Header

Här kommer en bildbomb (orkar inte sortera bort bilder så ni får alla🙃) på söndagskakan bakad på svarta bönor. Riktigt fyllig chokladsmak och fin konsistens! Jag har tidigare testat Leila Lindholms recept men det här receptet där kakan är sötad med agave och dadlar från Anja Forsnor är snäppet vassare tycker jag. Jag tillsatte även en skvätt kaffe i smeten för en ännu djupare smak.

Brownie med svarta bönor

1 paket förkokta svarta bönor, cirka 290 g

10 urkärnade färska dadlar

2 ägg

1 dl kallpressad kokosolja

4 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

100 g sockerfri mörk choklad, minst 70%

3-4 msk agavesirap eller valfri sötning

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Börja med att skölja bönorna och kärna ur dadlarna, mixa detta till en jämn smet. Smält chokladen och vispa kokosolja, ägg och den den smälta chokladen i en annan skål. Rör ner kakao, agavesirap, bakpulver och vaniljpulver i samma skål och blanda till slut ner de mixade bönorna och dadlarna. Blanda till en jämn och fin smet.

Klä en lite mindre ugnsform med höga kanter med bakplåtspapper och häll i smeten. (Toppa med hackade nötter eller frön) och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.


Jag serverade den här brownien kylskåpskall då jag tycker konsistensen får sätta sig lite då och med vispad kokosgrädde smaksatt med vaniljpulver, rostade hasselnötter, jordgubbar, hallon och lite havssalt.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lördagsmiddagen blev en klassiker i ny tappning, vegetarisk med olika sorters bönor. Gott!

Vego Bolognese

2 små/1 stor gul lök

2-3 vitlöksklyftor

chili flakes

olivolja

2 morötter

2 plommontomater

torkad basilika

honung

tomatpuré

rött vin

1 burk krossade tomater

ca 900 g olika sorters bönor (svarta-, vita-, kidney-)

1 grönsaksbuljongtärning

salt

peppar

färsk basilika

parmesan

Gör så här: Finhacka gul lök, vitlök och morötter.
Fräs i olivolja. Tillsätt en nypa chili flakes, torkad basilika och plommontomaterna i små bitar. Klicka i en tsk honung och ca 1 msk tomatpuré. Rör om. Häll på några skvättar vin och låt puttra en stund. Häll på de krossade tomaterna och de avrunna bönorna. Lägg i buljongtärningen och en bit parmesan som får smälta i såsen.
Klipp ner färsk basilika och låt såsen koka ner en aning. Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta, sallad och parmesan.

Likes

Comments

Den här satt fint efter ett pass på gymmet imorse.
Helgfrukostar kan ju vara veckans bästa måltid!

Frozen Berry Ginger Smoothie Bowl

banan, fryst

mango, fryst

blåbär, frysta

jordgubbar, frysta

blodapelsin

spenat

ingefära, färsk

havregryn

havredryck

Gör så här: Mixa allt till en krämig konsistens och toppa med granola (utan tillsatt socker), banan, jordnötssmör, quinoapuffar och kakaorostat bovete.

Likes

Comments

Snabbt, smidigt och gott!

Noodle Bowl

sötpotatisnudlar

kikärtor

chiliolja

salt

peppar

sojabönor

gurka

mango

salladslök

majonnäs

basilika

sesamfrön

soja

Gör så här: Koka nudlarna enligt anvisningarna. Skölj av kikärtorna och rosta inen stekpanna med chiliolja, salt och peppar.
Skär gurka, salladslök och mango i bitar.
Mixa majonnäs med basilika.
Servera allt och toppa med sesamfrön och soja.

Likes

Comments

Instagram@fridamartis