Vassa föremål

Författare: Gillian Flynn

Utgivningsår: 2007

Antal sidor: 279

Bokens första mening: Min tröja var ny, svidande röd och ful.

Efter en lång tids frånvaro är journalisten Camille Parker tillbaka i sin gamla hemstad. Hon är ditskickad av sin arbetsgivare en tredje klassens Chicago-tidning för att rapportera om två unga flickors försvinnande.

Camille är motvilligt inhyst i sitt föräldrahem, där hon på nytt konfronteras med sin distanserade mamma och den brådmogna trettonåriga halvsyster hon knappt känner. Hemsökt av mörka händelser ur det förflutna, och samtidigt bekymrad över det olustiga grepp hennes syster tycks ha om stan, brottas Camille med samma gamla behov av att bli accepterad som plågade henne under uppväxten.

När ledtrådar visar sig bli återvändsgränder identifierar sig Camille allt mer med de unga offren. Och till sist inser hon att hon inte har något val: Hon är tvungen att nysta upp sitt såriga förflutna om hon ska kunna klara sig ur den här hemkomsten med livet i behåll.

När jag började läsa Vassa föremål hade jag inga förväntningar alls, och det var nog bra. Jag tyckte tyvärr inte den var så bra. Jag läste den mest för att jag vill se serien och då gillar jag att ha läst boken först. Historien fångade inte mig direkt och jag kunde ganska snabbt lista ut vad som skulle hända. Jag hoppas jag tycker tv-serien är bättre.

Betyg: 2,5/5

Gillar

Kommentarer

Felicia
Felicia,
Jag gillade denna! 😊bokrelaterat@blogspot.com
Skriv kommentar...
IP: 82.99.3.229