vi ska samla ihop 10 hjärtan och när vi har fått det ska vi få en överraskning.

Hej då alla föräldrar! Vi älskar er!

Likes

Comments